Pavković: Sad je vrijeme da se Josipovića i kazneno goni

3

josipovic

Ono što smo dugu priželjkivali, napokon se ostvarilo, Ivo Josipović otišao je u – ropotarnicu.

Naime, tijekom jednog mandata, unatrag pet godina, kao predsjednik države, učinio je iznimnu štetu hrvatskoj državi i hrvatskom narodu, a poglavito hrvatskim braniteljima. Za svoj nerad silno je želio još jedan mandat. Hrvatski građani su prepoznali njegov “pravi put” (koji nas je odveo na dno dna) i jednostavno su na demokratskim izborima rekli dosta! Van iz politike!

To je demokracija – rekao bi i sam Josipović. Međutim, nakon niza podvala, insinuacija, kleveta i laži na račun brojnih hrvatskih građana, a poglavito u svezi članova HDZ-a, nije dovoljno da bivši predsjednik samo tako ode, tim prije što je iza sebe ostavio niz kriminalnih radnji (od Zampa, pa nadalje), što nije objasnio odakle mu toliko bogatstvo, toliki stanovi, kuće na moru i drugo, (što nikako nije mogao ostvariti svojom profesorskom plaćom), a na kraju krajeva odakle mu tolika mržnja prema svemu što je hrvatsko. Politika i političari moraju snositi odgovornost, ali nikako ne onako kako je to snosi njegov kompanjon Stjepan Mesić.

Sada bi trebalo odmah ukinuti Mesićev ured, koji služi isključivo za blaćenje hrvatskog naroda, a Josipovića predati na obradu Uskoku i Dorhu, koji su ga čitavo vrijeme štitili. Bila bi to lekcija i drugim političarima, kojima je najvažnije možebitnom prevarom doći na vlast, a potom se ponašati, kao – diktatori. Koliko je taj čovjek samo u predizbornoj kampanji izgovorio laži i kleveta protiv svoje protivnice, časne i ugledne gospođe Kolinde Grabar Kitarović, koja se gotovo uvijek suzdržavala od njegovih niskih i sramotnih udaraca?

Koliko je i na koji način samo vrijeđao članove HDZ-a, nazivajući ih lopovima i kriminalcima, koji ništa drugo ne rade već samo – kradu. To smo, istina, u predizborno vrijeme čuli i od drugih, koji se već sada slobodno mogu pakirati, a tu u prvom redu mislimo na Milanovića, Stazića, Pusić i ostale , koji, kako smo vidjeli i čuli, mogu blatiti do mile volje, a da im se ništa ne dogodi. E, ne može to tako. Nisu oni nikakva posebna kategorija, odnosno građani koji i ne spadaju u građane, mada su političari, i velikom zaslugom onih koji šute i trpe, “najpovlašteniji u društvu”.

Ako za nekoga tvrdite da je kriminalac, kao što se to čitavo vrijeme derao Josipović (pa i Stazić), da su to članovi njemu protivničke stranke HDZ-a, onda je vrijeme da se postavi pitanje – tko tu laže? Pogledajte kako se u predizbornoj noći ponašao jedan od najgorih političkih kameleona Predrag Matić. Umjesto da bude uz hrvatske branitelje, on je “žderao” i pio u Josipovićevu stožeru te javno navijao za svog kandidata, a u javnosti se pravi kao da je “nezavisan”, baš kao i njegov zamjenik Glavašević. Dok je Milanović na vlasti oni će izgleda i dalje paradirati uz oružanu pratnju, bojeći se onih koje navodno predstavljaju!

Smiješno i žalosno.

Dakle, ako su i prema Ustavu Republike Hrvatske, kojeg je Josipović želio mijenjati, da ima još više ovlasti, bez obzira na položaj, svi jednaki pred zakonom, onda bi bivši predsjednik Republike morao znati da je došlo vrijeme da položi račune. Ne samo moralne već i krivične.

Vjerujemo da će se sada razotkriti njegova sramna uloga i u slučaju Perković, da ćemo dobiti odgovor na pitanje zbog čega mu je godinama bio šef nacionalne sigurnost sin Udbaša Saša Perković, koliko je i kako utjecao na režimske medije, pa sve do njegovih navodnih kriminalnih radnji.

Demokracija (ala Josipović) nije samo “prevariti” narod lijepim riječima, praviti se da ne zna na koji je način Vesna Pusić doputovala iz Turske, znati sve o svojim protivnicima (zlorabiti tajne i ine službe) već i odgovarati zbog svojih možebitnih nedjela.

A u slučaju Josipović sudovi bi sigurno imali što reći.

Osim toga, vjerujemo da će netko uskoro objaviti i knjigu- “Ivo Josipović od zvijezda do trnja (Remetinca)”, tim više što on mora biti opomena i ostalim političarima da se ne mogu igrati narodom kao “Barbikom na koncu!”.

Mladen Pavković,

predsjednik udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40501″]

facebook komentari

 • Otporaš

  Da bi se bilo što moglo krivičnoga pokrenuti protiv YUsipovića i izdajnika Mesića, njaprije je potrebno im IMUNITET oduzeti. To je međunarodno pravilo. Kada im se to – i to ustavni, tj. pravno – oduzme, sve će lakiše ići. Nadati se je da će se i ona druga zatrovana i mozgom oprana strana koja je u dva mandata glasovala za izdajnika Mesića, i dva puta za sina partizana Ivu YUsipovića (iako, fala Bogu, u drugom krugu nije pobjedio) sada otrijeznuti i uvidjeti da su bili prevareni, te se prikljućiti nama državotvornim Hrvatima.

 • Lilith

  Tužba je podnešena još prije tri do četiri mjeseca. Do sada se po njoj ništa nije radilo jer je Josipovića štitio predsjednički imunitet, no čim prestane biti predsjednik, za njega će vrijediti ista pravila kao i za sve ostale građane. To znači da bi, ubrzo nakon što Kolinda Grabar-Kitarović položi predsjedničku prisegu, sud trebao sazvati prvo ročište. Josipović se, naime, ne vraća u Sabor jer nije saborski zastupnik, što znači da nakon 19. veljače neće imati imunitet koji ga
  štiti

 • Otporaš

  Hvala Lilith na info. Iako sam to imao na umu, nisam bio sto posto siguran, jer je društvo podjeljeno, zatrovano i samo dragi Bog zna tko sve iza kulisa radi.
  Uzmimo na primjer izdajnika Mesića. Taj laže kada čeljust otvori, i ništa mu! Koja sila njega čuva?