Connect with us

Reagiranja

Pavković: Postrojite ratne i ine brigade – vrijeme je!

Objavljeno

-

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predlaže da se u povodu 20. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja u svakoj županiji organizira Svečani mimohod hrvatskih branitelja.

[ad id=”68099″]

Na taj način odali bi počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te podsjetili na ljude koji su bili prvi kad je trebalo, kao i na njihove zapovjednike. Naime, već je vrijeme da se ljudi čija se imena trebaju pisati zlatnim slovima časno i dostojanstveno postroje i to ne na nekim“livadama“ već u središtima gradova da se vidi da ih ima. A kad se postroje u njihove se redove ne će moći „ubacivati“ ratni profiteri, dezerteri i izdajice, tim više što svatko poznaje svakoga, tko je bio kad je trebalo na prvim crtama obrane.

Organizator veličanstvenih skupova trebalo bi i moralo biti Ministarstvo branitelja (na žalost bez branitelja!), odnosno gradovi i županije. Svakom branitelju ponaosob trebala bi se uputiti svečana pozivnica.

Vremena ima dovoljno da se pokrene jedna ovakva manifestacija, od koje su „svi“ dosad bježali kao srpski i ini agresor iz Hrvatske. Naime, nije nam jasno zbog čega se prije svega oni na vlasti plaše hrvatskih branitelja i sami ne potiču nešto takvoga? Možda odgovor leži i u činjenici da većina onih koji su bili ili jesu na vlasti ne bi imala „što tražiti na ovim veličanstvenim skupovima“ jer (svaka čast iznimkama) dobar dio njih nije ni sudjelovao u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom.

Dakle, ako nije sada vrijeme da se postroje hrvatski branitelji- kad će biti?

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari