Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Prvo te mediji oblate, zatim te pritvore, a onda puste, što nije ništa drugo nego nastavak „staljinističkih“ metoda

Objavljeno

na

Ima li pilota u hrvatskom pravosuđu? Jedan dan vas uhite pod najtežim optužbama, mediji vas osude prije nego li ste i primili optužnicu, zatim vas zatvore kao najvećeg razbojnika, a onda vas, sa dvije torbe, puste kao da se ništa nije dogodilo. Uz sve to obično ide „ton i slika“ glasnogovornika Županijskog suda u Zagreba kako obrazlaže, a zapravo blati osumnjičenoga, a onda se taj isti za neko vrijeme ponovno javlja „u eter“ i tumači „glupom“ hrvatskom narodu da je Ustavni sud prihvatio tužbe odvjetnika, odnosno da je pogriješio nižerazredni sud (a ne sudac!?) i da „sve kreće ispočetka“.

[ad id=”40551″]

Tako je veliki broj novinara u četvrtak, u večernjim satima, ponovno čekao gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića da izađe iz Remetinca, gdje nije trebao ni biti, pa su mu kao „padobranci turali krušku pod njušku“, trčali za njim, i tražili da im nešto kaže, kao otprilike – kako je bilo u istražnom zatvoru, tko ga je posjećivao, kako je spavao, jesu li ga možebitno i „tukli“, tko su mu bili i je li imao „cimera“ u sobi, što je čitao, je li vidio Sanadera, i tome slično. A Bandić im je samo odgovorio : „Hvala vam!“ i otišao svojim putem ostavivši razočaranu sedmu silu u traženju nove žrtve. Gradonačelnik bi stvarno bio glup kad bi tim istima odgovarao na pitanja, a ti isti su itekako dobrano zaslužni za blaćenje njega i prije nego je počeo bilo kakav sudski postupak. Ali, kod nas je izgleda postalo pravilo- prvo medijski (linč) ocrni čovjeka, zatim ga zatvori, a tek potom, ako ima i labavih dokaza, sudi mu. Često se događa da ljudi, za dvije, tri, pet, pa i deset godina, na kraju budu i pravomoćno oslobođeni, ali tada se o tome napiše rečenica – dvije, tek toliko da javnost ne može reći da nemamo „otvorene, demokratske i nepotkupljive medije“, jer oni tobože daju jednu i drugu stranu. Stoga, pogledajte samo naslove u novinama ili najave na televizijama. Kad nekog poznatog osumnjiče najave su takve kao da je počeo „treći svjetski rat“! Tko mari i koga briga za ono- nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica! Ali, dok ti dokažeš da je najčešće riječ o montiranom procesu naš bi narod rekao – „odu jaja“!

Stoga, metode koje se koriste u medijima, a kojima su autori bivši Udbaši, liče kao jaje jajetu na staljinističke „fore“. Netko namjerno straši i drži pod kontrolom hrvatski narod, jer „ako smo mogli „bez razloga“ zatvoriti Bandića“ – vama ćemo kožu oderati!

No, u svemu tome Bandić nije osamljeni slučaj. Ima i mnogih drugih kojima još nije ni počeo sudski proces, a već se o njima pišu feljtoni, pa i objavljuju „ekskluzivne“ brošure, samo da se zaradi što više i više.

Zbog čega Državno odvjetništvo, Uskok, policija i niz drugih sličnih službi dozvoljavaju da se objavljuju podaci o tek osumnjičenim ljudima, a te podatke sitnim novinarima, žednima krvi mogu dati samo oni? Ne može novinar pisati ako mu netko ne dojavi nešto, ne doturi spis. Nema istinskog tzv. istraživačkog novinarstva. Postoje samo male, sitne duše kojima, kako rekosmo, samo i isključivo za određene (!) osobe oni na sudu, tužilaštvu i drugdje dostavljaju informacije, a ovi od toga prave „svemirske brodove“.

Koliko je samo laži, uvreda i kleveta u zadnje vrijeme napisano i emitirano o hrvatskim braniteljima?

I što- nikome ništa.

Nema tu, kako neki misle, slučajnosti.

Pogledajte samo Hrvatsku radio televiziju. Nema dana a da neki pusići, puhovski, nobile, fumići i slični ne komentiraju sve i sva, pa čak i „vremensku prognozu“!

Zar smo se za to borili?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

‘Hrvatski branitelji i hrvatski narod znali su birati i odabrati 90-ih godina a znat će i sada’

Objavljeno

na

Objavio

Zbog učestalih napada na branitelje i iznošenje neistina kojima je cilj skupljanje političkih poena za predstojeće izbore za europski parlament, mi hrvatski branitelji okupljeni u Zboru udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udrugu specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine zgroženi smo i osuđujemo takvo zlonamjerno i manipulativno obraćanje javnosti.

Hrvatski su branitelji za vrijeme obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata bili uz hrvatski narod, a hrvatski narod uz branitelje i ta je veza neraskidiva. Niti jedna politička stranka/opcija ne bi smjela manipulirati hrvatskim narodom iznoseći neistine i iskrivljene slike o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu.

Što se vrli lideri, ne pozabave posljedicama velikih ljudskih i materijalnih stradavanje – izravnom i neizravnom ratnom štetom te naplatom iste od onih koji su razorili Hrvatsku, ukidanjem srpskog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji za suđenja za ratne zločine u prijevodu pravna agresija na Republiku Hrvatsku, isplatom mirovina aboliranih građana Republike Hrvatske koji su bili sudionici oružane pobune na Republiku Hrvatsku, isplatom mirovina bivših pripadnika takozvane JNA koji su izvršili na agresiju na Republiku Hrvatsku.

Nadalje, milijardama privatizacijskih kuna i razotkrivanjem stvarnih krivaca za tešku gospodarsku situaciju u RH.

Hrvatski branitelji i hrvatski narod znali su birati i odabrati 90-ih godina a znat će i sada, kao i na svim budućim izborima. Ovom prilikom molimo sve građane Republike Hrvatske da iziđu na predstojeće izbore za europski parlament i glasaju po svojoj savjesti.

Demokratske vrijednosti upravo su omogućili hrvatski branitelji zajedno sa hrvatskim narodom u Domovinskom ratu, da svatko može birati i biti biran. Domovini uvijek vjerni, priopćeno je ispred Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Davorin Karačić: Thompsonu nikad nije bilo zabranjeno nastupati u Njemačkoj

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Marko Perković Thompson/fb

Ponukani zadnjim izljevima mržnje i širenja laži od strane pojedinih medija kako je Thompsonu zabranjeno nastupanje u Njemačkoj dužni smo Vam pojasniti kako su to obične laži i podmetanja, objavili su administratori službene facebook stranice Marka Perkovića Thompsona

U Njemačkoj je bilo situacija podlog podmetanja na način lažnog prijavljivanja, ucjena i prijetnji prema vlasnicima dvorana kako bi iste otkazali, a ta otkazivanja su pojedini mediji vješto upakirali u “zabrana koncerta” i to ponavljali bezbroj puta ne bi li svojim lažima što više naštetili kako samom Thompsonu tako i Hrvatskoj državi za koju smo uvjereni da je nikad nisu ni željeli.

U nastavku donosimo priopćenje Thompsonovog odvjetnika Davorin Karačić

Thompsonu nikad nije bilo zabranjeno nastupati u Njemačkoj

U odnosu na navode mnogobrojnih medijskih napisa u Hrvatskoj, kako je na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u dvorani Dražena Petrovića puštena pjesma Marka Perkovića Thompsona, a čiji nastupi da su u Njemačkoj bili “zabranjivani” dužni smo reagirati te istaknuti kako ni jedan koncert Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj nikad nije bio zabranjen.

Nije sporno da su se u dosadašnjoj karijeri Marka Perkovića Thompsona pojavljivala podmetanja, neistinite optužbe, otežavanje nastupanja i slična djelovanja nedobronamjernih ljudi, koji su imali za posljedicu odgode koncerata, otkazivanja zakupa dvorana u kojima bi se nastupi trebali održati, međutim u sadržajnom smislu nikada nije došlo do zabrane bilo kojeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj, kako to zlonamjerno, pojedini mediji i izvori žele nametnuti javnosti.

Naime, izraz zabrana sadržajno znači odluku nekog tijela vlasti, koje takvom odlukom želi spriječiti određeno događanje a svako nepoštivanje takvog sprječavanja odnosno zabrane predstavljalo bi kažnjivo djelo.

Kako u tom smislu ne postoji ni jedna odluka bilo kakve vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, predmetni navodi predstavljaju klevetničke navode kojima se narušava čast i ugled Marka Perkovića Thompsona.

Stoga će Marko Perković Thompson zaštitu svojih prava zahtijevati te ostvariti pred sudovima Republike Hrvatske.

 

Održan predizborni skup HDZ-a i EPP-a: Cibonom se orila Thompsonova ‘Lijepa li si’ (VIDEO)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati