Connect with us

Politika

Pavliček: Slovenci, za razliku od naše Vlade, znaju štititi svoj suverenitet

Objavljeno

-

O slovenskoj suspenziji Schengena i uvođenju kontrola na granici s Hrvatskom i Mađarskom govorilo se i u Saboru.

Mahom desna oporba, predvođena Mostom i Suverenistima, traži saborsku raspravu o ilegalnim migrantima i sigurnosti, izmjene Zakona o međunarodnoj privremenoj zaštiti koji, tvrde, svima omogućuje azil, a u konačnici nisu im strane ni ograda i vojska na hrvatskim granicama, prenosi HRT

Kada je riječ o suspenziji Schengena, Slovenci imaju potporu hrvatske desnice.

Schengen funkcionira kad stvari idu dobro. Čim nastane problem, svaka nacionalna država gleda isključivo svoj interes i podiže granicu. Mi smo prvi u Saboru rekli da Hrvatska treba postaviti vojsku na kritične dijelove granice, rekao je Nino Raspudić, Klub zastupnika Mosta.

To što Slovenija ukida Schengen i stavlja svoju graničnu policiju na granicu je posljedica katastrofalne hrvatske politike u borbi protiv ilegalnih migranata. Slovenci, za razliku od naše Vlade, znaju štititi svoj suverenitet, rekao je Marijan Pavliček, Klub zastupnika Hrvatski suverenisti.

Ono što mi od premijera Plenkovića i ministra Božinovića želimo čuti je odgovor na pitanje je li točno da je Slovenija od Hrvatske tražila da na našu granicu dođe Frontex i je li točno da je Hrvatska to odbila, rekao je Peđa Grbin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas