Pratite nas

Reagiranja

PAVKOVIĆ: Pupovac laže i obmanjuje- Arsen nije „znameniti Srbin“

Objavljeno

na

Ako tko u Hrvatskoj neprestano širi laži, uvrede, mržnju i klevete onda je to uz ostale  – Milorad Pupovac i njegova „instant“ udruga – Srpsko narodno vijeće (SNV).  Oni se hrane i prehranjuju  od takvih i sličnih stvari. Svaki čas izmisle nešto novo. A pljuvanje po svemu što hrvatski diše je njihova specijalna djelatnost. Što su nam opet priredili? Sad su, zamislite, malo krenuli i u tzv. estradne vode. Naime, udruga Srpsko narodno vijeće (SNV) koju vodi ovaj kontraverzni političar iliti politikant na svojem portalu među ostalim objavljuje i životopise i fotografije „Znamenitih Srba u Hrvatskoj“. Tako se na tom popisu našlo 40 imena, među kojima je i čuveni hrvatski kantautor – Arsen Dedić (1938.-2015.)!

Kao prvo, ovaj se veliki glazbeni umjetnik nikada, ali nikada nije izjašnjavao kao – Srbin! Pa, odakle onda on među Pupovčevim „junacima“? Da stvar bude smješnija ti i takvi Arsenovu fotografiju drže na istaknutom mjestu u prostorijama udruge, kao sv. Savu! Toliko im je drag!

A je li pok. Arsen uistinu Srbin najbolje je sam objasnio u jednom intervjuu beogradskim „Večernjim novostima“ (15.10.2008.). Rekao je:

  • „Obitelj Dedić je bila siromašna težačka obitelj iz Dalmacije. Ja sam, dakle, težački akademik. Moja majka Jelka je bila nepismena domaćica. Opismenio sam je. Otac Jovan je bio zidar, dragovoljni vatrogasac i odličan muzičar. Majka je željela da se zovem Igor, ali sam kršten kao Arsenije, jer je svećenik želio da sin Dedića sliči na mitropolita Čarnojevića. Moj stari brat dobio je ime po kralju Milutinu. Kad sam kao gimnazijalac napisao prvu pjesmu, da bih udovoljio majci, potpisao sam se kao Igor. Obojica smo napustili roditeljski dom 1957.: ja sam otišao u Zagreb, a Milutin u Beograd.“

U Zagrebu je Dedić proslavio 50. obljetnicu umjetničkog rada i 70. rođendan. Sahranjen je na zagrebačkom Mirogoju. Sve značajno što je postigao u svojoj bogatoj karijeri vezano je uz Zagreb, odnosno Hrvatsku. Nije napisao ni otpjevao ni jednu pjesmu vezanu uz Srbe kao agresore, ali zato pamtimo njegove antologijske skladbe (tekst, glazba i vokal) kao što su „Majka hrabrost“, sudjelovanje u projektu „Moja Domovina“ i slično, koje je posvetio  hrvatskim braniteljima u obrambenom Domovinskome ratu. Često je nastupao, za razliku od Šerbedžije, kojeg nema (?) na Pupovčevu  popisu, na braniteljskim humanitarnim koncertima. Pričao je i o tome kako njegova majka u vrijeme Domovinskoga rata nije željela napustiti Šibenik, bez obzira što su oko nje padale srbijanske granate. Toliko je voljela Hrvatsku.

Arsen se nije želio vezati ni uz jednu političku stranku. Da se malo našalimo, nakon smrti, Pupovac ga je „učlanio u SNV“!

A to da mu je otac navodno bio Srbin ne znači da je i on po nacionalnosti Srbin kao i njegova djeca. Međutim, Pupovac ide po onome: gdje je jedan Srbin „tu je Srbija“! Iliti, što ti je ćaća to si i ti!

Tako za čelnika srbijanske udruge koja je očito „izvan zakona“ slobodno se može reći da je četničkog podrijetla, jer je taj čovjek „učenik“ Vojislava Stanimirovića, znači – „četnik“, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.

A Arsen je bio i ostao Hrvat, a nikada se nije ni družio s raznim pupovcima, a kamoli da bi dopustio da ga svrstaju u „Znamenite Srbe u Hrvatskoj“.

To je još jedna laž, odnosno izmišljotina iz majstorske radionice „srbijanskog barona Munchausena“!

Ne, Arsen to nije zaslužio!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zoran Erceg nije ništa drugo nego srbijansko-četnički provokator

Objavljeno

na

Bolesnik. Ne smeta mu Mladić, već Franjo Tuđman

Zoran Erceg nije ništa drugo nego srbijansko-četnički provokator. Došao je čak iz Splita da u Zagrebu ponovno dobije „pet minuta medijske slave“, bez obzira na  udarce koje je navodno dobio u glavu. Za „slavu“ se, po njemu, ispada „žrtvovati“, tim prije jer stvarno nije nitko i ništa. Naime, ovaj „ratni veteran“, kako se predstavlja, bio je nazočan otkrivanju spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu te je prvo u skupini od nekoliko  istomišljenika počeo vrijeđati predsjednika Vlade RH Andriju Plenkovića, a zatim se  derati, kao da je pobjegao iz neke psihijatrijske ustanove, da je „Tuđman ratni zločinac!“.

Nakon što su ga uhitili, navodno je rekao:

„Kao ratni veteran nisam mogao dozvoliti da se osobi koja je toliko zla napravila hrvatskom narodu podiže spomenik, da se na takav način glorificira lik i djelo, političko nasljeđe Tuđmana, a iza njega je puno nesreća, mrtvih, jako puno zločina koje je on direktno ili indirektno poticao. Imam premalo vremena da mogu nabrojiti sve zločine koji su se dogodili zbog njegovog političkog djelovanja. Imao sam potrebu zbog, svojih suboraca, poginulih vojnika, da dođem na taj događaj i da kažem da je Franjo Tuđman naprosto ratni zločinac. To treba reći, mladi to trebaju znati“ – kazao je Erceg.

Kao prvo, nevjerojatno je da se ovakve izjave jednog navodnog „bolesnika“ objavljuju bez komentara, a drugo on time nije uvrijedio samo lik i djelo dr. Franje Tuđmana, već i sve istinske hrvatske branitelje i stradalnike hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Ako je Tuđman ratni zločinac onda su to i svi oni koji su ratovali pod njegovim zapovjedništvom. Razni ercegi i po tom pitanju mogu biti mirni jer su oni navodno ratovali pod zapovjedništvom Ratka Mladića. Njemu Mladić i takvi ne smetaju (čak su objavljene i fotografije gdje je u društvu ovog zlikovca!), njemu ne smeta aktualni srbijanski predsjednik, jer da mu smeta vjerojatno bi i njemu javno izgovorio neku uvredu, prigodom posjeta Zagrebu, ali ne, on je prema svemu sudeći dobro plaćen da „u ime svojih suboraca i poginulih vojnika“ stane na stranu protiv Tuđmana, a time i protiv hrvatske pobjede. Pupovac će ga navodno, kako se priča, za to predložiti i za najviše odličje Republike Srbije. Naime, ako ste primijetili, taj ne kaže da se bori za hrvatske suborce ili hrvatske poginule vojnike, već samo za „suborce ili vojnike“, iz čega se može zaključiti da je isto političko smeće kao i svi koji su slični njemu. Nu, kad je Dražen Keleminec, kao šef jedne političke stranke, javno spalio srbijanski bilten Novosti (kojeg je sam i kupio!) njega nisu napali građani već su ga uhitili hrvatski redarstvenici i danas se zbog toga poteže po sudovima, kao „neprijatelj hrvatskog naroda“. Osim toga, Keleminec, koja također iznosi svoje stavove, baš kao i ovaj politički „đikan“ iz Splita, nije dobio mogućnost da u medijima, a poglavito  na televiziji, iznese svoju obranu. Tko je taj Erceg da ga odmah zovu i u tv-emisije?

Pupovac i slični mogu biti mirni. Gdje nema njih ima – njegovih i njihovih!

Bez obzira što razni „bolesnici“ misle o liku i djelu Franje Tuđmana, on je sve veći, a one koji ga poput Ercega nazivaju i ratnim zločincem treba se i mora, nažalost, žaliti!

Mladen Pavković

Zoran Erceg uzvikivao ‘Tuđman, zločinac!’ pa dobio šaku u glavu!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

MORH: Inzistiramo na poštivanju izraelske ponude u potpunosti, nikakva druga inačica F-16 nije moguća

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo obrane poručilo je u utorak kako zahtjeva da se u potpunosti ispoštuje izraelska ponuda za zrakoplov F-16 Barak te da nije moguća nikakva druga inačica tog zrakoplova.

”Hrvatska inzistira da se poštuje sve što je bilo navedeno u ponudi Države Izrael za višenamjenski borbeni avion F-16 C/D Block 30 Barak, te stoga nije moguća nijedna druga inačica zrakoplova”, stoji u odgovoru MORH-a na upit Hine o novonastaloj situaciji oko zaustavljenog procesa nabave lovačkog aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Iz MORH-a poručuju kako je”Republika Hrvatska provela sustavan i temeljit, zakonit proces i donijela odluku o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F16 te ispoštovala sve obveze” te kako je ”proces i dalje u tijeku”.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je prošlog petka kako Hrvatska nije dobila nikakvu službenu obavijest da SAD blokira isporuku izraelskih vojnih zrakoplova, odnosno da Hrvatska nije upoznata s informacijom koju su objavili izraelski mediji, a po kojima američki ministar obrane James Mattis ne dopušta Izraelu da proda 12 aviona F-16 Hrvatskoj.

Izrael se pismeno obvezao da će ishoditi odobrenje Vlade SAD-a za isporuku borbenih aviona F-16 Hrvatskoj i da je to isključivo odgovornost Izraela, priopćio je prošlog petka MORH, dodajući kako će, ukoliko dobije službenu informaciju, o svemu obavijestiti javnost.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je istog dana kako s Hrvatskom i Izraelom surađuje na pronalasku prihvatljive opcije koja bi omogućila potvrdu ugovora o kupoprodaji izraelskih zrakoplova F-16.

Iz američkog veleposlanstva poručuju kako surađuju s Izraelom već više od godinu dana vezano uz detalje predloženog ugovora o kupovini zrakoplova F-16. “Tijekom pregovora, bili smo dosljedni i jasni vezano za tehničke uvjete pod kojima bi pristali na sklapanje ugovora”, naglašava američka strana.

Iz veleposlanstva SAD-a nadodaju da u ovim trenucima aktivno surađuju s Izraelom i Hrvatskom, kako bi dogovorili prihvatljivu opciju koja ispunjava hrvatske potrebe unutar zadanog vremenskog razdoblja.

Hrvatska Vlada je 29. ožujka jednoglasno donijela odluku o nabavi 12 zrakoplova F-16 C/D Barak starih tridesetak godina, koji bi Hrvatsku kroz deset godina trebali stajati 2,9 milijardi kuna.

(Hina)

 

Ako Hrvatska ne može kupiti F-16 Barak, a ni novi F-16, što je dakle alternativa?

 

 

Kohorst: Izrael mora prihvatiti tehničke uvjete za zrakoplove F-16 kako bi bili prodani Hrvatskoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari