Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Šešelja u Haag ili na psihijatriju

Objavljeno

na

Haaški sud odbio je zahtjev tužiteljstva da s privremene slobode vrati u pritvor ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

[dropcap color=”#335b7f” font=”0″]T[/dropcap]akva odluka je sramna i nedopustiva, tim više što je ovaj čovjek nastavio širiti mržnju i veličati Veliku Srbiju. Hrvati se s ovom i ovakvom odlukom ne smiju pomiriti. Naime, sjetimo se samo na koji se način taj isti sud odnosio prema optuženim Hrvatima, ali i kako se danas odnosi prema časnim i nevinim hrvatskim generalima iz Bosne i Hercegovine. Kako se konkretno ponašao kad je general Mladen Markač bio na privremenoj slobodi.

Zar smo to zaboravili?

Markač nikada nije širio mržnju. Međutim, bilo je dovoljno da ode na jedan dan iz kućnog pritvora u lov te da ga taj isti Haaški sud odmah vrati na robiju. Sud uopće nije zanimalo da je u tom trenutku Markač bio i teško bolestan. ( Po povratku u Haag iznimno brzo je i operiran). A bio je cijelo vrijeme nevin u zatvoru! No, ono što je najžalosnije je činjenica da su hrvatskog generala optužili i razotkrili pojedini tzv. hrvatski novinari, objavljujući fotografije gdje se vidi kako je Markač s prijateljima u lovu. Ti novinari izvrsno su obavili zadaće doušnika i izdajnika, ali…za razliku od Šešelja, nevinog su čovjeka poslali na robiju, gdje mu je nakon povratka u Haag bio ugrožen i život.

Hrvatske institucije nisu se založile da Markač ostane u Hrvatskoj, već su pojedini njihovi predstavnici govorili da se ne žele miješati u sudske procese. (sic!) Sramno i žalosno, baš kao što je to slučaj i danas kad su u pitanju generali iz BiH, za koje više nitko i ne pita. A Šešelj je tobože druga priča! Pogledajte samo kako ovog zločinca štiti srpski državni vrh, koje i on pljuje. Ne usude mu se ništa ni prigovoriti (jer su zajedno s njim i ratovali, kao agresori, u BiH i Hrvatskoj).

Vjerojatno su se, potajno, i sami Srbi iznimno zauzeli da Šešelj ostane u Beogradu. Oni ne blate svoje “pomoz Bog junake”, kao što se mi često sramno odnosimo prema Junacima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Ne, to tako ne smije biti. Hrvatska mora dići “nebo i zemlju” da Šešelj ponovno završi iza rešetaka. Ne smijemo se miriti odlukom Haaškog suda, tim više što ni jedan optuženi Hrvat nije imao takav tretman kao ovaj ratni zločinac, koji si je umislio da je novi Adolf Hitler.

Stoga tražimo od hrvatskih institucija da u povodu ove sramne odluke Haaškog suda, ako treba, povuku iz Beograda i hrvatskog veleposlanika te da na taj način daju do znanja da se ne slažu time da jedan od najvećih srpskih zločinaca i dalje ostaje na slobodi, dok primjerice jedan Veljko Marić trune u Srijemskoj Mitrovici, kojem Srbi ne dopuštaju ni da ga posjete njegovi prijatelji i poznanici.

U “slučaju Šešelj” ne smijemo se ponašati kao što se ponašao bivši predsjednik države Josipović, koji se gotovo u ništa “ne bi htio miješati”. Od Kolinde Grabar Kitarović očekujemo ne samo žaljenje što je ovaj zlikovac i dalje na slobodi, već njezinu poznatu odlučnost, da udari šakom u stol, i da kaže – Ne, Srbi, ne možete se tako ponašati! Naime, zbog sva zla koje je učinio nakon povratka iz Haaga ovaj bi čovjek, da je pravde, trebao odgovarati u Srbiji, pa ako ga ne će zatvoriti Haag neka mu sude i neka ga zatvore njegovi, tim više što “utječe na svjedoke i ponavlja kaznena djela”.

Osim toga, Šešelj je i bolestan, pa ga privremeno ili stalno treba smjestiti u neku psihijatarsku ustanovu.

Zaslužio je!

Mladen Pavković

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari