Connect with us

Politika

Peđa Grbin: ‘Ako pogledamo ankete kontinuirano se vidi trend rasta SDP-a’

Objavljeno

-

Dan nakon velikog skupa vladajuće stranke, okupljanje se održalo i u najjačoj oporbenoj stranci. Nakon gotovo dvije godine virtualnih, održana je prva sjednica najvišeg SDP-ova tijela uživo.

Glavni odbor odlučio je da će se u rujnu održati velika tematsko-izvještajna konvencija, a podržao je i prijedloge reforme zdravstva te radnog i izbornog zakonodavstva koje će SDP-ovi zastupnici uputiti u saborsku proceduru.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da politika aktualne vlasti ne daje rezultate prema siromašnima, poduzetnicima ni prema Hrvatima u BiH. Rekao je da SDP radi štit koji će najugroženije u našem društvu zaštititi od posljedica ove inflacije. Ne smatra da SDP-ov rejting ugrožavaju Socijaldemokrati, a govorio je i o odnosu s predsjednikom Republike.

Osvrnuvši se na jučerašnje izjave na 19. Općem saboru HDZ-a kako se tu stranku često lažno optužuje za korupciju, predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako su recentni sudski postupci, optužnice, presude dali odgovor na to pitanje.

– Pa nismo mi u SDP-u donijeli presudu kojom je HDZ kao cjelokupna stranka pravomoćno osuđen za krađu. Pa nismo mi pokrenuli kaznene postupke protiv ministrice Žalac, protiv Kuščevića, protiv Aladrovića, protiv Horvata i brojnih drugih. Ono što mene puno više zabrinjava od tih etiketa od kojih oni bježe, a u stvari svojim radom ih sami sebi lijepe, je što mi se čini da gospoda iz vlasti, Plenković, HDZ – žive u balonu. Oni naprosto nisu svjesni kako se u Hrvatskoj živi. SDP je ovaj tjedan predstavio niz mjera u borbi protiv inflacije i tragično je što Vlada za nama kaska, izjavio je.

Novinarka Tatjana Munižaba kazala je da ankete HDZ-u idu u korist i da se čini da SDP-u ne pomaže ni angažman vrhunskih američkih stručnjaka za PR.

– Taj angažman je tek krenuo. Ako pogledamo recimo ankete, iako ih ne volim kritizirati, koje vi na HRT-u objavljujete, kontinuirano se vidi trend rasta SDP-a. Ako je HDZ-u dovoljno da kritizira rejting drugih političkih stranaka, neka ih. Međutim od toga građani neće živjeti bolje, od toga građani neće moći podmiriti svoje račune, rekao je.

– Njihova politika u Hrvatskoj prema siromašnima ne daje rezultata, niti politika prema poduzetnicima, niti u BiH prema Hrvatima koji tamo žive. Pa nije li došlo vrijeme da to promijenimo i da pokušamo stvari raditi na drugi bolji način, istaknuo je Grbin.

Govorio je i o SDP-ovim prijedlozima.

– Radimo štit koji će one koji su najugroženiji u našem društvu zaštititi od posljedica ove inflacije, ovog rasta cijena koji se događa. Na tome ćemo raditi bez obzira na to što Plenković i njegova bulumenta budu govorili, rekao je.

Na pitanje ugrožava li SDP-ov rejting pojava Socijaldemokrata te da možda građani više ne raspoznaju što je SDP, Grbin je kazao da “građani jako dobro znaju što je SDP i iza koga stoji ova crvena boja. A kolege iz te udruge nek’ formiraju stranku pa ćemo onda vidjeti koliko stvarno vrijede”.

Predsjednik SDP-a govorio je i o odnosima s predsjednikom Republike, a u svjetlu očekivane ratifikacije sporazuma o ulasku Švedske i Finske u NATO.

– Postoji jedna ogromna razlika između SDP-a i HDZ-a i jedna ogromna razlika između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Niti on dolazi na Iblerov trg po svoje mišljenje niti mi odlazimo na Pantovčak po odobrenje naših stavova. Tako je bilo do sada i tako će biti u buduće i upravo zbog toga što je tako, što znamo za što su naši stavovi, što znamo koje su naše ideje, što znamo za što su nas građani birali, naša suradnja je dobra. Ako se oko nečeg ne slažemo, ne slažemo se i to ćemo reći, izjavio je Peđa Grbin.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari