Connect with us

Pregled

Paul Stubbs zbog neprimjerenog komentara o Bozanićevoj bolesti podnio ostavku

Objavljeno

-

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Paul Stubbs, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću.

Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu. Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu. Stubbs je napisao ispriku tri dana nakon što je uvreda objavljena na njegovom Facebook profilu.

“U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi.

Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti.”

Podsjetimo Stubbs je na facebok profilu napisao:  “Die you evil S of a B”  (Umri, zli kurvin sine).

To je taj ‘antifašizam’? Radikalna ljevica pokazuje svoje pravo lice

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari