Connect with us

Reagiranja

PAVKOVIĆ: Hoće li pojesti vuk magare!?

Objavljeno

on

[su_heading size=”19″]Ako se u Hrvatskoj ništa ne dogodi nakon osude zloglasnim Udbašima – pojeo vuk magare![/su_heading]

Ono što smo dugo čekali napokon se ostvarilo! Bivši Udbaši Josip Perković i Zdravko Mustač u Munchenu su osuđeni na doživotnu robiju! Na taj način i sudski je dokazano djelovanje zloglasne Udbe u Hrvatskoj i njezini strašni zločini nad nevinim Hrvatima – ma gdje su oni boravili. U svezi ova dva zločinca nije u pitanju samo ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, to je samo otkinuta santa leda na vrhu brijega. Sada su na vidjelo izašli i brojni drugi zločini Udbaša, koji su se kao ova dvojica početkom 1991. brže-bolje uključili u stvaranje hrvatske države, jer u protivnom dobro su znali da ih čeka „rumunjski scenarij“.

Međutim, problem je što su za sobom povukli na stotine drugih njima sličnih te iznimno veliki broj doušnika. Gdje su oni sada? Jedan dio je u „zasluženim“ mirovinama, dok su drugi raspoređeni od pravosuđa, najviših hrvatskih institucija, firmi, županija, općina pa do estrade, dječjih vrtića i medija. Nema gdje ih nema. Ako nisu oni, onda su njihova djeca, tj. najbliži. Sjetimo se samo Saše Perkovića, sina okorjelog zločinca Josipa Perkovića. Svi su ga štitili i podržavali, a najviše bivši jadni i žalosni predsjednici RH Ivo Josipović i Stjepan Mesić. Može sada Zoran Milanović pričati što god hoće. Ali, hoće li netko postaviti pitanje odgovornosti tog  komunjare, zbog čega se rukama i nogama borio da ovi zločinci ne budu izručeni i da ne budu suđeni? Za nevino osuđenog hrvatskog branitelja u Srbiji Veljka Marića nikada se nije zauzeo, a Udbaši su mu očito bili kao rođena braća.

Nakon ove, sve u svemu blage presude, ako se u Hrvatskoj ništa ne pokrene, u svezi lustracije i otkrivanja zlodjela bivših Udbaša, sve će ubrzo, već nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu otići u – vjetar.

Kao prvo, Državno odvjetništvo, Uskok i slične institucije sada se pod hitno moraju pozabaviti „likom i djelom“ ostalih Udbaša i njihovih doušnika koji djeluju u Hrvatskoj, a u prvom redu Josipom Manolićem i Pavlom Gažijem.

Mustač i Perković prije svega zahvaljujući tome što su bili Udbaši svojedobno su dobili luksuzne stanove (vile), apartmane na moru i planinama i broje druge pogodnosti. Što je sa time? Pa, ne će valjda i to tek tako biti preneseno sa oca na sina?

Za svoje „zasluge“ u stvaranju hrvatske države, vjerojatno su dobili i visoke vojne i policijske činove. Odmah im se trebaju oduzeti.

Nakon ove presude, oko bivših hrvatskih Udbaša više ne smije rasti ni trava!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari