Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Namjerno se izjednačavaju žrtva i agresor, namjerno se sudi pobjedničkoj vojsci

Objavljeno

na

Nakon što je Srbija, kao agresor na Republiku Hrvatsku, sudila i osudila hrvatske branitelje, sudionike Domovinskoga rata, sada nam iz susjedne Bosne i Hercegovine stižu slične, dramatične vijesti, tj. da u Sarajevu, uz pomoć hrvatskih organa gonjenja, istražuju i pripremaju se za suđenja hrvatskim generalima, ali i drugima koji su sudjelovali u oslobođenju Lijepe naše, ili bolje rečeno u zaustavljanja sukoba (masakra) u BiH.

Hrvatske generale i visoke časnike navodno se tereti po tzv. zapovjednoj odgovornosti i za ubijanje civila. E, sad kad smo se dotaknuli zapovjedne odgovornosti i ubijanja i masakra civila, prije svega žene, djece i staraca, nikako da pročitamo vijest – počelo suđenje srpskim i inim agresorima koji su tijekom rata odgovorni za oko osam tisuća nevino ubijenih Hrvata. Ili pak, kada ćemo čuti da će netko odgovarati za ubijanje civila-bolesnika iz vukovarske ratne bolnice, na koju je krajem 1991. svakodnevno padalo na tisuće granata? Ništa bolje nisu prošle ni bolnica u Pakracu, Osijeku, Novoj Gradiški, Vinkovcima… Kada će se početi suditi onima koji su na desetine tisuća nevinih Hrvata protjerali iz svojih domova, ili hoće li ikada netko odgovarati za smrt preko 400 nevine djece hrvatske nacionalnosti? Nismo također čuli da će početi suđenja srpskim agresorima koji su diljem Hrvatske razarali obiteljske kuće, palili sela, rušili katoličke crkve, škole, dječje vrtiće, gospodarske i ine objekte.

[ad id=”68099″]

Kada će netko od srpskih zlikovaca biti osuđen za otuđivanje hrvatskog blaga? Gdje su optužnice protiv onih koji su oko 200 tisuća nevinih Hrvata-civila protjerali iz bosanske Posavine, u koju se većina ni danas ne može vratiti? Kada će odgovarati zapovjednici srpskih koncentracijskih logora? A kada oni koji i danas prikrivaju ratne zločine, koji ne žele reći gdje se još nalaze masovne grobnice u kojima su kao psi pokopani nevini Hrvati? Hoćemo li doživjeti suđenja onima koji su krivi za oko 145 masovnih grobnica, koliko ih je dosad pronađeno nakon rata? Što je pak sa generalima i visokim časnicima zločinačke JNA? Kad je Hrvatska osudila nekoga od tih zlikovaca „samo“ na 12 godina robije, kao što je Srbija osudila nevinog hrvatskog branitelja Veljka Marića?

>>Sporazum kojim se Srbiji i Bosni i Hercegovini dopušta da budu mini Haag

Ako već hoće suditi, neka sude i hrvatskim ratnim profiterima, dezerterima i izdajicama. Neka sude onim političarima koji još uvijek blate hrvatski Domovinski rat te stradalnike i obitelji poginulih.

Ali, ne. To njih ne zanima. Oni svjesno okreću ploču. Izjednačavaju žrtve i agresora. Podmeću i lažu. Tako primjerice u Hrvatskoj najviše se sudi ratnim zločincima u odsutnosti. A to znači da od zločinca svjesno prave heroje. Naime, tko je u Hrvatskoj osuđen kao ratni zločinac u Srbiji i Crnoj Gori, pa i u Bosni i Hercegovini je – junak!

Međutim, te istrage za navodne ratne zločine u Domovinskome ratu imaju još jedan cilj-skrenuti pozornost od lustracije, ili bolje rečeno od bivših Udbaša.

No, i još samo to: u kojoj zemlji se istražuje i sudi pobjednicima?

Pitajte bivše partizane, odnosno današnje antifašiste tko je od njih ikada suđen za neki zločin u vrijeme i nakon II. svjetskog rata?

Nema tu slučajnosti, a još manje pravde i pravice.

Ne, za to se nismo borili.

Mladen Pavković/Kamenjar.com

>>Davor Domazet Lošo: Istrage protiv hrvatskih časnika su pritisak na Haag zbog Prlića i ostalih

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hod za život glas je razuma i savjesti, a ne ulaženje u bilo čiju intimu

Objavljeno

na

Objavio

Neki bi zabranili izlazak na ulice onima koji se za očuvanje života bore mirnim dostojanstvenim šetnjama. Zatvarali bi, tukli, osuđivali i tko zna što sve ne.

U ime “demokracije”, “slobode” i “ljudskih prava”.

Čudna neka mjerila. Kad se LGBTIQ aktivisti okupe, skidaju na javnim mjestima, ližu se i ljube po trgovima gradova, viču, vrijeđaju i nose skaredne transparente (poput onoga “ŽIVJELA PERVERZIJA!”), za neke je to “super”, “krasno”, “napredno”, “cool”. Takve povorke čuvaju stotine policajaca i budno paze da im tko ne bi dobacio kakvu ružnu riječ – iako rade na javnim mjestima ono što je inače kažnjivo zakonom kao “narušavanje javnog reda i mira”.

Čujemo, čak i od javnih osoba (koje sad neću imenovati zbog izborne šutnje) kako mi koji se zalažemo ZA ŽIVOT, zamislite, “ULAZIMO U INTIMU ONIH DRUGIH!”.

Od svih objeda i nebuloza koje izriču protivnici života, ovo je jedna od najvećih.

Narod koji izlazi na ulice hodajući za život nema iza sebe nikakvu instituciju, niti je riječ o hijerarhijski organiziranoj manifestaciji u kojoj bilo tko odozgo “vuče konce”. Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ jeste organizator, ali ona nije nikakav vrhovni arbitar niti redatelj ovih akcija. Nije to kazališna scena. To je moralni stav širokih slojeva našeg naroda prema najvažnijem od svih pitanja: PRAVU NA ŽIVOT ONIH NEROĐENIH KOJI NEMAJU MOGUĆNOSTI OGLASITI SE, A ČIJI SE ŽIVOTI TAKO BEŠĆUTNO SVAKODNEVNO GASE VOLJOM ONIH KOJI DO ŽIVOTA NE DRŽE.

Jako je dobro poznato kakav je stav naše Crkve, pa i svih dosadašnjih papa (uključujući i aktualnog papa Franju) o ovom pitanju. To su OZAKONJENA UBOJSTVA. To je zločin protiv Boga, Čovjeka i ljudske naravi.

Narod koji izlazi na ulice – diljem svijeta, ne samo u Hrvatskoj – u ime očuvanja života ne diže nikakve revolucije, ne traži nasilne prevrate, ne zagovara progone, nitko ne ulazi u bilo čiju intimu i pravo odlučivanja o sebi i svome tijelu.

To je GLAS RAZUMA I SAVJESTI  i na volju svakomu hoće li ga prihvatiti ili neće.

Izađimo na ulice uvijek kad osjetimo da su ljudski život ili prava nerođenih ugroženi.

Nitko nam to neće niti može zabraniti!

Ponosan sam što ZA ŽIVOT hodaju deseci tisuća ljudi.

Veličanstveni su to skupovi koji dokazuju da još uvijek nije sve izgubljeno ni za nas, mali hrvatski narod.

Na agresiju i riječi mržnje nećemo odgovarati istom mjerom.

Nas je Krist Spasitelj podučio moralnim načelima i vrijednostima života i ljudskog bitka, to znamo i toga se držimo.

Upravo zato i HODAMO…ZA ŽIVOT, jer veće i dragocjenije vrijednosti od ljudskoga života nema.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

NZH: Nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se nećemo ispričati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Neovisni za Hrvatsku reagirali su na facebooku na zahtjev Etičkog povjerenstva koji zahtjevaju da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone “spornu” fotografiju u obliku predizbornog plakata na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku: “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

NEOSNOVANO UPOZORENJE ETIČKOG POVJERENSTVA

– Na prijavu Državnoga izbornog povjerenstva i novovjekog AFŽ-a (Mreže antifašistkinja Zagreba), Etičko povjerenstvo uputilo je upozorenje NEOVISNIMA ZA HRVATSKU i našemu kandidatu, generalu Željku Glasnoviću zbog fotografije u obliku predizbornog plakata na kojem se general Glasnović obraća „jugozomboidima“.

Etičko povjerenstvo, odreda sastavljeno od dičnih antifašista i naprednih mislilaca stasalih u samoupravnome socijalizmu, zahtijeva da se taj plakat ukloni i da se i mi kao stranka i general Glasnović „javno ispričamo“ zbog njegova objavljivanja.

Upozorenje otklanjamo s indignacijom. Fotografija i plakat generala Glasnovića upravljen je jugozomboidima (što je termin koji je general Glasnović bezbroj puta bez ikakve sankcije upotrijebio u Hrvatskome saboru, a i inače u javnome životu!), te ima jasnu obrambenu poruku: „Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku“, ali će se taj njihov plan razbiti o hrvatsku šaku. Tako je bilo i 1991./92., a tako će biti i sada.

Prema tome, nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se ne ćemo ispričati (nego ponavljamo: njihov će se plan nasukati i danas i sutra!), a hrvatskomu se narodu nemamo zašto ispričavati.

On je uz nas, a mi smo uz njega – vrijeme je za Hrvatsku!

Neovisni za Hrvatsku

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni izborni plakat

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari