Connect with us

Reagiranja

PAVKOVIĆ: Za uništenu „tuđu stvar“ u zatvor, a za pobijene Hrvate više nitko i ne pita!

Objavljeno

on

E, moj narode! Umjesto da se pronađu krivci i da se sudi onim srbijanskim ratnim zločincima koji su tijekom hrvatskog Domovinskog rata zvjerski ubili dva sina Marijana Živkovića, inače Junaka Domovinskog rata, iz Vukovara, sudi se i ponižava njega i njegovu obitelj, jer je svojedobno (početkom rujna 2013.!) razbio dvojezičnu ploču na vukovarskoj Policijskoj postaji. Zakon se mora poštivati! OK., „majstori“. Živković se nije skrivao, niti je po noći razbio tu nesretnu ploču.

Čak je „dopustio“ da ga i snima tko hoće, tako da hrvatski pravosudni organi nisu imali mnogo posla u otkrivanju „razbojnika“. Taj čovjek koji je izgubio sve tijekom rata (jedan sin mu se još vodi kao nestali) nije, baš kao i većina Vukovaraca, mogao podnijeti nasilno postavljanje ćiriličnih ploča usred Grada koji je pretrpio najveće žrtve, pa je učinio što je učinio. OK, „majstori“. Živkoviću je u svezi toga već počelo suđenje, ali…kazneni postupak protiv njega krenut će – ispočetka, jer prema odredbama Zakona o kaznenom postupku u slučaju protoka više od tri mjeseca od posljednje radnje na sudu postupak u formalno pravnom smislu mora početi ispočetka. Nova rasprava zakazana je za 7. studenoga 2016., a ovaj „teško“ optuženi hrvatski branitelj i stradalnik odgovarat će za: uništavanje tuđe stvari iz naročito niskih pobuda, prisile prema službenim osobama i izazivanje nereda!

  • Ja sam već kažnjen i osuđen jer nemam sinu gdje svijeću zapaliti, 25 godina živim bez djece. Hvala im za sve, za ovu hrvatsku državu. Zašto su mi djeca poginula? – pita se.

OK, „majstori“. Po zakonu  sudite  ovom Junaku Domovinskoga rata (kao što su za istu stvar sudili i nekim drugim Vukovarcima), ali… što je jedna ploča naspram dva masakrirana mlada života, jer se to može mjeriti s formulacijom „uništavanje tuđe stvari“?

Ako se i dalje nastave takva i slična suđenja (bravo, Milanoviću!) onda se može očekivati da će Živkovića osuditi i što 25 godina ne spava, što živi poput biljke, bez svojih sinova!

Zakon je zakon!

Dakle, ako drugovi i drugarice, gospodo i gospođe dopuste, želimo vas pitati:  Kad ćete početi suditi onima koji su zvjerski ubili ne samo dva Živkovićeva sina, već koji su poubijali, razrušili i potjerali iz svojih domova – pola Hrvatske?

Kad ćete suditi onima koji su u vrijeme rata ubili najmanje 400 hrvatskih dječaka i djevojčica, a kad onima koji su otuđili sve i sva i to otpremili (kao primjerice strojeve iz tvrtke „Borovo“) u Srbiju?

Kad ćete suditi onima zbog kojih smo morali otkriti spomen-ploče s natpisom – „masovna grobnica“,a takvih je 145 diljem Hrvatske? Itd. i tako redom.

Zakon je zakon!

Šteta je što hrvatski branitelji nemaju u Hrvatskom saboru jednog „Pernara“, pa da svaki čas podsjeća ovaj visoki dom, ali i cijelu Hrvatsku, na strahote koje i dalje proživljavaju oni koji su bili prvi kad je trebalo.

Stoga, hrvatski branitelji koji ste postali zastupnici u Hrvatskom saboru „probudite se“ (svaka čast iznimkama). Ne „frfljajte“ već govorite glasno i jasno da vas se čuje do – Vukovara i Škabrnje!

Ako se sudi i osuđuje za „srbijanske ploče“ onda neka se sudi i osuđuje i za hrvatske žrtve!

Zakon je zakon!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR