Connect with us

Pregled

Pavić Šimetin o testiranju učenika: Test je zabavan i djeca rado čekaju rezultat

Objavljeno

-

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin gošća je Dnevnika N1 televizije.

“Ne bi trebalo ni govoriti da je to nova strategija. Danas smo samo govorili o tome što možemo poboljšati”, kaže Pavić Šimetin na pitanje što je novo u strategiji. Zdravstvene ustanove su, dodaje, napravile lavovski posao.

Ona kaže kako starije građane koji se nisu cijepili želi motivirati na cijepljenje i cijepljenjem u kućama i drive in cijepljenjem. Na pitanje tko će raditi cijepljenje po kućama, Pavić Šimetin kaže kako to mogu raditi liječnici obiteljske medicine u kućnim posjetima te da se kroz mobilne timove želi postati dostupniji građanima.

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.

“Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama se takmičimo u turističkoj sezoni”, kaže.

“Ne očekujemo da bi mogli imati odaziv na cijepljenje u tako velikim postotcima, ali još nekoliko postotaka bismo mogli dobiti”, govori.

Na pitanje o novom sloganu za testiranje učenika, kaže kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i reći istinu da to nije težak test. “Najlakši test ikad. I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine”, zaključuje Pavić Šimetin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari