Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Komunikacija Milanovića i Plenkovića ‘davno prešla granice’

Objavljeno

-

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u četvrtak je ocijenio da je komunikacija između predsjednika i premijera oko Zlate Đurđević “davno prešla granice”, te ponovno istaknuo da je ona odlična kandidatkinja koja bi na čelu Vrhovnog suda ugrozila neke interese vladajućih.

HDZ će, rekao je Grbin, na sve moguće načine opstruirati dolazak Zlate Đurđević na čelo Vrhovnog suda.

Naime, njezinim dolaskom na tu dužnost možda bi se, uz ostalo, postavilo pitanje – kako pojedini HDZ-ovi gradonačelnici koriste gradske proračune za plaćanje članarina sebi i članovima svoje stranke, istaknuo je.

“To je davno prešlo granice, HDZ je stavio šapu na hrvatsko pravosuđe i ne namjeravaju ga pustiti”, kazao je u središnjici SDP-a upitan za sukob premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića oko kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

Za Zlatu Đurđević, kandidatkinju predsjednika Republike koju odbija podržati premijer i vladajući HDZ, Grbin je rekao da je nevjerojatan pravni stručnjak, osoba koja ima stav, spremna ga je braniti i ne popustiti ni pred kakvim pritiscima.

Dolazak Đurđević na čelo Vrhovnog suda bit će početak reforme pravosuđa

Ona će prije ili kasnije postati predsjednica Vrhovnog suda, ocijenio je i nazvao taj trenutak početkom reforme hrvatskog pravosuđa.

Razinu komunikacije između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića Grbin je ponovno odbio komentirati, rekavši da će svatko samostalno procijeniti tko je u pravu, a tko u krivu.

Za sebe osobno ponovno je ustvrdio da nema problem živjeti s bezobrazlukom, ali mu je problem živjeti s lopovlukom.

Grbin je dodao i kako njemu nije bitno tko je predložio kandidata, već kakve su njegove kvalitete

“Đurđević je odličan kandidat  s nevjerojatnim pravnim znanjem, stavom i spremnošću da taj stav brani i ne dopusti da bilo tko na nju vrši pritisak. Da ju je predložio premijer, ja bih za nju digao ruku. Ako takvu osobu ne želimo na čelu Vrhovnog suda, onda problem nije u izjavama predsjednika države, Vlade ili Sabora koji izlaze iz okvira nečijeg ukusa, nego je problem puno dublji”, poručio je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas