Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Kolega Barač je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje

Objavljeno

on

Čelnik SDP-a Peđa Grbin pozdravio je potez stranačkog kolege Jadrana Barača jer je “preuzeo odgovornost za svoje ponašanje” te je, nakon što je završio u pritvoru zbog prijetnji susjedu, povukao kandidaturu za dubrovačkog gradonačelnika i podnio ostavku na mjesto šefa tamošnjeg SDP-a.

“Javne osobe svojim ponašanjem moraju biti primjer drugima, a odstupanje od takvog ponašanja je neprihvatljivo. Iskreno mi je žao što je kolega Jadran Barač jučer postupio na način kako je postupio, međutim, pozdravljam činjenicu da je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje, priznao počinjenje djela i odstupio sa svoje pozicije u gradskoj organizaciji SDP-a u gradu Dubrovniku i izašao iz izborne utakmice”, navodi se u nedjelju u priopćenju predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Grbin dodaje i kako se nada da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti tog slučaja, “a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač.”

Barač je ranije danas u priopćenju poručio da su “dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji” od strane njemu bliskih osoba kulminirale događajem koji se zbio u subotu kada je, priznaje, “reagirao na krajnje neprimjeren način”.

“Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik”, naveo je Barač danas po izlasku iz pritvora. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari