Pratite nas

Reagiranja

PAVKOVIĆ: Hoće li pojesti vuk magare!?

Objavljeno

na

Ako se u Hrvatskoj ništa ne dogodi nakon osude zloglasnim Udbašima – pojeo vuk magare!

Ono što smo dugo čekali napokon se ostvarilo! Bivši Udbaši Josip Perković i Zdravko Mustač u Munchenu su osuđeni na doživotnu robiju! Na taj način i sudski je dokazano djelovanje zloglasne Udbe u Hrvatskoj i njezini strašni zločini nad nevinim Hrvatima – ma gdje su oni boravili. U svezi ova dva zločinca nije u pitanju samo ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, to je samo otkinuta santa leda na vrhu brijega. Sada su na vidjelo izašli i brojni drugi zločini Udbaša, koji su se kao ova dvojica početkom 1991. brže-bolje uključili u stvaranje hrvatske države, jer u protivnom dobro su znali da ih čeka „rumunjski scenarij“.

Međutim, problem je što su za sobom povukli na stotine drugih njima sličnih te iznimno veliki broj doušnika. Gdje su oni sada? Jedan dio je u „zasluženim“ mirovinama, dok su drugi raspoređeni od pravosuđa, najviših hrvatskih institucija, firmi, županija, općina pa do estrade, dječjih vrtića i medija. Nema gdje ih nema. Ako nisu oni, onda su njihova djeca, tj. najbliži. Sjetimo se samo Saše Perkovića, sina okorjelog zločinca Josipa Perkovića. Svi su ga štitili i podržavali, a najviše bivši jadni i žalosni predsjednici RH Ivo Josipović i Stjepan Mesić. Može sada Zoran Milanović pričati što god hoće. Ali, hoće li netko postaviti pitanje odgovornosti tog  komunjare, zbog čega se rukama i nogama borio da ovi zločinci ne budu izručeni i da ne budu suđeni? Za nevino osuđenog hrvatskog branitelja u Srbiji Veljka Marića nikada se nije zauzeo, a Udbaši su mu očito bili kao rođena braća.

Nakon ove, sve u svemu blage presude, ako se u Hrvatskoj ništa ne pokrene, u svezi lustracije i otkrivanja zlodjela bivših Udbaša, sve će ubrzo, već nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu otići u – vjetar.

Kao prvo, Državno odvjetništvo, Uskok i slične institucije sada se pod hitno moraju pozabaviti „likom i djelom“ ostalih Udbaša i njihovih doušnika koji djeluju u Hrvatskoj, a u prvom redu Josipom Manolićem i Pavlom Gažijem.

Mustač i Perković prije svega zahvaljujući tome što su bili Udbaši svojedobno su dobili luksuzne stanove (vile), apartmane na moru i planinama i broje druge pogodnosti. Što je sa time? Pa, ne će valjda i to tek tako biti preneseno sa oca na sina?

Za svoje „zasluge“ u stvaranju hrvatske države, vjerojatno su dobili i visoke vojne i policijske činove. Odmah im se trebaju oduzeti.

Nakon ove presude, oko bivših hrvatskih Udbaša više ne smije rasti ni trava!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Angažman u ‘MUP-u Krajine Vukovar’ Hrvatska priznaje kao radni staž?

Objavljeno

na

Objavio

Da nema kraja apsurdima u Lijepoj našoj pokazuje i slučaj jednog od pripadnika srpskih okupatorskih snaga u Vukovaru kojem je Hrvatska priznala radni staž za vrijeme rada u ‘MUP-u Krajine Vukovar’. Preslik radne knjižice objavio je HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej.

Tako je dotičnom područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Vukovaru priznao radni staž u trajanju od pet godina, devet mjeseci i 13 radnih dana u razdoblju od 17. 10. 1991. godine do 19. 7. 1997. godine kao pripadniku MUP-a Krajine Vukovar, dakle sve do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, prenosi Direktno.hr

Culej je u razgovoru za Direktno istaknuo kako je to samo jedan od takvih slučajeva kada se aktivno sudjelovanje u agresiji putem paravojnih srpskih službi priznaje kao radni staž na osnovu koje će agresori od Hrvatske dobiti mirovinu ili je već primaju. “Na taj način Hrvatska i službeno priznaje da se kod nas zapravo vodio građanski rat”, uvjeren je.

 

Projekcije proračuna za 2020. i 2021. – Smanjuju se sredstva za mirovine pripadnicima HV-a a povećavaju sudionicima ‘NOB’-a?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Jandroković o Glasnovićevom govoru: Prenosite zastupnike koji govore korisno pa će se izmijeniti klima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak se u izjavi novinarima osvrnuo na govor neovisnog zastupnika Željka Glasnovića koji je medije nazvao moralnim tifusarima i rekao da imaju moralnu sidu, istaknuvši da je odgovornost na svakome od zastupnika, a da je na medijima da to adekvatno komentiraju.

“Nedavno sam čuo da vas je jedan zastupnik nazvao korisnim idiotima. Mislim da bi bilo dobro da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način“, poručio je Jandroković novinarima.

Na primjedbu da Glasnovića nije opomenuo ni zaustavio, Jandroković je odgovorio da on „ljude pušta da govore što hoće, jedino ako netko nekoga osobno prozove, onda ga upozori“.

“Ovako za općenite rasprave, najbolji sud je sud građana i vas medija da takve zastupnike jednostavno tretirate na odgovarajući način“, smatra šef parlamenta.

“Svašta se može čuti s govornice. Svaki govor koji je neprihvatljiv nije dobrodošao u Sabor“, dodao je. Ocijenio je i da u Saboru ima izvrsnih rasprava i zastupnika koji se pripremaju za raspravu, ali i onih koji na ovaj način pokušavaju skrenuti pozornost.

“Pokušajte naći način da takvi ne uđu u prvi plan, nego oni koji se dobro pripremaju i dobro i korisno govore“, rekao je Jandroković.

Ne slaže se s Mostovcem Božom Petrovom da bi se ovakve situacije riješile da je prihvaćen Etički kodeks koji je predložio, jer, kaže, „etički kodeks neće staviti pod kontrolu zastupnike koji imaju namjere dolaziti u prvi plan uvredama, jeftinim atrakcijama“.

“Smatram da su mediji tu ključni, koji će selektirati one zastupnike koji govore korisno i o temama“, poručio je.

Na primjedbu da se saborske sjednice prenose, novinare je zapitao: Što očekujete?

„Ja bih morao dnevno deset zastupnika prekidati jer iznose uvrede ne samo na račun medija. Vi ste se sad našli pogođeni, ali pogledajte kako zastupnici govore jedni o drugima, kako se odnose prema predsjedavajućima. Ja bih cijelo vrijeme morao davati opomene. To ne činim zato što je sud javnosti taj koji će biti presudan, a ne moja opomena“, mišljenja je Jandroković, pojasnivši da opomene daje u situacijama za koje smatra da je to nužno.

“Ovakve rasprave kao što ste čuli danas, slušamo svakodnevno. Ne mislim da ću svojim opomenama niti Etičkim kodeksom rješavati takve stvari. To je savjest zastupnika, oni mogu ovdje govoriti, izabrani su od građana da govore. Kako oni govore, to je na njima i građani će to procijeniti. Ponavljam, prenosite one zastupnike koji govore korisno i pametno, koji ne vrijeđaju i koji su koncentrirani na sadržaj i pripremaju se za raspravu. I onda će se izmijeniti klima, a ne mojim opomenama“, ocijenio je Jandroković.  (Hina)

Glasnović: Ti komunisti nisu mogli sačuvati ni tu šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, ti šugavi Jugoslaveni

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari