Pratite nas

Vijesti

Pavković: Da su mogli „zgazili“ bi i ratne invalide u kolicima

Objavljeno

na

Nakon što su hrvatski stradalnici, branitelji i članovi njihovih obitelji na Trgu svetog Marka u Zagrebu doživjeli nešto slično od strane srpskog i inog agresora u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, samo u nešto blažem obliku, došlo je vrijeme da se kaže – dosta!

[ad id=”68099″]

Borili smo se i trpjeli kad je trebalo, nismo pitali jel će netko poginuti ili dati zdravlje za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Najvažnije nam je bilo pobijediti agresora, bez obzira što smo u to vrijeme bili slabo ili nikako naoružani, a još manje smo skrbili kakva je bila odora na nama-nikakva, ali istinska, časna i poštena – hrvatska. No, bivši ratnici nisu ni sanjali da ne će dugo proći a da će na njih nasrnuti hrvatski specijalci obučeni i pripremljeni kao za III. svjetski rat. Da smo tako i mi bili opremljeni 1991. još iste godine otjerali bismo srpskog agresora do – Beograda.

No, ovo što smo vidjeli i doživjeli prigodom ne prosvjeda, već čekanja na razgovor s premjerom Zoranom Milanovićem, vjerujemo da je zaprepastilo i cijeli svijet. Hrvatski specijalci samo što nisu i pucali u bivše ratnike! A malo je trebalo da se i to dogodi. Sad se vidjelo još nešto: hrvatska policija dobrim je dijelom uvježbavana i vježba isključivo za ovakve situacije, za blisku borbu s invalidima u kolicima i braniteljima, jer oni su po njima najopasniji dio društva. Vidjeli smo da su imali sve, čak i vozilo za prisluškivanje i ometanje telefonskih razgovora. Ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić, kojeg bi se nakon Markova trga Vukovarci i „zakonom“ trebali odreći, rekao je da je sve snimljeno tijekom dosadašnjeg braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66.

A to smo mi i prije tvrdili: da se nezakonito snima, prisluškuje, da se među branitelje neprestano ubacuju izdajice i doušnici, jednom riječju da se po tom pitanju ne poštuje hrvatski zakon. Kao da su se vratila vremena iza 1945. godine, kad je OZNA, odnosno UDBA sve doznala. Pored branitelja, na „meti“ su i hrvatski orijentirani novinari: Saša Kosanović, Matija Babić, Dežulović, Ivančić, Tomić i slični, mogu mirno spavati, ali ne i jedan dio novinara i suradnika te urednika hrvatskih portala. Sve što je hrvatsko, na žalost, opet je postalo sumnjivo!

Dosta ste nas gazili i proganjali, vi kojima ni teški ratni vojni invalidi u kolicima nisu svetinja! Da su mogli, ti, naši hrvatski specijalci, da ne povjeruješ, i u Crkvi Svetoga Marka zgazili bi i invalide i njihova kolica. Bogu hvala da su se svećenici pokazali snažniji od njih, bez obzira što su bili „naoružani“ samo – križem i Isusom Kristom u srcu, a ovi najsuvremenijim naoružanjem. I nakon svega što smo vidjeli i doživjeli, pitamo se – što će nam vojna parada, tim više što smo prigodom čekanja premijera na Gornjem Gradu imali prigode vidjeti, ali i osjetiti što mogu hrvatski specijalci, tajni i ini agenti, odnosno kako su odlično pripremljeni za borbu protiv „neprijatelja“.

Ali, kako bilo da bilo, ovaj skup na Markovu trgu bio je još jedna opomena hrvatskim braniteljima – da budu složni i zajedno. Vrijeme je da se počne ozbiljno razmišljati o jednoj „krovnoj“ braniteljskoj udruzi, jer na ovaj način će nas neprestano gaziti oni na vlasti. Josip Klemm, Đuro Glogoški ili Ante Deur bili bi odlični braniteljski predvodnici. I generali poput Mladena Markača i Ljube Ćesića Rojsa također bi trebali biti kandidati za ovakve funkcije.

Međutim, i ovaj skup časnih, istinskih i poštenih hrvatskih branitelja pokazao je uz ostalo da nam ovakvo Ministarstvo branitelja ne treba, tim prije što imamo više koristi od Crvenog križa ili Caritasa nego od ministarstva na čijem je čelu jedan Matić („Sve je lažno“) i njegovih pomno odabranih pijuna.

Zamislite, kakav je to ministar branitelja koji dopušta da se maltretiraju, pa i tuku najteži stradalnici Domovinskoga rata, koji nema „muda“ stati pred specijalce, a imao ih je navodno u vrijeme rata u Vukovaru kad je stao pred srpske tenkove?

Ali, kakav je to i ministar obrane, koji je također bio istaknuti sudionik rata, a da se danas ne usudi kazati ni jednu lijepu riječ za ljude koji su zajedno s njim ginuli za Domovinu?

Ne, ne treba nam vojna parada. I ova policijska na Markovu trgu bila nam je previše.

No, hrvatski branitelji idemo u osnivanje JEDNE Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, jer „razmrvljeni“, bojimo se, da će nas, neka se ovako nastavi ,(a tko kaže da ne će), „dokrajčiti“ – Naši, kad već nisu mogli agresori!

Sreća je da ovu „predstavu“ nisu gledali oni koji su dali svoje živote za vječnu i jedinu – Hrvatsku!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Silvana Oruč Ivoš: Dokad će Hrvatska biti talac Milorada Pupovca i velikosrpskih i materijalnih interesa?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon skandalozne i sramotne izjave da je akcija Oluja bila etničko čišćenje, najnormalnije bi bilo javno zapitati koga to u Hrvatskoj zastupa Milorad Pupovac? Srpsku manjinu u Hrvatskoj sigurno ne, ali zato zastupa osvajačku i agresorsku velikosrpsku politiku?

Posljednjim javnim svrstavanjem na gubitničku četničku stranu Pupovac je izgubio i najmanji legitimitet zastupati Srbe u Hrvatskoj!

Za početak tim se činom otvoreno i izravno pozicionirao protiv više od deset tisuća časnih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata srpske nacionalnosti. Od ljudi koji su branili svoju Domovinu Hrvatsku od istih onih velikosrba koje Pupovac otvoreno glorificira.

Isto tako, svrstao se protiv svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti kojima je dosta te ratnohuškačke politike i koji žele normalni život, te već dugo ne žele glasovati na manjinskoj listi koju Pupovac predvodi. Isto tako Pupovac se izravno svrstao protiv Republike Hrvatske i Domovinskog rata koji je temelj države.

Drugim riječima, tom manje ili više otvorenom i stalnom velikosrpskom politikom, Pupovac je najviše štete napravio svojim sunarodnjacima. Po zadatku stvara privid kako su Srbi u Hrvatskoj ugnjetavani, proganjani.

Sustavno i smišljeno iznosi neistine, izmišlja, laže, konstruira sukobe. A pritom je sebi omogućio iznimno lagodan život. A ako se netko pokuša propitkivati o tom lagodnom životu ili o Pupovčevoj vezi ili ulozi u Tesla banci, odmah će biti optužen za nesnošljivost prema Srbima. Odmah će se oglasiti neke na brzinu sklepane udruge koje će ispitivati stanje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Istodobno Pupovcu ne pada na pamet boriti se za to da se u 21. stoljeću u nekom zaselku s većinskim srpskim stanovništvom uvede struja. Bitno je moći kukati kako postoje takvi zaselci, ali s druge strane napraviti sve da proračunska „lova“ ode Novostima i nekakvim nerazvidnim udrugama i projektima.

Jer ta „lova“ otvara mogućnost za širenje mržnje prema hrvatskom narodu i većini Srba u Hrvatskoj koji se s tom politikom ne slažu. Jer, zamislimo, kad ne bi bilo tih konstrukcija i ratnohuškačke retorike od čega bi Pupovac živio? Što bi radio? Kako bi dolazio u medije? I ključno, kako bi ucjenjivao?!

Nakon svega s Pupovcem biti u koaliciji (a on je važna karika vladajuće koalicije) i ne reagirati ne može biti tumačeno drugačije nego kao slaganje s onim što Pupovac radi i – govori. Ne možeš slaviti Oluju, klanjati se žrtvama agresorske velikosrpske politike i istodobno jednog notornog Pupovca – koji se otvoreno svrstao na četničku stranu – držati uz skute. I još jadnije – ovisiti o njegovu raspoloženju.

Ovaj posljednji Pupovčev ispad pokazuje koliko je važna promjena izbornog sustava. Odnosno koliko je važno zastupnicima koji su birani s manjinskih lista i kojima se bez obzira na broj birača jamči određen broj zastupničkih mjesta, onemogućiti da ucjenjuju.

Najveća je manipulacija da to znači uskraćivanje prava manjinama jer manjinska prava su regulirana Zakonom o položaju i pravima manjinama i njih nitko ne krši. Naprotiv, hrvatski građani koji su pripadnici manjina sasvim sigurno nisu za to da se na njihovoj grbači pojedinci bogate stvarajući nesnošljivost i vječne sukobe s većinskim narodom. Potvrđuje to i odluka većine pripadnika manjine da ne glasuju na tim posebnim listama.

I konačno, kad već nitko iz hrvatskih vlasti od straha nije odgovorio Pupovcu koji je bahato ustvrdio da je akcija Oluja etničko čišćenje i kad mu već nitko nije zamjerio sudjelovanje u Vučićevim eskapadama, možda bi bilo dobro prisjetiti se nekoliko činjenica.

Jedna od njih je da su vlasti tzv. SAO krajine etnički počistile nesrpsko stanovništvo. Na početku akcije Oluja, velikosrpska politika je donijela odluku da Srbi masovno napuste Hrvatsku te su im takvu zapovijed i uputili. To vrlo dobro znaju, a u tome su i sudjelovali mnogi (poput Vučića) koji danas kukaju i plaču o tome kako su Srbi iz Hrvatske protjerani.

Prvi hrvatski predsjednik Tuđman javno je preko svih dostupnih medijskih kanala proglasom iz sata u sat pozivao na ostanak. No, srpske vlasti nisu htjele ni priznati Hrvatsku niti živjeti u hrvatskoj državi.

Uostalom, Haaški je sud u Prvostupanjskoj presudi hrvatskim generalima (u paragrafu 1762) utvrdio da su “dužnosnici Republike srpske krajine pozvali (su) stanovnike da napuste područja”.

Ignoriranje tih činjenica ne čudi i sve je to u skladu s velikosrpskom politikom koja od davnina promiče naseljavanje prostora samo zato da ih jednom mogu oteti. A kad u tome ne uspiju, onda su već korak dalje, u nekom novom velikosrpskom osvajanju i samoviktimizaciji.

Kakav je bio plan nakon Oluje, možda najbolje ocrtava izjava velikosrpskog ideologa Save Štrbca koji je u prvim satima akcije Oluja poslao pismo tadašnjem glavnom tajniku UN-a, Boutrosu Galiju u kojem kaže da su se odlučili za egzodus jer su morali sačuvati „svoju biološku masu“. Toj „biološkoj masi“ bilo je namijenjeno naseljavanje Kosova.

Vrlo dobro sve to zna i Pupovac. No pravo je pitanje dokad će cijela država biti talac njegovih i velikosrpskih i materijalnih interesa?!

Silvana Oruč Ivoš / narod.hr

 

Nino Raspudić: Ako je Hrvatska nacistička je li Pupovac ustaša?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Vanna otkazala koncert u Crnoj Gori – Trebala je nastupiti na jedrenjaku koji je JNA 1991. otela iz Splita

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska pop pjevačica Ivana Vrdoljak – Vanna iznenada je u utorak otkazala koncert koji je trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu, na palubi školskog jedrenjaka “Jadrana” oko kojega se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore.

Koncert Vanne u Tivtu – a bio bi to njezin treći nastup u Crnoj Gori – organizirala je Turistička organizacija Tivta kao svoj poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka “Jadran”, a koja se ovih dana u Boki kotorskoj obilježava nizom manifestacija.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna “ni kriva ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore” jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj “vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita”. Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi “Jadrana”, Vanna je otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

“Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše ‘kraljice popa’, da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskog broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenutci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor”, napisao je Vanni maxportal.hr , a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.

Iz TO Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari