Pratite nas

Komentar

PATRIJARH IRINEJ I „STEPINČEVA STIJENA“

Objavljeno

na

 Mt 16,18“Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju”.

Patrijarh Irinej pisao je papi Franji dva pisma u kojima upozorava Svetog oca na zločinački karakter blaženog Alojzija Stepinca, s namjerom zaustavljana kanonizacije tog hrvatskog pravednika među pravednicima Svijeta.

[ad id=”93788″]

Kako prenosi beogradski „Kurir“, Irinej se hvali da je zaustavio kanonozaciju blaženog Alojzija Stepinca uz pomoć predsjednika Nikolića, a uz sve to traži i prijem kod Pape, da on još jednom podastre „dokaze“ o genocidnosti blaženika i cijele katoličke Crkve u Hrvatskoj, da ga upozori na štetnost tog postupka kanonizacije, na štetnost za „ceo Svet“.

Irinej navodi:“Kardinal Stepinac nije reagovao, nego je šutio pred činjenicom da su u „njegovoj“ državi, hladnokrvno, planski i sustavno ubijana i deca „nepouzdanih“ građana te države-Srba, Židova, Roma. Kada su državne vlasti NDH, bestidno na očigled svih pretvorile zemlju u klaonicu, kardinal Stepinac suzdržavao se od osude režima……….“

„Kardinal Stepinac je šutio kada se znalo da je nacistički ustaški režim na najužasniji način poslao u smrt tri episkopa, više stotina pravoslavnih sveštenika i monarha i više stotina tisuća pravoslavnih vernika………“

SPC i patrijarh Irinej, ideolozi „velike Srbije“, Miloševićeva desna i lijeva ruka, ideolozi svih četničkih zločina u povijesti, a osobito zločina u našem obrambenom Domovinskom ratu, piše pamflet Papi Franji i nada se da je katolička Crkva toliko glupa, te će povjerovati ovim „krunskim dokazima“ kojima raspolaže četnik, patrijarh Irinej! Mitovi o Jasenovcu, mitovi o ustaškim koljačima, mitovi o genocidnoj katoličkoj Crkvi u Hrvata, ponovo se oživljavaju radi dnevno političkih potreba i upereni su zapravo na političke procese u Hrvatskoj, koja zaslužuje bolju vlast od one sluganske, veleizdajničke, koja malo malo ide po mišljenje u Beograd. Patrijarh Irinej i njegova četnička bratija koja vodi Srbiju, a uopće ne skrivaju da su četnička bratija, pače time se ponose, dobro znaju šta bi za njih značio čin proglašenja svetim blaženog Alojzija Stepinca. Ta spoznaja da će tim činom svi mitovi zauvijek pasti u vodu, ta spoznaja da bez dokaza ne možeš desetljećima vršiti pogrom hrvatkog naroda, ta spoznaja da će biti razotkrivena zločinačka diktatura J.B.Tita, da će biti razotkrivena politika Pusić-Dačić, Milanović-Vučić, ta spoznaja ideologe velike Srbije, baca u očaj, i posljednjim očajničkim potezom žele sačuvati i mitove i svoju bratsku politiku s trenutnom odnarođenom vladajućom nomenklaturom u Hrvatskoj.

Kada bolje razmotrimo ovo pitanje, čini mi se kao da je to pismo Papi pisao sam Milanović uz pomoć ministarke Pusić, jer upravo oni se silno zalažu za čisto lice zločinca Tita, upravo oni govore da je Tito najbolje što je Hrvatska ikada imala, upravo oni skrivaju od očiju nacije zločin nad pravednikom, zločin i mučeništvo, na temelju kojega je Blaženi Stepinac već danas svetac. Irinej će i dalje za svoju unutar srpsku potrebu propovijedati mitove, ali odnarođeni veleizdajnici u Hrvatskoj ne će se i ne mogu pomiriti s činjenicom da je njihov kućni ljubimac Tito najobičniji diktator i zločinac.

Tito je sve učinio kako bi ušutkao Stepinca, sve je učinio da odvoji katoličku Crkvu Hrvata od Vatikana, sve je učinio da Stepinac i njegove kosti zauvijek nestanu, sve je učinio da Stepinac ne postane paradigma hrvatstva i mučeništva i nije uspio. Nije uspio, jer tim procesima upravlja Pravedni koji se uvijek pobrine da pravda i istina izađu na svjetlo dana.

Čin proglašenja Stepinca svetim bit će nakon Domovinskog rata najveći povijesni događaj u Hrvatskoj, okupit će 2 milijuna vjernika oslobođenih svake stigme i mitova, kako velikosrpskih tako i titoističkih. Taj čin znači oslobođenje Hrtvatske u punom smislu te riječi, taj čin znači svjetlo umjesto mraka totalitarizma, taj čin bit će najsvetiji čin ponovnog rođenja Hrvatske.

Zbog toga su ruku pod ruku stali Irinej, Nikolić, Vučić, Dačić, Milanović, Pusić, Josipović, Mesić, SPC, RPC, Putin i svi zajednički vrše pritisak na Papu Franju, pišu pisma, ne bi li on odustao od završetka posvećenja Stepinca. Svi oni znaju da će čin proglašenja svetim, blaženog Alojzija Stepinca biti kraj jedne produžene totalitarne politike koja u svojim temeljima nosi negaciju Hrvatske kao države, negaciju Hrvatske kao „predziđa kršćanstva“.

„Predziđe kršćanstva“ sa Hrvatskom na brani nove, ali i stare globalne geostrateške uloge u povijesti ovih prostora, za deklarirane neprijatelje Hrvatske je nedopustiv pojam i zbog toga sukcesivno, svim oružjima ruše simbole hrvatske državnosti. Na meti je prva uvijek bila i ostat će katolička Crkva u Hrvatskoj i njeni velikodostojnici, mučenici i sveci.

„Stepinčeva stijena“, još jednom će stati u obranu kršćanstva, pravde, pravednosti i Istine, propovijedajući zajedništvo svih Hrvata i Hrvatica i zajedništvo među svim ljudima dobre volje. Oni koji su za zajedništvo prihvatit će istinu, prihvatit će Stepinca kao svog sveca i izbavitelja, a oni koji nisu, zajedno sa patrijarhom Irinejem i dalje će pisati pisma kako je to činio i sam Tito!

I na kraju poruka gradonačelniku Bandiću:

Gospodine gradonačelniče, pripremite naš grad Zagreb za dostojan doček Svetog Alojzija Stepinca, učinite sve da simboli zločinca Tita koji je poslao u smrta našeg Kardinala, da simboli „crne kuge“ zauvijek nestanu sa ulica bijelog grada Zagreba, hrvatske i europske metropole! Nedostojno je da rame uz rame, na zagrebačkim ulicama i trgovima stoje simboli zločina kraj simbola mučenika i svetaca. Budite konačno dostojan nositelj titule gradonačelnika europske metropole!

Stepinčeva stijena

Zvone zvona katedrale svete,

Iz visina do dubina, preko mora i planina,

Iz stijene dobrog duha, gutljaj vina, kriška kruha!

Molile su blage oči Kardinala,

Sred rijeke samoće, nebeska ljubav stala.

Oprala duše umorne od muka, sad miluje im lice Stepinčeva ruka!

I dok nas nije bilo i kad nas ne će biti,

Barjak naše vjere na toj stijeni će se viti!

Stepinčeva stijena, molitve vruće,

U zagrljaj te zovu hrvatski puče!

Hvala ti Bože za ljubav i muku,

Za utjehu mira Stepinčevih ruku!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kainovska ljubav brata Emira Hadžihafizbegovića

Objavljeno

na

Objavio

GostovanjeGostovanje Emira Hadžihafizbegovića u emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića možemo promatrati iz dva kuta.

Prvi se odnosi na bošnjačku politiku prema Hrvatima u BiH, nad kojima Bošnjaci desetljećima provode sustavno političko nasilje. Koliko god je u emisiji, kad je zaškripilo, Hadžihafizbegović pokušavao bježati iz politike u glumu, prosječan gledatelj shvaća da je on primjer današnjeg bošnjačkog političkog čovjeka: desnom rukom promiče islamsko-nacionalnu BiH (član je SDA), a lijevom maše s napamet naučenim floskulama građanluka za izbor komuniste Željka Komšića.

Hadžihafizbegović tvrdi da je normalno da Bošnjaci Hrvatima biraju Komšića, jer po njegovoj procjeni ‘četnik’ Milorad Dodik Dragan Čović „rade na uništenju bosanskohercegovačkog društva“. Mudri Hadžihafizbegović pristupa tom društvu kao jednom, nadnacionalnom, ignorirajući njegovu višedimenzionalnost.

Ukoliko i prihvatimo tu akrobaciju ostaje za vidjeti zašto bošnjačka koalicija (post-)titoista i islam-nacionalnog SDA pojačava stiskanje Hrvata svaki put kad se Srbi postroje. I ne pušta, od jeseni 1992. do danas. Valjda je temeljem ahdname Mehmeda II. Osvajača, povijesnog dokumenta „koji garantira ljudska prava i vjerske slobode“, kako jednom reče voditelj Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar ef. Velić, Hadžihafizbegović u Nedjeljom u 2 bio slobodan nabrojati pet Hrvata koje bi Bošnjaci odmah birali. Kako je sam glumac priznao, današnja izborna ahdnama to omogućuje: jasnu diskriminaciju cijelog jednog naroda. Iz toga proizlazi da je BiH samo za Bošnjake, Srbi su ionako četnici, a Hrvate treba podčiniti nametanjem raznih QuislingaDegrella van Tonningena.

Hadžihafizbegović je izjavio još nešto vrijedno pažnje: „Hrvati su naša braća!“ Simbolično je da hrvatski državljanin po Ranku Ostojiću gleda na Hrvate kao braću, ali bi – kako voli reći – „on i njegov narod“ odlučivali o sudbini i političkom nestanku braće. Takvu plemenitu bratsku ljubav možda je još samo Kain znao pokazati.

Drugi ćošak iz kojeg možemo promatrati glumca i bivšeg vojnika Armije BiH i HVO-a iz Tuzle je kroz manjak vizije hrvatskih političara, i u Hrvatskoj i BiH. Bi li prosječan gledatelj bio uznemiren nakon Hadžihafizbegovićevog baljezganja da Hrvatska i hrvatski političari u BiH znaju odgovoriti – raditi u korist rješavanju hrvatskog pitanja u BiH? Vjerojatno ne bi.

Hrvatska je nakon triput nametnutog Komšića tek par mjeseci upozoravala Europsku uniju, međunarodne aktere i svjetske diplomacije o štetnosti tog čovjeka, neravnopravnom položaju Hrvata u BiH i spornosti izbornog zakona. O tome svjedoče brojni medijski izvještaji, poput sastanka Andreja Plenkovića Emmanuela Macrona. Nakon toga je sve stalo, ishod je onaj stari – Hrvati, snađite se i ne talasajte puno. Jer, da se nešto izrodilo iz tih kvazipokušaja zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthew Palmer ne bi zaobišao Mostar u širokom luku.

Izjave političara vratile su se u okvir tužne hrvatske zbilje (čemu svjedoče floskule „podržavamo ravnopravnost svih konstitutivnih naroda“ i „BiH je prijateljska zemlja“), a vjerojatno će tako i ostati do idućih općih izbora 2022. godine. Primjerice, ne promišlja se o bilo kakvom djelovanju izvan europske karikaturalne sporosti, savezništvu sa SAD-om po pitanju položaja Hrvata u BiH, lobiranju, ili drugim ambicioznijim koracima.

Pitanje je što se može očekivati od hrvatskog predsjedanja Europskom unijom 2020.? Iz najava je jasno kako će Hrvatska gurati balkanske države ka Uniji, a kad je u pitanju BiH vjerojatno će to biti pomoć njoj kao „prijateljskoj državi“, uz široko zaobilaženje cjelokupnog hrvatskog pitanja (školstvo, kultura, znanost i obrazovanje, RTV javni servis, teritorijalna, politička i ekonomska ravnopravnost, itd.)

Ni južno od Save nije bolje. Hrvatski političari podijelili su fotelje, vlast na razini Federacije BiH uredno funkcionira, Hrvati dižu ruke za nova zaduživanja, Najlegitimniji otvoreno laže o izmjenama izbornog zakona kako bi, valjda, širio ‘optimizam’ među hrvatskim narodom. Ukorjenjuje se kultura slabosti, normalizira se smeće po cesti u Mostaru, iako se zna da je s druge strane hadžihafizbegovićevski brat.

I da, Hadžihafizbegović samo igra tragediju koju potpisuju abelovski Hrvati.

I.Pepić/poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zagazili smo duboko u sferu kolektivne socijalne patologije: Zoki i njegova kandidatura ‘zapalili’ Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

BUM! TRAS! KARAMBA! NEVIĐENA SENZACIJA! TKO BI TO OČEKIVAO!? MA, JE LI MOGUĆE!? AUUUUUUUUU!!!

Zoki Milanović objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske (koja je mjesecima najavljivana). Kud ćeš većeg događaja!?

Drma se Hrvatska, podrhtava kao list na vjetru od uzbuđenja!

“Jedini političar državničkog kova”; “Samo on ima karizmu autentičnog ljevičara”; “Jedini političar koji može ujediniti ljevicu” – pljušte komplimenti i pohvale iz kruga njegovih obožavatelja, pogotovu iz posrnule Partije – pa čak i među otpadnicima koji trenutačno imaju status disidenata i osnovali su vlastite strančice. I svi oni čekaju, naravno, poneku sinekuru ako Zoki kojim slučajem zasjedne na Pantovčak. Ponašaju se, dakle, po onoj: “ne laje pas sela radi, nego zbog sebe”. Inače, pokazali su koliko ga “vole” kad je odlazio iz politike.

Čovjek koji je 5-6 puta izgubio izbore, tisuću puta se izblamirao u javnosti svojim lupetanjima koja nemaju veze sa zdravim razumom, pokušao vrbovati i kupovati zastupnike MOST-a i na kraju podvijena repa napustio SKH/SDP, vraća se u velikom stilu!

To medijsko napuhavanje može progutati samo raja ispranog mozga – svima ostalima mora se smučiti. Ili biti urnebesno smiješno. Famu oko Zokija ne šire samo mainstream mediji i TV postaje s nacionalnom koncesijom, nego i “desni” mediji i sve polako ulazi u sferu kolektivne socijalne patologije.

I nije to prvi put da se ovako kolektivno “zabavljamo” poput publike u nekom trećerazrednom cirkusu. I neće biti nikakvo čudo ako u dogledno vrijeme mediji izlude i onaj zdravi, normalni dio ovog naroda koji još uvijek nije podlegao propagandi i ispiranju mozga.

Ljudi, bježite s Interneta! Idite u prirodu! Ako je ikako moguće odaberite neku lokaciju bez struje i ne nosite radio aparat, mobitel ili bilo kakvo slično pomagalo. Ako želite ostati normalni.

Čudite se zašto ljudi odlaze iz Hrvatske!?

Pa vjerojatno zato što su pametniji od ovih koji su ostali. Ja drugoga razloga ne vidim.

Cirkus nas tek čeka. Kad počne kampanja za predsjednika države.

Bilo bi zgodno napraviti analizu s podacima o egzodusu hrvatskih građana u vrijeme predizbornih aktivnosti. Smijem se kladiti da je osjetno veći nego inače.

Ali, ništa zato. Oni imaju izborni zakon po kojemu ih na vlast može izabrati i 5 građana. Ne može se Hrvatska toliko isprazniti da oni ne mogu osvojiti vlast.

A to je najvažnije. Za njih.

A narod…koji narod?

 

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari