Pratite nas

Pavković pita, Jelušić odgovara

Objavljeno

na

Mladen Pavković: Božica Jelušić – Život kao knjiga, Koprivnica 2014.

knjiga kao život- božica jelušić

Hrvatski novinar i publicist Mladen Pavković objavio je novu knjigu, knjigu razgovora s poznatom književnicom Božicom Jelušić. Knjiga nosi naslov – Život kao knjiga.

Božica Jelušić odgovara na pitanja o svom djetinjstvu, o životu na selu, o školovanju, o pisanju poezije, o duši izvana i iznutra, o ratu kao moralnom zlu, o shvaćanju ljubavi kao i na druga pitanja Mladena Pavkovića, koji je već ranije slične knjige objavio s Ivanom Generalićem, akademikom Josipom Pečarićem, Zlatkom Tomičićem i drugima.

U ovoj knjizi Božicu Jelušić, koju smo ranije upoznali kao izvrsnu hrvatsku spisateljicu, likovnu kritičarku i prevoditeljicu, čitatelj može saznati i drugu stranu njezina života, ili kako živi i stvara jedan književnik, koji ne živi u metropoli, već u tzv. provinciji – Đurđevcu.

Jelušić je kao i obično, jasna, otvorena i iskrena, a tome su umnogome pridonijela i dobra i zanimljiva pitanja autora.

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Politika

Veljko Kajtazi: Manjinama barem tri ministarstva

Objavljeno

na

Objavio

Klub zastupnika nacionalnih manjina očekuje barem tri ministarstva u novoj Vladi, rekao je u četvrtak Veljko Kajtazi, a kao manjincima “najzanimljivija” je izdvojio ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sastanka Kluba nacionalnih manjina s Andrejem Plenkovićem, Kajtazi je izjavio kako od Vlade očekuju barem tri ministarstva, te je kao prioritetne naveo ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave, te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sva tri su jako bitna za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, a naročito pripadnicima romske zajednice, rekao je.

Na novinarsko pitanje hoće li manjinci biti spremni prihvatiti i rješenje “ministra bez portfelja”, Kajtazi je kazao kako je to po njegovom mišljenju sigurno neprihvatljivo.

“To ćemo razgovarati unutar kluba, ali sigurno nije. Mislim da su pojedine stranke tražile puno više, i dobivale puno više. Ovo je najmanje što može tražiti Klub nacionalnih manjina, ne jednu nego više, barem tri pozicije u vladi”, rekao je, odbivši komentirati pitanje jesu li to uvjeti bez kojih “nema podrške”.

Kajtazi je novinarima potvrdio svoju spremnost za ulazak u Vladu kao manjinski zastupnik, ali je napomenuo kako se u Klubu o tome tko će to konkretno biti još nisu dogovorili.

“Nismo još ništa razgovarali, ali budemo. Imajući u vidu da sam na ovim izborima dobio 80 posto glasova po izlaznosti, to samo po sebi dokazuje da imam jako veliku podršku, naročito od pripadnika romske zajednice, a i od ovih ostalih 11 manjina”, istaknuo je. (Hina)

Kajtazi: Drago mi je što većinu neće tvoriti deklarirani ustaše

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Ministar Grlić Radman odgovorio na prozivke Vučića

Objavljeno

na

Objavio

Ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman, komentirao je navode srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je u kontekstu komentara na prosvjede koji su se dogodili u Beogradu, spomenuo i Hrvatsku, te hrvatske medije.

Radman je rekao da mu nije jasno zašto se Vučić u tom obraćanju javnosti uopće osvrnuo na Hrvatsku, jer Hrvatska nema veze s prosvjedima u Srbiji.

Spomenuo je da je Hrvatska u post izbornom vremenu, kad se bavi najviše sama sobom, sastavljanjem nove Vlade i novog saziva Sabora, te da vodi računa o interesima hrvatskih građana, a ne o problemima u Srbiji.

Podsjetio je i na to da je Srbija potpisnica međudržavnog sporazuma o reciprocitetu, kad su u pitanju srpska manjina u Hrvatskoj i hrvatska manjina u Srbiji te da ta zemlja ne poštuje sve stavke toga sporazuma.

Dodao je i da će Hrvatska reagirati na Vučićeve prozivke.

Naša reakcija će biti adekvatna kakva je i uvijek bila, u skladu s interesima hrvatskih građana, rekao je Grlić Radman.

Davor Ivo Stier odgovorio na Vučićeve prozivke

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari