Pratite nas

Vijesti

Pavković: Da su mogli „zgazili“ bi i ratne invalide u kolicima

Objavljeno

na

Nakon što su hrvatski stradalnici, branitelji i članovi njihovih obitelji na Trgu svetog Marka u Zagrebu doživjeli nešto slično od strane srpskog i inog agresora u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, samo u nešto blažem obliku, došlo je vrijeme da se kaže – dosta!

[ad id=”68099″]

Borili smo se i trpjeli kad je trebalo, nismo pitali jel će netko poginuti ili dati zdravlje za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Najvažnije nam je bilo pobijediti agresora, bez obzira što smo u to vrijeme bili slabo ili nikako naoružani, a još manje smo skrbili kakva je bila odora na nama-nikakva, ali istinska, časna i poštena – hrvatska. No, bivši ratnici nisu ni sanjali da ne će dugo proći a da će na njih nasrnuti hrvatski specijalci obučeni i pripremljeni kao za III. svjetski rat. Da smo tako i mi bili opremljeni 1991. još iste godine otjerali bismo srpskog agresora do – Beograda.

No, ovo što smo vidjeli i doživjeli prigodom ne prosvjeda, već čekanja na razgovor s premjerom Zoranom Milanovićem, vjerujemo da je zaprepastilo i cijeli svijet. Hrvatski specijalci samo što nisu i pucali u bivše ratnike! A malo je trebalo da se i to dogodi. Sad se vidjelo još nešto: hrvatska policija dobrim je dijelom uvježbavana i vježba isključivo za ovakve situacije, za blisku borbu s invalidima u kolicima i braniteljima, jer oni su po njima najopasniji dio društva. Vidjeli smo da su imali sve, čak i vozilo za prisluškivanje i ometanje telefonskih razgovora. Ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić, kojeg bi se nakon Markova trga Vukovarci i „zakonom“ trebali odreći, rekao je da je sve snimljeno tijekom dosadašnjeg braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66.

A to smo mi i prije tvrdili: da se nezakonito snima, prisluškuje, da se među branitelje neprestano ubacuju izdajice i doušnici, jednom riječju da se po tom pitanju ne poštuje hrvatski zakon. Kao da su se vratila vremena iza 1945. godine, kad je OZNA, odnosno UDBA sve doznala. Pored branitelja, na „meti“ su i hrvatski orijentirani novinari: Saša Kosanović, Matija Babić, Dežulović, Ivančić, Tomić i slični, mogu mirno spavati, ali ne i jedan dio novinara i suradnika te urednika hrvatskih portala. Sve što je hrvatsko, na žalost, opet je postalo sumnjivo!

Dosta ste nas gazili i proganjali, vi kojima ni teški ratni vojni invalidi u kolicima nisu svetinja! Da su mogli, ti, naši hrvatski specijalci, da ne povjeruješ, i u Crkvi Svetoga Marka zgazili bi i invalide i njihova kolica. Bogu hvala da su se svećenici pokazali snažniji od njih, bez obzira što su bili „naoružani“ samo – križem i Isusom Kristom u srcu, a ovi najsuvremenijim naoružanjem. I nakon svega što smo vidjeli i doživjeli, pitamo se – što će nam vojna parada, tim više što smo prigodom čekanja premijera na Gornjem Gradu imali prigode vidjeti, ali i osjetiti što mogu hrvatski specijalci, tajni i ini agenti, odnosno kako su odlično pripremljeni za borbu protiv „neprijatelja“.

Ali, kako bilo da bilo, ovaj skup na Markovu trgu bio je još jedna opomena hrvatskim braniteljima – da budu složni i zajedno. Vrijeme je da se počne ozbiljno razmišljati o jednoj „krovnoj“ braniteljskoj udruzi, jer na ovaj način će nas neprestano gaziti oni na vlasti. Josip Klemm, Đuro Glogoški ili Ante Deur bili bi odlični braniteljski predvodnici. I generali poput Mladena Markača i Ljube Ćesića Rojsa također bi trebali biti kandidati za ovakve funkcije.

Međutim, i ovaj skup časnih, istinskih i poštenih hrvatskih branitelja pokazao je uz ostalo da nam ovakvo Ministarstvo branitelja ne treba, tim prije što imamo više koristi od Crvenog križa ili Caritasa nego od ministarstva na čijem je čelu jedan Matić („Sve je lažno“) i njegovih pomno odabranih pijuna.

Zamislite, kakav je to ministar branitelja koji dopušta da se maltretiraju, pa i tuku najteži stradalnici Domovinskoga rata, koji nema „muda“ stati pred specijalce, a imao ih je navodno u vrijeme rata u Vukovaru kad je stao pred srpske tenkove?

Ali, kakav je to i ministar obrane, koji je također bio istaknuti sudionik rata, a da se danas ne usudi kazati ni jednu lijepu riječ za ljude koji su zajedno s njim ginuli za Domovinu?

Ne, ne treba nam vojna parada. I ova policijska na Markovu trgu bila nam je previše.

No, hrvatski branitelji idemo u osnivanje JEDNE Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, jer „razmrvljeni“, bojimo se, da će nas, neka se ovako nastavi ,(a tko kaže da ne će), „dokrajčiti“ – Naši, kad već nisu mogli agresori!

Sreća je da ovu „predstavu“ nisu gledali oni koji su dali svoje živote za vječnu i jedinu – Hrvatsku!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Kadeti Vojnog pomorstva na prvoj plovidbi brodom HRM-a

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / M. Čobanović

Prvi naraštaj kadeta studija Vojnoga pomorstva vratio se s plovidbene prakse u Loru

Prvi naraštaj od 33 kadeta studija Vojnoga pomorstva Hrvatskoga vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” iz Splita vratio se u srijedu u luku Lora s petodnevne plovidbene prakse akvatorijem srednjega i južnoga Jadrana na školskom brodu Obalne straže “Andrija Mohorovičić.”

Foto: MORH / M. Čobanović

“Kadeti, od kojih su 31 Hrvat, a dvoje iz Crne Gore, tijekom ove plovidbene prakse upoznati su s organizacijom života i rada na brodovima Hrvatske ratne mornarice (HRM), praktičnim dijelom nastave iz predmeta Pomorstvo I. i II. te Sigurnost na moru, koje su slušali tijekom akademske godine,” rekao je kapetan fregate i voditelj ove plovidbe Slaven Sučević, koji je i predavač na studiju Vojnoga pomorstva.

Sučević je naglasio kako će kadetima ova plovidbena praksa koristiti u nastavku studiranja, nakon čega im je zajamčen posao na brodovima HRM-a.

Kadeti i posada broda “Andrija Mohorovičić” su u utorak, podsjetio je, u korčulanskom akvatoriju sudjelovali u pravoj akciji spašavanja na moru. “Imali smo pravu akciju u kojoj su u suradnji sa Središnjicom za traganje i spašavanja na moru iz Rijeke kadeti s posadom vizualno pretraživali korčulanski akvatorij”, rekao je dodavši kako je akcija završila tragično jer su u moru pronašli mrtvo tijelo koje su ukrcali na brod i predali ga Pomorskoj policiji u Korčuli.

U toj akciji spasili smo dva čovjeka koje smo izvukli iz mora i gumenjakom ih dovezli do broda”, napomenuo je Sučević.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku

Objavljeno

na

Objavio

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku.

Marić je ostavku podnio nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati, prenosi televizija N1.

Na pitanje znači li to da daje ostavku, Marić je odgovorio da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te dodao kako je podnio neopozivu ostavku.

Ministar Marić bio je u Novom Vinodolskom gdje je potpisao dva ugovora o darovanju državnih nekretnina Gradu Novom Vinodolskom u svrhu uređenja trga, izgradnje javnog parkirališta i podzemne garaže te u svrhu izgradnje vatrogasnog doma.

“Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine. Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata”, rekao je Marić.

U izjavi u Novom Vinodolskom Marić je rekao da nijedan dan od uspostavljanja Ministarstva državne imovine i rada kao ministar nije prošao mirno. “Radio sam pod pritiskom u kojem sam postao meta. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine, koja je deteljećima otimana i zapuštana. Uz svijest i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke”, rekao je Marić.

Istaknuo je da su doneseni zakoni i nova praksa protiv otimanja državne imovine uzrok što je postao meta i uzrok da je podnio ostavku. “S obzirom da sam detaljno objasnio, zahvaljujem unaprijed na razumijevanju što nisam više dostupan, a svima onima, koji su željeli i žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem da hvala Bogu u tome neće uspjeti”, rekao je Marić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari