Pratite nas

Komentar

Pavelić – ‘HDZ-u uspjeh na EU izborima ovisi o Marijani Petir, Mislavu Kolakušiću i Miloradu Pupovcu ‘

Objavljeno

na

HRT je proveo najveće istraživanje popularnosti stranaka prema načelu jedna izborna jedinica, a istraživanje je obuhvatilo čak 1400 ispitanika, stoga je statistička pogreška samo plus minus 2,62 %. Anketa je provedena od 12 do 18 travnja.

O tome je govorio u emisiji „Studio 4“ Neven Pavelić, glavni urednik portala Hrvatska Danas.

Pavelić je rekao kako je HDZ prvi na ljestvici, ali je anketni rezultat nizak, te se moramo sjetiti kako je 2014. “Domoljubna koalicija“ imala 40 posto na izborima, te smatra da je ovih 25 posto „mršavi“ rezultat.

– Sve ovisi o tome koliko lista će imati dovoljno glasova da bi ušli u EU parlament i o tome ovisi raspodjela mandata barem što se tiče velikih stranaka, govori Pavelić.

HDZ ima 3 osigurana mjesta, a za ovo jedno ili dva će biti velika borba, istaknuo je Pavelić.

– Po posljednjem popisu u Hrvatskoj ima 186 tisuća Srba i uz solidnu mobilizaciju, nije nerealno dobiti jedan mandat u EU parlamentu, rekao je i dodao kako ako budu imali dobru kampanju, šanse ima i Marijana Petir i Mislav Kolakušić.

HDZ je slabiji nego 2014., ali onda nisu išli sami na izbore. Vidjet ćemo koja je prava snaga HDZ-a.

– Naše stranke nisu navikle na kampanje tijekom godine, one idu s “bombaškim“ kampanjama, ali to više ne ide. EU je odavno počela kampanju za europske izbore, a kod nas kampanje nema ili je potpuno nevidljiva, naglašava.

Predsjedništvo HDZ-a je najavilo odlučivanje glede slučaja Milijan Brkić. Pavelić je rekao kako se ništa krucijalno neće dogoditi.

– Isključivanje Brkića iz HDZ-a bi moglo biti kontraproduktivno za HDZ uoči izbora, rekao je Pavelić.

Pavelić je naglasio kako se SDP konsolidirao za ove izbore.

– SDP-ova lista je lista poznatih osoba, koja bi mogla donijeti baš ono što su planirali, a to je 200 tisuća glasova, naglašava.

Što se tiče predsjedničkih izbora, barata se s tzv. kandidatima koji kotiraju u javnosti, a nitko od njih nije istaknuo svoju kandidaturu. Od svih njih jedino je Kolakušić rekao da će se kandidirati.

– Ako Plenković uspije s ovom svojom listom za EU izbore, on zaista nema razloga za prijevremene parlamentarne izbore, zato što je time uspio pasivizirati sve u stranci koji misle drugačije.

– Plenković je pokazao da je odličan političar , naglasio je Pavelić i dodao da, ako HDZ uspije mobilizirati glasače da izađu na izbore, Plenković će biti neprikosnoveni vođa HDZ-a i u HDZ-u neće biti niti jednog disonantnog tona, ali ako tako ne bude, moglo bi biti svačega.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari