Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Promjena u Varaždinu smjer kojeg će SDP zastupat u Hrvatskoj

Objavljeno

-

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u nedjelju s druženja članova stranke u Varaždinu, da će promjena koju u upravljanju Varaždinom provodi SDP nakon pobjede na lokalnim izborima, biti smjer kojeg će stranka zastupati u Hrvatskoj.

Varaždinska Županijska organizacija SDP-a organizirala je susret članica i članova stranke, na kojem je i predsjednik stranke Grbin.

Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora rekla je novinarima da se novi gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković bore s „korupcijskom, klijentelističkom hobotnicom“ te da nude drugačiji model upravljanja u službi građana kojih su ih birali.

Predsjednik varaždinske organizacije SDP-a Miroslav Marković dodao je da su ‘počeli s promjenama, popravljanjem stvari i rješavanjem problema kako su i najavljivali u kampanji’.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je novinarima da će promjena u Varaždinu biti smjer kojeg će SDP zastupati u Hrvatskoj.

„Vrlo konkretne stvari su napravljene, racionalizacija, smanjen je broj ljudi i naknade u nadzornim odborima i tako osigurane uštede koje će podići kvalitetu upravljanja gradom za sve građane“, ustvrdio je Grbin.

Najavio je da Varaždin u rujnu kreće i s najvažnijim projektom za građane, transparentnošću proračuna.

„Onda ona klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom godinama, više nikada neće biti moguća“, kazao je Grbin.

O isključenjima iz SDP-a

Komentirao je i kriterije za ponovni upis u članstvo stranke, odnosno da se ne mogu vratiti oni koji su radili protiv interesa SDP-a i oni koji nisu sudjelovali u kampanji za lokalne izbore.

„Kriteriji su jasni i objektivni, a glavni je poštivanje Statuta SDP-a. Statut daje prava i obveze. Jedna je obveza podržavati kandidate SDP-a na izborima. Ako si svojim djelovanjem opstruirao SDP-ove liste pokušavajući ih srušiti, onda si se sam iščlanio iz stranke. Da nije bilo onih koji su to radili, ne bi morali poduzimati ove korake“, rekao je Grbin.

Dodao je da to nije obračun ni sa kim, pa ni s bivšim predsjednikom Davorom Bernardićem.

Za odluku Željke Antunović da se ne vraća u SDP kazao je da mu je žao i da je to gubitak za stranku.

Grbin: Umjesto da Vlada odluči reći da će cijepljenje biti obvezno, ona obveznost nameće na druge načine

Na novinarski upit Grbin je posljednje odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite o restrikcijama za necijepljene građane te potporama poduzetnicima, nazvao ‘nedovoljno osmišljenima’.

“Projekt Vlade da se do 1. srpnja cijepi 55 posto stanovništva, nije uspio. A nije uspio jer kampanja cijepljenje ne funkcionira na adekvatan način. Svela se na bedžiće u programu HRT-a“, rekao je Grbin.

Smatra da građanima nije jasno koje su koristi cijepljenja, a koje su posljedice necijepljenja.

„Umjesto da Vlada smogne političke hrabrosti i odluči reći da će cijepljenje biti obvezno, ona obveznost cijepljenja nameće na druge načine. Stvorit će se revolt kod ljudi“, ocijenio je Grbin.

Upitao je – jesu li ‘potpore uvjetovane cijepljenjem, poziv poslodavcima da ljudima koji nisu cijepljeni daju otkaz?’

„Ovo što Vlada radi neće doprinijeti poboljšanju ekonomske situacije i borbi protiv siromaštva, dapače, može još proširiti nejednakosti“, ustvrdio je Grbin u Varaždinu.

Grbin: Od jeseni kreće projekt borbe protiv menstrualnog siromaštva

Najavio je i konkretan primjer kako će nedavna rezolucija Europskog parlamenta koja bi trebala osigurati prava žena, zaživjeti u Varaždinu.

„Od jeseni kreće projekt borbe protiv menstrualnog siromaštva koji će omogućiti učenicama u osnovnim školama u nadležnosti Grada Varaždina da dobiju higijenske potrepštine koje si inače ne bi mogli priuštiti“, izjavio je predsjednik SDP-a Grbin, ustvrdivši da si trećina žena u Hrvatskoj ne može osigurati higijenske potrepštine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari