Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Nije logično da stranka koja čini klub u Saboru ne može odlučivati o članovima

Objavljeno

on

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare u Tuheljskim Toplicama osvrnuo se, između ostalog, na stanje u stranci i na rejting.

Istaknuo je da je kao predsjednik stranke odgovoran za sve što se događa u stranci.

“Rejting sigurno nije onakav kakav smo željeli, ali isto tako znamo da je izborni ciklus, izborni ciklus. Jedna od stvari koja je u SDP-u često nedostajala je zauzeti jasan stav oko pitanja koja predstavljaju problem građanima, poduzetnicima i koja predstavljaju problem za funkcioniranje države”, rekao je.

Ipak, tvrdi da je prioritet današnjeg savjetovanja definirati prioritete u smislu politika.

“Zato će kolegice i kolege predstaviti primjere dobre prakse kako to rade u svojim sredinama. Stanje u stranci je tema za stranačka tijela. Ima jako puno prilika da govorimo i o stanju u stranci i da se bavimo politikama”, kazao je Grbin, prenosi N1

Komentirao je i situaciju u Klubu SDP-a u Hrvatskom saboru.

“Saborski klub po statutu SDP-a može primiti u članstvo i nestranačke osobe. Sjednica Kluba će se održati prije početka zasjedanja Sabora. To ću reći kolegama koji su dio tog Kluba, a tek onda javnosti”, pojašnjava.

Kaže da su Sabor obavijestili o promjenama.

“Mi po poslovniku Sabora moramo obavijestiti o promjenama. Ono o čemu će se raspravljati na Klubu ću prvo prezentirati kolegicama i kolegama u Klubu, a onda ću prezentirati medijima”, ponovio je.

Kaže da poslovnik o radu Kluba ne definira članstvo u Klubu, već je tu poslovnik Sabora.

“Što se tiče određenih tekstova u novinama, moram priznati da sam ih sa zadovoljstvom pročitao. Svaka rasprava o Kluba prvo će se dogoditi na tijelima stranke, a nakon toga u javnosti”, rekao je predsjednik SDP-a.

Grbin smatra da nije logilčno da politička stranka koja čini Klub po poslovniku Hrvatskog sabora ne može utjecati na to tko je dio tog kluba.

Bernardić: ‘Oni koji su režali na mene kao bijesni psi, sada šute kao pudlice. Da nije mene, Peđa ne bi bio u Saboru‘

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR