Pratite nas

Reagiranja

PAVKOVIĆ: Pupovac laže i obmanjuje- Arsen nije „znameniti Srbin“

Objavljeno

na

Ako tko u Hrvatskoj neprestano širi laži, uvrede, mržnju i klevete onda je to uz ostale  – Milorad Pupovac i njegova „instant“ udruga – Srpsko narodno vijeće (SNV).  Oni se hrane i prehranjuju  od takvih i sličnih stvari. Svaki čas izmisle nešto novo. A pljuvanje po svemu što hrvatski diše je njihova specijalna djelatnost. Što su nam opet priredili? Sad su, zamislite, malo krenuli i u tzv. estradne vode. Naime, udruga Srpsko narodno vijeće (SNV) koju vodi ovaj kontraverzni političar iliti politikant na svojem portalu među ostalim objavljuje i životopise i fotografije „Znamenitih Srba u Hrvatskoj“. Tako se na tom popisu našlo 40 imena, među kojima je i čuveni hrvatski kantautor – Arsen Dedić (1938.-2015.)!

Kao prvo, ovaj se veliki glazbeni umjetnik nikada, ali nikada nije izjašnjavao kao – Srbin! Pa, odakle onda on među Pupovčevim „junacima“? Da stvar bude smješnija ti i takvi Arsenovu fotografiju drže na istaknutom mjestu u prostorijama udruge, kao sv. Savu! Toliko im je drag!

A je li pok. Arsen uistinu Srbin najbolje je sam objasnio u jednom intervjuu beogradskim „Večernjim novostima“ (15.10.2008.). Rekao je:

  • „Obitelj Dedić je bila siromašna težačka obitelj iz Dalmacije. Ja sam, dakle, težački akademik. Moja majka Jelka je bila nepismena domaćica. Opismenio sam je. Otac Jovan je bio zidar, dragovoljni vatrogasac i odličan muzičar. Majka je željela da se zovem Igor, ali sam kršten kao Arsenije, jer je svećenik želio da sin Dedića sliči na mitropolita Čarnojevića. Moj stari brat dobio je ime po kralju Milutinu. Kad sam kao gimnazijalac napisao prvu pjesmu, da bih udovoljio majci, potpisao sam se kao Igor. Obojica smo napustili roditeljski dom 1957.: ja sam otišao u Zagreb, a Milutin u Beograd.“

U Zagrebu je Dedić proslavio 50. obljetnicu umjetničkog rada i 70. rođendan. Sahranjen je na zagrebačkom Mirogoju. Sve značajno što je postigao u svojoj bogatoj karijeri vezano je uz Zagreb, odnosno Hrvatsku. Nije napisao ni otpjevao ni jednu pjesmu vezanu uz Srbe kao agresore, ali zato pamtimo njegove antologijske skladbe (tekst, glazba i vokal) kao što su „Majka hrabrost“, sudjelovanje u projektu „Moja Domovina“ i slično, koje je posvetio  hrvatskim braniteljima u obrambenom Domovinskome ratu. Često je nastupao, za razliku od Šerbedžije, kojeg nema (?) na Pupovčevu  popisu, na braniteljskim humanitarnim koncertima. Pričao je i o tome kako njegova majka u vrijeme Domovinskoga rata nije željela napustiti Šibenik, bez obzira što su oko nje padale srbijanske granate. Toliko je voljela Hrvatsku.

Arsen se nije želio vezati ni uz jednu političku stranku. Da se malo našalimo, nakon smrti, Pupovac ga je „učlanio u SNV“!

A to da mu je otac navodno bio Srbin ne znači da je i on po nacionalnosti Srbin kao i njegova djeca. Međutim, Pupovac ide po onome: gdje je jedan Srbin „tu je Srbija“! Iliti, što ti je ćaća to si i ti!

Tako za čelnika srbijanske udruge koja je očito „izvan zakona“ slobodno se može reći da je četničkog podrijetla, jer je taj čovjek „učenik“ Vojislava Stanimirovića, znači – „četnik“, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.

A Arsen je bio i ostao Hrvat, a nikada se nije ni družio s raznim pupovcima, a kamoli da bi dopustio da ga svrstaju u „Znamenite Srbe u Hrvatskoj“.

To je još jedna laž, odnosno izmišljotina iz majstorske radionice „srbijanskog barona Munchausena“!

Ne, Arsen to nije zaslužio!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

NZH: Nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se nećemo ispričati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Neovisni za Hrvatsku reagirali su na facebooku na zahtjev Etičkog povjerenstva koji zahtjevaju da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone “spornu” fotografiju u obliku predizbornog plakata na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku: “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

NEOSNOVANO UPOZORENJE ETIČKOG POVJERENSTVA

– Na prijavu Državnoga izbornog povjerenstva i novovjekog AFŽ-a (Mreže antifašistkinja Zagreba), Etičko povjerenstvo uputilo je upozorenje NEOVISNIMA ZA HRVATSKU i našemu kandidatu, generalu Željku Glasnoviću zbog fotografije u obliku predizbornog plakata na kojem se general Glasnović obraća „jugozomboidima“.

Etičko povjerenstvo, odreda sastavljeno od dičnih antifašista i naprednih mislilaca stasalih u samoupravnome socijalizmu, zahtijeva da se taj plakat ukloni i da se i mi kao stranka i general Glasnović „javno ispričamo“ zbog njegova objavljivanja.

Upozorenje otklanjamo s indignacijom. Fotografija i plakat generala Glasnovića upravljen je jugozomboidima (što je termin koji je general Glasnović bezbroj puta bez ikakve sankcije upotrijebio u Hrvatskome saboru, a i inače u javnome životu!), te ima jasnu obrambenu poruku: „Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku“, ali će se taj njihov plan razbiti o hrvatsku šaku. Tako je bilo i 1991./92., a tako će biti i sada.

Prema tome, nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se ne ćemo ispričati (nego ponavljamo: njihov će se plan nasukati i danas i sutra!), a hrvatskomu se narodu nemamo zašto ispričavati.

On je uz nas, a mi smo uz njega – vrijeme je za Hrvatsku!

Neovisni za Hrvatsku

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni izborni plakat

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Herman Vukušić: Loša demagogija dobrog doktora

Objavljeno

na

Objavio

Mirando Mrsić, predsjednik stranke “Demokrati”, godinama je radio na KBC-u Zagreb, gdje je slovio za izvrsnog liječnika-internistu. Dapače, mnogi moji pacijenti, hrvatski branitelji, koji su uz PTSP imali i neku hematološku bolest, o kolegi Mrsiću imali su samo riječi hvale.

Ovih dana smo svjedoci pokušaja politikantstva tog uspješnog liječnika da na temi “povlaštenih” braniteljskih mirovina ušićari koji glas na predstojećim izborima za EU parlament.

Pri tome se, eto, čudom čudi zašto na njegovo lamentiranje o razdvajanju braniteljskih i radničkih mirovina oštro reagiraju iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Evo sada nekoliko činjenica za širu hrvatsku javnost koje je kolega Mrsić možda zaboravio od kada je prestao biti ministar rada:

1) Zašto se ne razdvajaju i mirovine aboliranih pripadnika neprijateljskih paravojnih snaga koje su započele agresiju na Republiku Hrvatsku, a nosioci tih mirovina mahom su na državnom proračunu države protiv koje su ratovali?

Iste se broje u tisućama, a kolega Mrsić vodio je upravo resor rada kada je smanjivao braniteljske mirovine…..

2) Za vrijeme mandata ministra Mrsića uveden je sustav vještačenja po kojem se ratni PTSP u prethodno navedenoj aboliranoj populaciji odmah cijeni sa 30% tjelesnog oštećenja za stalno, dok hrvatski branitelji dan danas (četvrt stoljeća nakon rata!) za istu bolest dobijaju isključivo privremena rješenja!

3) Niti jedna civilna radnička invalidska mirovina nije prošla VIŠE OD DESET revizija u proteklih dvadeset godina, dok branitelji jesu, u pravilu uz huškačku medijsku kampanju sa dugotrajnim negativnim psiho-socijalnim posljedicama.

Ovo se posebno odnosi na vrijeme prvog vladajućeg mandata SDP-a (2000. – 2004.) dok je kolega Mrsić još uvijek bio istaknuti član te stranke.

4) Sve “privilegirane” braniteljske mirovine uvjetovane su stupnjem oštećenja organizma, odnosno branitelji moraju imati status HRVI-ja.

Ovo ne vrijedi NITI ZA JEDNU civilnu radničku mirovinu, što sa medicinsko-vještačkog stajališta predstavlja popriličnu prednost u odnosu na braniteljsku populaciju, a ne obrnuto.

Štoviše, za sve “nove” slučajeve HRVI-ja, prije njihovog vještačenja obavezna je i klinička stručna procjena koja kroz bolničku obradu dokazuje eventualnu povezanost njihovog tjelesnog oštećenja sa sudjelovanjem u Domovinskom ratu.

Niti jedna radnička invalidska mirovina ne pretpostavlja slični postupak.

4) U sve ovo predizborno “kukanje” na političkoj sceni o “povlaštenim” braniteljskim mirovinama oglasili su se i neki navodni branitelji koji su svoju poslovnu karijeru započeli preprodajom ukradene audio-tehnike.

Naravno da tu mislim na Krešu Beljaka koji je svojim govorom mržnje prema političkim oponentima već više puta zgrozio hrvatsku javnost, ali to “demokratu” Mrsića do sada niti jednom nije zasmetalo…..

Na koncu kada doktor Mrsić i bivši mu kolega ministar Matić govore o porastu broja hrvatskih branitelja zaboravljaju sa se porast dogodio upravo za njihovog mandata, što se jasno već tada vidjelo u notornom Registru hrvatskih branitelja!

A ministar Medved posve je u pravu kada govori o kaznenoj odgovornosti članova bivše vlade: zamislite koliko njih bi sudski odgovaralo samo zbog objave spomenutog Registra nakon što je prošle godine donešena Opća uredba o zaštiti podataka?

Srećom po njih, upravo je Medved taj sramotni Registar i ukinuo…..

Herman Vukušić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati