Connect with us

Reagiranja

Pavković: Neka minutom šutnje ili tišine počne prvi školski sat

Objavljeno

on

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predložila je školama da prvi školski sat počne – minutom gromoglasne šutnje (tišine) za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje tijekom Domovinskoga rata. Na taj način odat će se počast izgubljenim nevinim životima, istinskim i časnim Junacima, svim nevinim civilnim žrtvama, a poglavito dječacima i djevojčicama koji su ubijeni u agresiji na Republiku Hrvatsku, dakle ljudima koje nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti.

[ad id=”68099″]

Također predlažemo da se u školama čitaju imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s njihova područja. Naime, od početka srpske i ine agresije prošlo je gotovo 25 godina i oni najmlađi, moraju znati imena onih koji su iz njihova grada ili županije bili prvi kad je trebalo, bez kojih ne bi bilo slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

  • „Vjera u budućnost, rekao je jednom vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, ne smije ovisiti od onih koji bi htjeli da nas nema te da stoga još se više trebamo pouzdati u Boga, jedinstvo i slogu kakvu smo imali u danima agresije na Republiku Hrvatsku.“

Nije dovoljno prisjetiti se žrtava Domovinskog rata, ali i članova njihovih obitelji, samo i isključivo u vrijeme neke obljetnice, već to mora biti mnogo češće, jer oni su dali svoje živote, dakle sve što su imali, a nama ne smije biti teško reći im jednostavno – hvala.

O Domovinskome ratu, na žalost, još se premalo govori i uči u školama. A ako se i uči, onda je to manje-više općenito. Osim toga, koliko škola nose imena po poginulim Junacima Domovinskoga rata?

Stoga, svim nevinim žrtvama odajmo počast već na prvom školskom satu – da se ne zaborave!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari