Connect with us

Reagiranja

Pavković: Hoće li kazniti i sve one koji su ginuli u ratu s oznakom HOS-a?

Objavljeno

on

Nakon veličanstvenog koncerta Marka Perkovića – Thompsona u Kninu, državni mediji i portali naprosto se natječu tko će više omalovažiti ovaj nastup, kakav ne mogu prirediti skupno (!) sve „najveće“ hrvatske ni „regionalne“ estradne zvijezde.

[ad id=”68099″]

Tako neki pišu da je bilo svega 60 tisuća, pa i manje posjetitelja, iako je stvarno bilo i blizu 150 tisuća! Međutim, čitamo da će hrvatska policija prijaviti Thompsona jer je po tisućiti put svoju pjesmu „ Bojna Čavoglave“, (izvedena prvi put na Hrvatskom radiju Splitu, 31.12.1991.), počeo s originalnim tekstom: „Za dom – spremni!“. Također je u vrijeme nastupa na rukavu košulje nosio oznaku HOS-a, a na njoj opet piše: „Za dom spremni!“. Navodno da ga zbog toga mogu kazniti (čak) do 300 eura, što drugim riječima znači da je to „nikakva“ novčana kazna za tako „strašno“ kazneno djelo.

Pa, ako je već to tako, a jeste, predlažemo sljedeće: Neka hrvatski organi gonjenja (u Srbiji to nije kao u nas zakonom zabranjeno) potraže i kazne sve one hrvatske branitelje – dragovoljce, Junake Domovinskoga rata, koji su se u vrijeme srpske i ine agresije, odnosno Domovinskoga rata borili s tim znakom na kaputu, majici, u srcu ili kapi, koji su nosili ratnu zastavu HOS-a na kojoj je također stajalo „Za dom spremni“, a poglavito neka „kazne“ sve one hrvatske domoljube koji su s tim znakom na grudima dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu! Tko je tim domoljubima, da se malo našalimo, uopće dozvolio da ginu za hrvatsku državu sa znakom HOS-a?

Mogli su lijepo, kao Šljivančanin, ili tisuće hrvatskih izdajica i dezertera nataknuti na glavu ili čelo crvenu zvijezdu petokraku i danas ih zbog toga nitko ne bi proganjao, kao što se recimo ne proganja ni one koji po šumama, kad su partizanske obljetnice (gdje je „pukla prva puška“ i sl.) pjevaju pjesme posvećene Jugoslaviji, Josipu Brozu i komunizmu. Tko je kriv što Thompson kad je u vrijeme Domovinskog rata napisao „Čavoglave“ nije na početku te pjesme, umjesto „Za dom spremni“ napisao i otpjevao „Partizanske kape su lijepe, one su poruke ljubavi i mira“ te što nije kao Josipović nataknuo na glavu kapu s crvenom petokrakom? Danas ne bi imao nikakvih problema, još bi bio „cijenjen i ugledan“ kao klavijaturista Ivo možebitno čak i u Srbiji.

Mladen Pavković/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari