Connect with us

Reagiranja

Pavković: Josipovića štiti imunitet i nakon sramnog mandata ili – naprijed Hrvatska!

Objavljeno

-

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović tijekom svog mandata u jednoj polemici nazvao je Zdravka Tomca i Josipa Jurčevića – „luđacima“ i „bolesnicima“. Oni su ga tužili za klevetu. Kad mu je prestao mandat, Općinski kazneni sud u Zagrebu, sazvao je ročište.

[ad id=”68099″]

Međutim, bivši žalosni predsjednik obratio se Ustavnom sudu, koji je zaključio da se protiv predsjednika države ne može pokrenuti postupak ni nakon što mu prestane mandat ako se tereti za događaj iz vremena obnašanja dužnosti, a ako pokretanje postupka nije odobreno, sud ga ne može pokrenuti, pa je Ustavni sud odlučio da od toga ne će biti – ništa.

Josipović je za Tomca i Jurčevića izjavio da su „luđaci“ i bolesnici“ jer ga je Hrvatsko nacionalno etičko sudište, u kojem su i oni sudjelovali, proglasilo – veleizdajnikom.

Znači, ovaj čovjek kojeg je srećom hrvatski narod samo nakon jednog mandata prepoznao i poslao u ropotarnicu, koji je u samo četiri godine uspio Hrvatsku staviti na „stup srama“ može bljuvati i pljuvati po svakome, a po njegovu „veličanstvu“ nitko ne može ništa. Štiti ga imunitet! Ma nemoj!

Kad je primio tužbu, Josipović se najvjerojatnije prestrašio kao zec. Da nije, sam bi priznao da je rekao to što je rekao, čvrsto stao iza svojih sramnih izjava, i sulude tvrdnje dokazao na sudu (pravnik je?). Ali, ne, on bježi, spašava se, jer zna da ga slijedi zaslužena kazna.

Ima li taj čovjek srama?

Sjetimo se samo koliko je pričao da smo „svi jednaki pred zakonom“. Pa, ako jesmo, tko je Josipović da ga nitko ne može tužiti ni nakon (sramnog) mandata?

Veleizdajnik!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari