Connect with us

Hrvatska

Pavao Miljavac: Stav HGZ-a da se tijekom kampanje ne razgovara s čelnicima političkih stranaka

Objavljeno

on

Stav Hrvatskog generalskog zbora je da se tijekom kampanje ne razgovara s čelnicima političkih stranaka, rekao je šef HGZ-a Pavao Miljavac.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon sastanka s braniteljima, kako doznaje Jutarnji list, imao je namjeru sastati se i s generalima. Kako ističu neki od generala, upravo je mogućnost održavanja tog sastanka, a ne slučaj Damira Krstičevića, bio jedan od glavnih razloga što je prošli petak održan izvanredni sastanak Hrvatskog generalskog zbora.

Predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac, pak, kazao je jučer da je na sastanku bilo više tema, te da je jedna od njih bio i zahtjev iz SDP-a.

Zahtjevi stranaka

Sastali smo se, među ostalim, da bismo raspravili i o zahtjevima političkih stranaka.

Točno je da me je telefonski kontaktirao bivši ministar obrane Ante Kotromanović te mi kazao kako je razmišljao o tome da Milanović razgovara s generalima.

Odgovorio sam mu kako ne mogu sam odlučiti te da moram sazvati Upravni odbor.

Poslije mi se više nisu javili – rekao nam je Miljavac. Dodao je kako je stav HGZ-a da se tijekom kampanje ne razgovara s čelnicima političkih stranaka.

Zamolba SDP-a stigla je vjerojatno zbog toga što se Hrvatski generalski zbor ranije sastao sa šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, ali to je bilo u srpnju, prije nego što je počela kampanja – kazao je Miljavac.

Još neki od sudionika kazali su nam da je glavna tema sastanka bio mogući susret s Milanovićem, te da su generali odbili razgovor s predsjednikom SDP-a.

Dogovoreno je, doznajemo, da se sastanak s Milanovićem ipak održi, ali tek nakon parlamentarnih izbora.

General Krešimir Ćosić obrazložio je jučer zašto nisu bili za održavanje tog sastanka.

Hrvatski generalski zbor je ostao i ostaje otvoren za ozbiljne rasprave o ozbiljnim društvenim temama koje duboko zadiru u nacionalnu sigurnost RH, te posebno za one koje se odnose na masovne optužnice koje dolaze iz Sarajeva i Beograda protiv hrvatskih branitelja.

Međutim, svakako ne jedino i isključivo u funkciji predizborne kampanje pojedinaca te posebno ne na neprimjeren način. Na žalost, političke improvizacije kao i nekontrolirane izjave i poruke koje su izišle u javnost sa sastanka Milanovića s predstavnicima braniteljskih udruga, Josipom Klemmom iDražimirom Jukićem, svakako nisu bile prilog rješavanju ovih ozbiljnih društvenih problema, nego su naprotiv bile krajnje neproduktivne – kazao je Ćosić.

Izvori sa sastanka kažu kako je zahtjev iz SDP-a uslijedio nakon Milanovićeva susreta s braniteljima i nakon što je u javnosti objavljena snimka tog razgovora.

Možda je Milanović time htio popraviti stvari, ali nama ne treba da se produbljuje takva vrsta rasprava koje su opasne po državu i vode u ozbiljne probleme sa susjedima s kojima bi se trebao voditi ozbiljan dijalog. Nastavak takvih razgovora za nas je rizičan i neprihvatljiv – rečeno je na tom sastanku

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari