Connect with us

Reagiranja

Pavković: Kad će Pupovac u Sabor donijeti sjekiru, s kojom su u Škabrnji ubijali nevine Hrvate?

Objavljeno

on

branimir glavaš sabor

Nakon što je hrvatski general Branimir Glavaš posjetio Hrvatski sabor, ekstremi ljevičari naprosto su – poludjeli. Kao prvo, postavlja se pitanje, ako nije imao pravo doći u hrvatski visoki dom, u jednu od najzaštićenijih državnih institucija, kako to da mu nisu “pred nosom” zatvorili vrata, kako to da su ga pustili u obilazak institucije, te da tamo sa svojim prijateljima i kolegama još i popije kavu, u kafiću, gdje inače mogu samo odabrani (kao i u saborskom restoranu) gdje su cijene pića i jela niže čak nego u pučkoj kuhinji (zbog čega saborski zastupnici i po tom pitanju ne dijele sudbinu naroda, kojeg su većina od njih (svaka čast iznimkama) doveli na rub ponora.

Drugo, kakva je odgovornost zastupnika u Saboru? Oni primaju iznimno visoke plaće i iznimno visoke dodatke, na ovo ili ono, a ne odgovaraju ni svojim ženama i supruzima, a kamoli onima koji su glasovali da budu tu gdje jesu. Dok su na tim dužnostima, ne moraju dolaziti (jedan dobar dio i ne dolazi) ni na posao, pa dok su saborska zasjedanja, baš ih je ružno vidjeti u nekim kafićima ili restoranima kako uz iće i piće “prate” sjednice, na koje dolaze tek podignuti ruku – “kako aga kaže”. Nu, ima i takvih koji dolaze posve nepripremljeni, ali i onih koji su nazočni baš na svakoj sjednici – kad su uključene televizijske i ine kamere.

Uz to, sramno je slušati njihova svakodnevna “prepucavanja”, poglavito ekstremnih ljevičara, kojima je svaka druga riječ “HDZ je kriminalna organizacija, vi ste upropastili hrvatsku državu, gospodarstvo i slično”, a “mi smo nešto najbolje i najljepše što se hrvatskom narodu moglo dogoditi”. Kad je na redu tzv. aktualan sat i kad najviši hrvatski politički dužnosnici odgovaraju na zastupnička pitanja – to je “najsmješniji dio” saborskih zasjedanja. Obično jedni nešto pitaju, a ovi posve drugo ili ništa ne odgovaraju. I još se pojedinci “cerekaju” kao da su na “pionirskom sastanku”, stoga se taj tzv. aktualni sat pretvorio u “aktualni zabavni show”, kojem još jedino nedostaju – tamburaši. Predsjednik Sabora Leko se neprestano trudi objasniti kako Hrvatski sabor nije “debatni klub”, pa da svatko tamo može govoriti. Nu, na žalost, ovaj će čovjek, ako po ničem drugome, a ono ostati upamćen kao onaj koji je iz ovog visokog doma “istjerao” predstavnike hrvatskih branitelja, koji u Savskoj 66, u šatoru, već više od sto dana protestiraju, koji im nije dozvolio ni da “zucnu” o svojim problemima, zaboravljajući da su to ljudi koji su stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Veliki dio saborskih zastupnika, baš tim ljudima, koji su dali i krv, zdravlje, pa i živote, može zahvaliti što su danas na tako istaknutim pozicijama, iako zaboravljaju onu “tko visoko leti…”. (u što ćemo se relativno brzo uvjeriti).

Kad vidi nekog hrvatskog generala, “uglednom i časnom” Miloradu Pupovcu vjerojatno se odmah zavrti u glavi, pa na prvi pogled izgleda kao čovjek koji nije sposoban odgovarati za svoje postupke. Međutim, nije on jedini, ima takvih još, pa i u Hrvatskom saboru.

selotejp_pupovac_n1Pupovac je iskoristio svoju mogućnost (osobne propagande nikad mu dosta!), pa je odmah po dolasku Glavaša u Sabor sazvao konferenciju za medije. Sa sobom je ponio i selotejp i podijelio ga uglavnom režimskim novinarima. Na taj način želio je ukazati (podsjetiti) na navodne zločine koji je učinio Junak hrvatskog Domovinskoga rata Branimir Glavaš po tzv. zapovjednoj odgovornosti u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, kad je ubijeno nekoliko građana srpske nacionalnosti, za što su, navodno po političkoj liniji, osudili ovog čovjeka koji je jači i od čelika, a kamoli od jednog dezertera i ratnog kukavice, provokatora i čovjeka kojeg podržava tek manja skupina Srba koji su odabrali Hrvatsku kao svoju domovinu. Uvijek je uz one koji su na vlasti ili oko nje. Jednom riječju – politički kameleon.

Uz to morao bi, i odgovarat će kad tad za silne milijune koje je potrošio sa svojim kompanjonima, a koje mu je dala i hrvatska država, ne za njegovu osobnu promociju, već za ljude koje bi trebao zastupati, a ne zastupa. Svaka druga njegova riječ je, najblaže rečeno, kleveta, uvreda pa i – laž. Mentor mu je dr. Vojislav Stanimirović, protiv kojeg je dosad podnijeto niz kaznenih prijava za ratne i ine zločine te prikrivanje ratnih zločina. Što nije donio i fotografije “svog” profesora, koji je u vrijeme Domovinskoga rata, kad je Vukovar bio pod srpskom čizmom baš u ovome hrvatskome gradu obavljao dužnost gradonačelnika i ravnatelja tamošnje bolnice, koju su prije toga srpski i ini okupatori sravnali sa zemljom?

drveni Gospinkip sasiječen u Škabrnji

drveni Gospinkip sasiječen u Škabrnji

Mogao je uz selotejp Pupovac donijeti u prostorije Sabora i krvavu sjekiru koju čuvaju na oltaru crkve u Škabrnji, a kojom su srpski četnici ubijali žene, djecu i starce. Što, uz selotejp, nije donio barem fotografije 143 dosad otkrivene masovne grobnice iz Domovinskoga rata, pa da pokaže novinarima da je u obrambenom Domovinskom ratu masa četnika ubijala, masakrirala,pa i spaljivala na tisuće hrvatskih civila (dr. Andrija Hebrang piše da je ubijeno oko 8000 nevinih Hrvata!).

Što taj i takav provokator nikada ne kaže da još nitko nije odgovarao za rušenje Vukovara? Što kao Srbin nije otišao u Srbiju ili Republiku Srpsku pa tražio da se procesuiraju i srpski zločinci, ali ne samo “čuvari” već i oni najvišega ranga. Njegov najbolji prijatelj je Stjepan Mesić, čovjek koji je do kraja 1991. (da ti pamet stane) bio Vrhovni zapovjednik zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA). Zar već samim time Mesić ne treba odgovarati po tzv. zapovjednoj odgovornosti, odnosno zbog prikrivanje i poticanja na ratne i ine zločine?

Činjenica je da su Glavaša u montiranom političkom procesu osudili na drastičnu kaznu, a da mu je optužbu i osudu pisao Ivo Sanader.

Međutim, neki tzv. novinari poput Sanje Modrić, kako su svojedobno pisali o Gotovini i Markaču, tako sada pišu i o Glavašu:

  • “Ako je moguće da skupina veterana s Klemmom, Glogošim i Antom Deurom- o kojem se čak prenosi glas da ga čeka mjesto predsjedničkog savjeta Kolinde Grabar Kitarović – mjesecima vodi političku akciju iz logora (sic!) koji su podigli na gradskom asfaltu ispred Ministarstva branitelja, zašto osuđeni ratni zločinac ne bi izvodio svoju predstavu pred samim vratima sabornice?”- pita se ova “zamračena” novinarka. (Novi list, 7. veljače 2015.).

[ad id=”40551″]

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari