Connect with us

Komentar

Pavao Miljavac: Imamo podatke da će biti još optužnica

Objavljeno

on

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, već dulje vrijeme upozorava da BiH priprema veći broj optužnica upitne utemeljenosti.

Jeste li znali da će Đuro Matuzović biti optužen?

Imali smo određene informacije, ali smo se nadali da neće doći do toga. Sad se pojavio dokument da je Sarajevo još 2014. poslalo u Zagreb zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć u tom slučaju, ali je stvar stavljena pod tepih. Očito ništa nije učinjeno.

Je li slučaj Orašje presedan za druga slična hapšenja?

Imamo informacije o većem broju ljudi na popisima za uhićenje, ali se nadamo da do toga ipak neće doći.

U čemu je problem s tim optužnicama?

Osnovni je problem što su podignute na temelju dokumenata iz naših arhiva, koji su slani u Sarajevo bez kontrole. Upozoravali smo da našim arhivima vršljaju razni agenti i uzimaju dokumente bez selekcije. A ako imaš jedan dokument, na njega možeš nadograditi što god ti odgovara.

Mislite li na agente haaškog tužiteljstva?

Ne, nego Sarajeva.

Stoji li iza optužnica Sarajevo ili Banjaluka?

Pokreće ih Sarajevo na zahtjev Banja Luke. Planirali su uhititi 12 ljudi, to je kompletno zapovjedništvo. Pa ne može čitavo zapovjedništvo biti krivo! Na kraju su priveli deset ljudi, jer je jedan teško bolestan, a drugoga nisu našli.

Očekujete li nova uhićenja?

Po onome što znamo, proces će se nastaviti. Ali nema smisla dizati paniku, nadamo se da će svi koji mogu i imaju utjecaja odraditi svoj posao.

Jutarnji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR