Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Prvo te mediji oblate, zatim te pritvore, a onda puste, što nije ništa drugo nego nastavak „staljinističkih“ metoda

Objavljeno

na

Ima li pilota u hrvatskom pravosuđu? Jedan dan vas uhite pod najtežim optužbama, mediji vas osude prije nego li ste i primili optužnicu, zatim vas zatvore kao najvećeg razbojnika, a onda vas, sa dvije torbe, puste kao da se ništa nije dogodilo. Uz sve to obično ide „ton i slika“ glasnogovornika Županijskog suda u Zagreba kako obrazlaže, a zapravo blati osumnjičenoga, a onda se taj isti za neko vrijeme ponovno javlja „u eter“ i tumači „glupom“ hrvatskom narodu da je Ustavni sud prihvatio tužbe odvjetnika, odnosno da je pogriješio nižerazredni sud (a ne sudac!?) i da „sve kreće ispočetka“.

[ad id=”40551″]

Tako je veliki broj novinara u četvrtak, u večernjim satima, ponovno čekao gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića da izađe iz Remetinca, gdje nije trebao ni biti, pa su mu kao „padobranci turali krušku pod njušku“, trčali za njim, i tražili da im nešto kaže, kao otprilike – kako je bilo u istražnom zatvoru, tko ga je posjećivao, kako je spavao, jesu li ga možebitno i „tukli“, tko su mu bili i je li imao „cimera“ u sobi, što je čitao, je li vidio Sanadera, i tome slično. A Bandić im je samo odgovorio : „Hvala vam!“ i otišao svojim putem ostavivši razočaranu sedmu silu u traženju nove žrtve. Gradonačelnik bi stvarno bio glup kad bi tim istima odgovarao na pitanja, a ti isti su itekako dobrano zaslužni za blaćenje njega i prije nego je počeo bilo kakav sudski postupak. Ali, kod nas je izgleda postalo pravilo- prvo medijski (linč) ocrni čovjeka, zatim ga zatvori, a tek potom, ako ima i labavih dokaza, sudi mu. Često se događa da ljudi, za dvije, tri, pet, pa i deset godina, na kraju budu i pravomoćno oslobođeni, ali tada se o tome napiše rečenica – dvije, tek toliko da javnost ne može reći da nemamo „otvorene, demokratske i nepotkupljive medije“, jer oni tobože daju jednu i drugu stranu. Stoga, pogledajte samo naslove u novinama ili najave na televizijama. Kad nekog poznatog osumnjiče najave su takve kao da je počeo „treći svjetski rat“! Tko mari i koga briga za ono- nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica! Ali, dok ti dokažeš da je najčešće riječ o montiranom procesu naš bi narod rekao – „odu jaja“!

Stoga, metode koje se koriste u medijima, a kojima su autori bivši Udbaši, liče kao jaje jajetu na staljinističke „fore“. Netko namjerno straši i drži pod kontrolom hrvatski narod, jer „ako smo mogli „bez razloga“ zatvoriti Bandića“ – vama ćemo kožu oderati!

No, u svemu tome Bandić nije osamljeni slučaj. Ima i mnogih drugih kojima još nije ni počeo sudski proces, a već se o njima pišu feljtoni, pa i objavljuju „ekskluzivne“ brošure, samo da se zaradi što više i više.

Zbog čega Državno odvjetništvo, Uskok, policija i niz drugih sličnih službi dozvoljavaju da se objavljuju podaci o tek osumnjičenim ljudima, a te podatke sitnim novinarima, žednima krvi mogu dati samo oni? Ne može novinar pisati ako mu netko ne dojavi nešto, ne doturi spis. Nema istinskog tzv. istraživačkog novinarstva. Postoje samo male, sitne duše kojima, kako rekosmo, samo i isključivo za određene (!) osobe oni na sudu, tužilaštvu i drugdje dostavljaju informacije, a ovi od toga prave „svemirske brodove“.

Koliko je samo laži, uvreda i kleveta u zadnje vrijeme napisano i emitirano o hrvatskim braniteljima?

I što- nikome ništa.

Nema tu, kako neki misle, slučajnosti.

Pogledajte samo Hrvatsku radio televiziju. Nema dana a da neki pusići, puhovski, nobile, fumići i slični ne komentiraju sve i sva, pa čak i „vremensku prognozu“!

Zar smo se za to borili?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Da ima obraza Budimir Lončar nikad ne bi nogom kročio u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Budimir Lončar počinio je zločin prema hrvatskome narodu. To je neoboriva činjenica koju ne može opovrgnuti nitko. I da je bilo pravde, da naši državnici vode brigu o nacionalnim interesima, on bi završio na robiji a ne bi se danas šepurio po Zagrebu.

U situaciji kad smo bili potpuno razoružani (jer, u svibnju 1990. godine Ivica Račan je predao vojsci kompletno naoružanje naše Teritorijalne obrane), on se kao “savezni sekretar za inostrane poslove” (dakle, ministar vanjskih poslova tadašnje SFRJ), u vrijeme kad ova država već faktički nije postojala, žestoko zalagao za to da nam se uvede embargo na uvoz naoružanja i ratne opreme.

Tako smo praktično nakon zabrane uvoza naoružanja za područje tadašnje SFRJ bili izručeni na milost i nemilost do zuba naoružanom agresoru – Srbiji, “JNA” i Crnoj Gori.

Ne samo da je spomenuti Budimir Lončar nogama i rukama kopao kako bi nam onemogućio obranu od krvave i brutalne agresije, on je kroz cijelo vrijeme procesa osamostaljenja Republike Hrvatske oštro istupao protiv tog koncepta i trudio se svim silama onemogućiti ga. Da se njega i Račana pitalo i da su oni o tomu odlučivali, naša bi budućnost bila “Velika Srbija”, to je jasno kao dan.

I ta prispodoba, olinjala komunistička gnjida, skojevac iz 1943., stogodišnji ishlapjeli metuzalem, politički mešetar i pokvarenjak bez trunke morala i karaktera, nakon rata se dovukao u Hrvatsku i zasjeo u Ured predsjednika države – prvo Mesića, potom i Josipovića, na sramotu ove zemlje i svih nas.

Preko granice ga nismo smjeli pustiti, a ne posaditi na Pantovčak!

Vratio se poput nečastivog na mjesto zločina, pokvariti što se još može i naštetiti Hrvatskoj s čijom se samostalnošću nikad nije pomirio (jednako kao i njegove bivše gazde Mesić i Josipović).

Andrija Hebrang: Budimir Lončar i Ivica Račan najodgovorniji za smrt 7.263 civila u Hrvatskoj

Ovih dana se digla graja oko nagrade Grada Zagreba. Sin Kumrovečke škole, Račanov omladinac, poklopac za svaki lonac, čovjek za sve režime i vlade, operiran od srama, beskrupulozni karijerist i trgovac maglom Milan Bandić, odlučio je tu nagradu dati baš Lončaru – kao zahvalu i priznanje za svu štetu koju nam je do sada napravio!

To ima samo kod nas!

I još ga Pavle Kalinić brani i objašnjava to nekim “širim kontekstom”!? E, pa taj “širi kontekst” neka Pavle i Milan prakticiraju u svojim privatnim kućama, stanovima, vikendicama, firmama, a ne kao oficijelni predstavnici Grada Zagreba. Neka u svoje ime podignu mauzolej Bude Lončara i pred njegovim kipom klanjaju svakodnevno do mile volje, ali neka to ne čine u ime Zagreba i njegovih građana!

Nema tu nikakvoga “šireg konteksta”! Budimir Lončar je štetočina i sukrivac je za smrt tisuća naših građana, za žrtve kojih ne bi bilo da smo se imali čime braniti! Zna on to jako dobro! I da ima imalo karaktera, mrvu ljudske savjesti i časti, nakon rujna 1991. godine, nikad više ne bi nogom kročio u Hrvatsku!

To je jedini kontekst koji priznajemo mi koji smo se za ovu zemlju borili i pokapali svoje prijatelje u vrijeme kad nas je Budina “JNA” skupa s četnicima tukla iz svih oružja i oruđa, rušila nam gradove i sela, razarala crkve, škole, mostove, pruge i groblja.

On je oduvijek pripadao tom svijetu, a ne nama.

I na kraju, doista ne znam, što će nam u javnom i političkom životu taj stogodišnji metuzalem – komu on i čemu koristi i iz kojih ga razloga Bandić, Kalinić i slični likovi brane i zastupaju!?

Hrvatska Vlada demokratskog jedinstva donijela je nedugo poslije uvođenja embarga (27. rujna 1991. godine) mišljenje u kojemu otkazuje pravo Budimiru Lončaru da djeluje i nastupa u ime Republike Hrvatske i u njemu kaže slijedeće:

“Vlada Republike Hrvatske ocjenjuje da savezni sekretar za vanjske poslove gospodin Budimir Lončar kontinuirano zastupa politiku podjednake odgovornosti za jugoslavensku krizu izjednačavajući agresore Republiku Srbiju i JA i napadnutu Republiku Hrvatsku. Takvi pristrani stavovi gospodina Lončara kulminirali su njegovim nastupom na sjednici Vijeća sigurnosti s porukama o jednakoj krivici i ‘zajedničkoj nesreći hrvatskog i srpskog naroda instrumentaliziranih na tako žalostan način od strane uzajamno isključivih političkih opcija’. Neprihvatljivo je i žalosno da stanje u Jugoslaviji i napadnutoj Hrvatskoj bolje od gospodina Lončara poznaju, razumiju i tumače diplomati stranih zemalja što je posebno došlo do izražaja u nastupu američkog državnog sekretara gospodina Jamesa Bakera na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. U skladu s izraženim ocjenama Vlada RH odriče pravo saveznom sekretaru vanjskih poslova gospodinu Budimiru Lončaru da djeluje i nastupa i u ime Republike Hrvatske.”

(Vidi: https://www.vecernji.hr/vijesti/loncar-91-osudio-hrvatsku-na-smrt-823828; stranica posjećena 20.2.2019.)

Misle li Budini prijatelji i obožavatelji da smo mi Hrvati doista tako kratke pameti i da ne znamo što nam se događalo i tko je bio tko u krvavoj drami koju smo proživljavali punih 5 godina?

Treba im na svakom koraku jasno dati do znanja DA NAM TAKVI U HRVATSKOJ NE TREBAJU!

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona odgovorio Novoj TV

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji, danas smo dobili upit od Nove TV (Dnevnik) da u svrhu izrade priloga koji će biti emitiran u Dnevniku u 19:15 sati, komentiramo našu objavi na FB stranici. Kako u ranijim vijestima Nova TV najavljuje prilog vezan za našu objavu, te kako je to sad “udarna” tema, a ako zbog mogućeg ograničenog vremena na TV-u bude dio našeg odgovora skraćen, ne želimo da budete i vi zakinuti.

U screenshotu su pitanja novinarke Nove TV Petre Buljan, a ispod cijeli odgovor.

Poštovana, vaša pitanja su tako intonirana da u startu onemogućuje onoga koji odgovara, da jasno izrazi bitan sadržaj problematike o kojoj govorite, ukoliko bi se pojedini odgovor odnosio isključivo na konkretno pitanje.

Okolnost da hrvatski branitelj, Marko Perković Thompson koristi izraz kojega su koristili hrvatski branitelji kako dragovoljci HOS-a tako i ostali branitelji u obrani domovine od udružene srpske i jugoslavenske agresije, kao i sam izraz mogu biti sporni jedino onima kojima je sporna i obrana hrvatske države.
Izraz Za dom spremni je izraz kojega kako Marko Perković tako i većina stanovnika ove zemlje, doživljavaju kao izraz iz Domovinskog rata, kojega su koristili hrvatski branitelji, koji se kao takav nalazi na službenim dokumentima u uporabi u Republici Hrvatskoj, na ratnoj zastavi HOS-a, kao takav je službeno registriran te se obilježja s izrazom Za dom spremni koriste pri obljetnicama, mimohodima i ostalim manifestacijama u kojima sudjeluju i pripadnici HOS-a, te ga ne smatraju spornim.

Predmetni izraz može podizati tenzije jedino kod onih koji, držeći ga ustaškim pozdravom, duboko u sebi i ovu državu smatraju ustaškom, borbu za hrvatsku samostalnost smatraju ustaškom secesijom te bi, da im se ukaže prilika, sa svima onima koji ne pripadaju njihovom svjetonazoru i političkom odabiru, postupali onako kako se postupalo s ustašama i ne samo s ustašama po završetku drugog svjetskog rata.

Okolnost da se Predsjednica ogradila od predmetnoga izraza ne znači ništa.

Ne ulazeći u taktike usmjerene povećavanju rejtinga među biračima, ističemo da se od istine ne može ograditi pa tako ni od uloge dragovoljaca HOS-a kao i ostalih hrvatskih branitelja dragovoljaca u Domovinskom ratu, kao ni od činjenice da pod tim izrazom od 91-95 nije nitko činio nikakve zločine.
Sve dok se predmetni izraz ne dovodi u kontekst s NDH, isti ostaje pozdrav, izraz i geslo iz Domovinskog rata i kao takav može smetati jedino onima kojima općenito smeta Hrvatska pobjeda u Domovinskom ratu.

Na pitanje “Tko stoji iza konkretne objave” nemamo potrebe odgovarati, jer je pitanje postavljeno pretenciozno u najmanju ruku kao da se dogodila kakva diverzantska akcija, nalik na diverzantske akcije mladih skojevaca iz odgovarajućih trash filmova komunističke tematike kao i na ovovjekovne smiješne noćne akcije mladih orjunaša u rangu pritiskanja zvona na portafonima i bježanja nakon toga, a ne objava izraza koji je objavljen već toliko puta i u objavi kojega nema ničega spornog.

U ime menadžementa Marka Perkovića Thompsona
Odvjetnik Davor Karačić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari