Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Na izborima treba razbiti HDZ-ovu korupcijsku vertikalu

Objavljeno

-

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u nedjelju da je na lokalnim izborima u Osijeku potrebno razbiti HDZ-ovu korupcijsku vertikalu i korupcijsku hobotnicu i da SDP-ov program za Osijek ima rješenja za gradske probleme.

Grbin je danas u Osijeku bio na predstavljanju programa kandidata SDP-a za osječkog gradonačelnika Gorana Kušeca.

“HDZ u predizbornoj kampanji građanima pokušava prodati priču da će se izborom HDZ-ovog gradonačelnika, stvoriti vertikala, koja bi trebala dobro funkcionirati između Vlade te Županije i Grada Osijeka. Međutim, svi mi u Hrvatskoj vidimo kako ta vertikala funkcionira u praksi, recimo u pravosuđu”, rekao je Grbin.

Pritom je naveo kako to izgleda “HDZ-ovo pravosuđe”.

“Imamo HDZ-ovo pravosuđe, na razini Vrhovnog suda i njegovog predsjednika, imamo osječki Županijski sud, s posebnim izdvojenim odjeljenjem u Bosni i Hercegovini, i osječki Općinski sud, i ta vertikala funkcionira katastrofalno”, ustvrdio je Grbin.

Rekao je da postoji i vertikala kojoj su na čelu premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš koji je, kaže Grbin, “čak i ovu covid situaciju i zdravstvenu krizu, iskoristio za bogaćenje pojedinaca”.

“Sustav cijepljenja ne funkcionira, građani ne mogu doći do cjepiva, a onda saznajemo da su se stotine tisuća i milijuni kuna izvlačili za podobne, poslušne i one koji su povezani s ministrom”, ocijenio je predsjednik SDP-a.

Grbin: HDZ prijeti – ako ne glasate za nas, nećete dobiti ništa

Grbin je poručio da “Osijeku ne treba takva korupcijska vertikala”, već odgovorni i marljivi ljudi, koji znaju svoj posao, jer su, dodao je, i bez te vertikale Osijek i Rijeka, među najuspješnijim gradovima po povlačenju EU sredstava.

“A što je prijetnja HDZ-a? Je li prijetnja – ako ne glasate za nas, nećete dobiti ništa, uskratit ćemo vam, jer za nas u Hrvatskoj nisu svi jednaki?”, upitao je Grbin i ustvrdio da upravo to HDZ poručuje ne samo Osijeku, nego i cijeloj Hrvatskoj.

Siguran je da će građani Osijeka “to prepoznati i razbiti tu korupcijsku vertikalu” te osigurati da se Osijek svojim znanjem uspije razvijati kako treba na dobrobit svih građanki i građana.

Istaknuo je kako je SDP-ov izborni program za Osijek “ozbiljan dokument” koji govori o svim gradskim problemima i nudi konkretna rješenja za naredne četiri godine.

SDP-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Goran Kušec rekao je da ponajprije želi povećati potpore za poduzetnike i investitore te osnovati gospodarski ured koji bi služio kao pomoć “u šumi propisa i birokratskih zahtjeva, koje pred poduzetnike stavlja država”.

Kušec je naveo i da želi povećati potpore za novorođene bebe, smanjiti cijene vrtića te povećati njihov broj i kapacitet te uvesti jednosmjensku nastavu u sve osnovne škole.

Istaknuo je kako se u svom mandatu želi usredotočiti na razvoj rekreativnog sporta, obnovu postojećih parkova i podizanje barem jednog novog, izgradnju Gradske knjižnice te obnovu i izgradnju gradske tržnice.

Kušec je poručio kako želi stvoriti odgovornu, sposobnu, digtaliziranu i ljubaznu Gradsku upravu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas