Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Kritikom ne demontiramo državu nego radimo svoj posao

Published

on

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u utorak da kritizirajući Vladu za postupanje na potresom pogođenom području SDP ne demontira državu, već radi svoj posao.

SDP ukazuje na stvari koje ne funkcioniraju, a to od nas očekuju i glasači, dodao je.

“Ne, mi u SDP-u, mediji, radimo svoj posao i ukazujemo na one stvari koje ne funkcioniraju kako bi odgovorne, a to su vladajući iz HDZ-a, natjerali da počnu raditi bolje”, ustvrdio je Grbin gostujući u Dnevniku RTL televizije u odgovoru na pitanje demontira li SDP, zajedno sa medijima, državu i Vladu.

Istaknuo je da je upravo zadaća SDP-a ukazivati na nefunkcioniranje, što od njega kao predsjednika te stranke očekuju i glasači.

Grbin je komentirao i navodne stavove europske dužnosnice iz redova HDZ-a Dubravke Šuice o uroti medija i oporbe protiv HDZ-a koji su nakon zatvorene sjednice predsjedništva te stranke procurili u javnost.

Smatra da je veliki problem kada osoba koja bi trebala biti potpredsjednica Europske komisije za demokraciju govori na taj način o medijima i omalovažava ljude zbog načina na koji izgovaraju ime jedne regije.

Predsjednik SDP-a govorio je i o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva o poslijeratnoj obnovi koje oporba planira predložiti, istaknuvši da bi povjerenstvo trebalo utvrditi je li i drugdje obnova kuća loše napravljena.

“Ja ne želim da se dogodi, da opet gledamo da se kuće koje su obnovljene prije 25 godina ruše kao kule od karata. Mi želimo spriječiti da se, prije svega u obnovi koja je pred nama, dogodi ista stvar, ali isto tako mislimo kako bi ovakvim istražnim povjerenstvom, mogli biti u stanju ispitati dio drugih kuća na drugim seizmički aktivnim područjima Hrvatske”, kazao je.

Upitan očekuje li da će saborska većina prihvatiti takav prijedlog, odgovorio je da će rasprava o tom prijedlogu biti prilika da se govori problemima koji su nastali u obnovi.

“Već to možda potakne odgovorne u Vladi da ne pomisle da na isti način mogu voditi obnovu Zagreba, Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije kao što se to činilo prije 25 godina. Ja se toplo nadam da će pritisak javnosti biti takav da će vladajuće natjerati da shvate da se ovdje radi o javnom interesu građana i da treba reagirati kako bi se ljudima pomoglo”, zaključio je Grbin. (Hina)

Hodak: Hrvatski neprijatelji nakon toliko pokušaja, nikako da shvate da rade ‘Sizifov posao’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari