Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Stazić želi poniziti hrvatske stradalnike i biti vođa sramnih pretorijanaca

Objavljeno

na

Nije prošlo dugo, a opet su se pojavile ankete. Ovog puta, na redu su – hrvatski stradalnici i branitelji koji već duže vrijeme časno i dostojanstveno protestiraju ispred Savske 66, odnosno Ministarstva branitelja.

Anketu je objavila RTL televizija, a prema njoj prosvjed “šatoraša”, kako sramno nazivaju ljude koji su bili prvi kad je trebalo, potpuno podržava tek 22,8 posto građana. Prvo, to je lažna, sramotna i namještena anketa, koja isključivo ima za cilj još više poniziti i baciti u blato one koji su stvarali hrvatsku državu. Drugo,zar se nisu takve ankete provodile i u vrijeme predsjedničke kampanje, gdje je kandidat SDP-a Ivo Josipović dobivao glasova kao albanski predsjednik u najžešćem dobu komunizma? Međutim, tom čovjeku ni namještene ankete, ni kupovanje medijskog prostora, ni mnogobrojna putovanja na račun poreznih obveznika, ni bilo što drugo nije pomoglo – završio je u ropotarnici, s velikom željom građana da se više nikada ne pojavi na političkoj sceni (čak ga više nitko navodno ne želi ni kao “harmonikaša” u nekom bandu).

anketaNo, da je uistinu riječ o sramnoj anketi, najbolje se vidi i po tome što su odmah za reakciju pitali, a koga drugoga nego provokatora, navodnog igrača bivše Udbe i po mnogima lažnog ratnog invalida – Zorana Ercega, koji se “proslavio” pljuvajući po istinskim Junacima Domovinskoga rata. Taj Erceg nije slučajno medijski eksponiran. On je odabran među stotinama sličnih kao što je i sam, tako da će se vjerujemo i relativno brzo ustanoviti čiji je “igrač” i tko je zapravo on, tko mu je potpisao ratni put, a poglavito na koji je način navodno ranjen u vrijeme rata.

Može ga biti sram, iako takvi srama nemaju, kad je u svezi ove sramne ankete izjavio: “Hrvatski građani su prepoznali sramotno protuustavno djelovanje (šatoraša), oni su tamo zbog materijalnih interesa”, rekao je Erceg za RTL. O kojim to građanima ovaj navodno “poremećeni” čovjek govori, tim prije što prosvjed u Savskoj 66 ima podršku najmanje 90 posto Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata i na desetina tisuća branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji? Tko je uopće Erceg da može suditi? Kako to da uostalom RTL ne poznaje ni jednog drugog branitelja osim ovog provokatora? Da su pitali još nekog drugoga, čuli bi drugačije mišljenje, ali to nije bio cilj i zadaća (namještene i sramne) ankete.

U rangu s Ercegom javio se, a tko drugi nego i ultra ekstremni ljevičar – Nenad Stazić, inače zabavljač naroda. On je ponovno branitelje nazvao “šatorašima” te vojnim krilom HDZ-a čija je namjera (čujte sad ovo) rušenje vlasti!

“To je vojno krilo HDZ-a i građani su ih pročitali, u Savskoj je grupa pretorijanaca koji žele svrgnuti vlast” – ocijenio je Stazić.

Sad se treba sjetiti kako je u vrijeme predizborne kampanje govorio (branio) Josipovića i svoje pijune, također kao kočijaš, kojeg stvarno, ali stvarno nitko ne uzima za ozbiljno (vjerojatno ni njegova obitelj). Sve što kaže ili je laž, ili je poluistina ili je pjena od sapunice. No, to je nama naša borba dala!

Ekstremni ljevičari pokušavaju na sve moguće načine ocrniti ljude koji su branili i obranili hrvatsku državu i koji su na kraju razne staziće i doveli na pozicije da se dive sami sebi (sjetimo se samo kako je navodno ljetovao na Brijunima po sedam kuna).

No, kako bilo da bilo u Hrvatskoj se ne vodi nikakav rat između ustaša i partizana, već podrumaša i branitelja. Ne može Stazić biti na strani Junaka Domovinskoga rata, kad je prespavao stvaranje države, pa sad galamom preokreće stvari samo da ga se ne pita – gdje je bio kad je grmjelo?

S druge pak strane, hrvatski branitelji imaju i uvijek će imati podršku hrvatskog naroda, pa ovakve i slične ankete treba čitati kao “pisma iz cirkusa”.

Inače, kad je riječ o prosvjedu, dobar im je i onaj štos da “šatoraši” ne predstavljaju sve branitelje. A je li to znači da “dva brata” Erceg i Stazić predstavljaju “sve” hrvatske građane?

No, kako bilo da bilo, psi laju, a karavane prolaze…

[ad id=”40551″]

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

>>Sumnjivom anketom o braniteljima priprema se teren za nerede u subotu

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Objavio

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ ‘ogriješio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor’.

Također traže i da se Stankovića makne s mjesta voditelja Nedjeljom u 2 te da ga se suspendira.

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju  19.  studenog na HRT 1,  kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj  Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa.

Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

“Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu  i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja  neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj  javno naziva građanskim,  smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televiziji’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Marko Ljubić: Zahtjevam stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića!

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Sramota!? Dernek vojvođanske „Šokadije“ na obljetnicu pokolja u Vukovaru i Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

fotografija: fb stranica Ivana Andrašića

U ORGANIZACIJI KPZH ‘ŠOKADIJA’ U VELIKOJ SALI DOMA KULTURE U SONTI U SUBOTU, 18. STUDENOG ODRŽANA JE MANIFESTACIJA PISME, IGRE, TAMBURE I IKAVICE, ‘ŠOKAČKO VEČE 2017’, ŠESNAESTO ZAREDOM

Upravo tako piše na fb stranici „hrvatskog književnika“ Ivana Andrašića (https://www.facebook.com/ivan.andrasic.5), uz prilog od ukupno 63 fotografije sa sinoćnjeg derneka (18.11.2017.), uz (za sada) 96 lajkova oduševljenih posjetitelja koji su vijest popratili prigodnim komentarima, a prenio ju je  i „Vojvođanski ETNO portal“.

Dok Hrvati diljem svijeta i posebno u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini s dubokim pijetetom prema nevinim žrtvama Vukovara i Škabrnje tiho koračaju u kolonama sjećanja i pale svijeće u prozorima, na trgovima i uzduž gradskih prometnica, pripadnici „naše“ manjine u Sonti (Vojvodina, općina Apatin) održavaju dernek i „njeguju nacionalnu kulturu“.

Kulturno-prosvjetna zajednica Hrvata ‘Šokadija’“ – Sonta ili ne zna što Hrvatima znači taj 18. studeni, ili ih nije briga, trećega nema. Osobno sumnjam da ne znaju. Ali, neću nagađati dalje. Prepuštam to savjesti organizatora i sudionika zabave.

Nisam ljut, ogorčen, pa čak niti iznenađen, ali tužan jesam.

Do svoje trideset sedme godine živio sam nedaleko od Sonte, nekih 60-ak kilometara jugo-istočno u selu Plavni, općina Bač. Svoju kuću sam s obitelji napustio 27. kolovoza 1991. godine, nakon što je prvi VBR (višecijevni bacač raketa) počeo preko našeg sela ispaljivati plotune na Vukovar (udaljen oko 6 kilometara zračne linije). I više se nisam vraćao. Niti imam namjeru ikad posjetiti kraj u kojemu sam odrastao. I što vrijeme više prolazi, sve sam uvjereniji kako sam donio ispravnu odluku.

Vojvodina je te 1991. godine bila poligon za velikosrpsku agresiju i s prostora vojvođanskog podunavlja (od Bačke Palanke do Bezdana) na Hrvatsku su kretale kolone „JNA“ (tehnika i ljudstvo), otuda je okupirana Baranja, svom silinom je topništvom tučena istočna Slavonija, iz Vojvodine su mobilizirani deseci tisuća rezervista koji su s četnicima i „JNA“ išli u rat za „veliku srbiju“  (a među njima je bilo i Mađara i „Hrvata“ – od kojih su tada mnogi sebe zvali „bunjevcima“ ili „šokcima“). Zanimljivo je također, da je u Vojvodini odziv u pričuvu „JNA“ bio između 80 i 90%, čak i u zimu i proljeće 1992. godine, kad su u Šumadiji na djelu opstrukcije mobilizacije i masovno odbijanje odlaska u rat.

Ovdje ću stati, iako bi se moglo reći još dosta toga što šira javnost ne zna.

To je, naravno, samo djelić istine koju jako dobro znamo svi mi koji smo u to vrijeme živjeli u podunavskom dijelu Vojvodine. Gledali smo kako se prije pokolja u Borovu Selu okupljaju četnici po salašima koji su im bili „baze“, bili smo svjedoci dovlačenja tehnike (tenkova, haubica, topova, minobacača, raketnih sustava) i ono što je najbolnije, preko naših sela letjele su rakete i topnički projektili ubijajući naš narod na drugoj obali Dunava. Mnogi nisu mogli izdržati taj golemi psihološki pritisak i napustili su svoje kuće, uglavnom zauvijek.  Mnogi su i ostali. No, to je stvar izbora.

Mi u Hrvatskoj ne očekujemo da Hrvati u Vojvodini i Srbiji u ove dane bola i ponosa pale svijeće, niti da se priključe Ženama u crnom koje su se i jučer okupile u Beogradu s porukom „Nikada ne smemo zaboraviti žrtve Vukovara“, jer znamo gdje žive i znamo kako bi to bilo protumačeno.

Ne pada mi na pamet očekivati to od njih, niti ih osuđujem što javno ne manifestiraju pijetet prema žrtvama u Hrvatskoj, ali taj osjećaj (pod uvjetom da ga čovjek ima), može se dostojanstveno iskazati i šutnjom, pa i uzdržavanjem od terevenki bilo kakve vrste.

Ne rijetko čitamo i slušamo u medijima oštre kritike na račun Republike Hrvatske koju se s najviših instanci DSHV-a ili Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata proziva kako nedovoljno izdvaja za vlastitu manjinsku zajednicu u Vojvodini i Srbiji.

Ne znam je li to tako ili nije.

Ali, kakvi su to Hrvati koji upravo NA TAJ DAN prave dernek i zabavljaju se? Imaju li oni ikakvoga osjećaja prema svojoj Matici i smatraju li sebe uopće dijelom hrvatskoga naroda?

Čisto sumnjam.

 Zlatko Pinter

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari