Connect with us

Reagiranja

Pavković: Frljićevu „kontra Oluju“ treba pomesti kao srpske zečeve u Oluji

Published

on

Nekolicina Srba i Jugoslavena, koji nisu sudjelovali u hrvatskom oslobodilačkom Domovinskome ratu, (barem ne na strani pobjednika), Oliver Frljić, Milorad Pupovac, Vesna Teršelič i njima slični „pomozbog“ junaci, prema javljanju medija, organizirat će 5. kolovoza 2015. (!) u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci – kontra Oluju.

[ad id=”68099″]

Oni ne smatraju da je Vojno-redarstvena operacija Oluja bila oslobodilačka, a još manje da je Republika Srpske Krajina bila zločinačka tvorevina. Ti hrvatski politički paraziti iskoristit će i 20-tu obljetnicu Oluje da ukažu i na navodno veliki broj zločina koje su učinili navodno oni koji su se branili i koji su stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Jednom riječju: lagat će i krivotvoriti povijest, ni prvi ni zadnji put. No, odakle pravo ovoj jadnoj i pokvarenoj skupini hrvatskih političkih i kulturnih izdajica, dezertera, pa na određeni način i ratnih profitera da taj svoj srpski zločinački performans izvedu u riječkom teatru?

Ta kulturna ustanova pripada svim, dakle svim građanima riječke županije, a najviše hrvatskim braniteljima. Naime, za one koji ne znaju Rijeka je dala izniman doprinos tijekom Domovinskoga rata, gotovo „pola“ groblja u njihovu gradu pokriveno je križevima onih koji su dali svoje živote – za što? Za jednog malog i smrdljivog kazališnog žonglera, za Srbina po zanimanju, za neku ženu koja se pojavila tko zna otkuda, za glumce (nazovimo ih tako) koji besplatno ljetuju na Brijunima, a većina mrzi sve što je hrvatsko, za dio političara ovoga grada koji uživa u pljuvanju i bljuvanju po ljudima koji su dali krv za hrvatsku Domovinu, itd. i tako redom. Kako to da u tom hramu kazališne umjetnosti otkako je na njegovo čelo postavljen amater – provokator Frljić (najpoznatiji kao bivši dečko Danijele Trbović) nikada, ali nikada nije izvedena ni jedna predstava, ni jedan performans, ni jedna tribina posvećena slavi hrvatskog Domovinskoga rata? To kazalište jedino je u zemlji koje je na državnom i inom proračunu, sa zadaćom da riga vatru protiv Hrvata, Hrvatske i svih onih koji su stvorili državu! Stoga nije dostojno da nosi ime časnog Ivana pl. Zajca, već ga treba preimenovati u Srpsko narodno pozorište „Ilija Garašanin“, sve dok ga vode ljudi koji ne skreću s puta ratnih i inih zločinaca Srbije i Crne Gore, JNA i domaćih izdajica.

Oni ne odustaju od Republike Srpske Krajine, a svojim (ne)djelima neprestano su na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica. Uostalom, možete li zamisliti da se netko usred Beograda, Kragujevca ili Novog Sada usudi napraviti nešto u ogavnom Frljićevu stilu, da recimo u njihovim teatrima pljuje i bljuje po Srbima, a uzdiže Hrvate? Nitko osim toga ne pita zbog čega ova i ovakva skupina navodnih stranih plaćenika ne će biti nazočna na vojnom mimohodu u Zagrebu, već Matić, Kotromanović i slični svakodnevno prozivaju skupine hrvatskih branitelja kao „neprijatelje Hrvatske“ jer su neki od njih navodno izjavili da je to politički, odnosno predizborni vojni mimohod? A taj mimohod je „abeceda“ za frljiće, teršelič, pupovce, šerbedžije i slične, da vide tko su bili oni koji su porazili agresora, ili bolje rečeno drugu ili treću vojsku u Europi. O tome frljići i šerbedžije treba raditi predstave, snimati filmove. Za pupovce, pusića i teršelič nam je jasno da za to nisu zainteresirani, jer su oni ipak iz neke „druge planete“.

Badava hrvatska predsjednica i Junaci Domovinskoga rata pozivaju na jedinstvo Hrvata u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, dok s druge pak strane „pomozbog“ junaci usred Hrvatske mogu, bez problema, mokriti po kostima onih koji su stali na put srpsko-fašističkom agresoru.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari