Connect with us

Pregled

Peđa Grbin uredio sinoćnji središnji dnevnik HRT-a

Published

on

Za razliku od RTL TV i Nove TV, koje su imale i negativne reakcije na prijedlog da se potpisi za referendum prikupljaju isključivo u državnim uredima, HRT je objavio samo izjavu predlagača, Peđe Grbina osobno, piše Ivan Starčević za večernji list

peđa ga grbinS pretpotopnim slušalicama na ušima, model Radio Zagreb, sredina prošlog stoljeća, u dnevniku HRT- a u pola osam navečer pojavio se političar Peđa Grbin, popularizator novog zakona o referendumu kojim se podrivaju temelji demokracije: od siječnja iduće godine građani Hrvatske moći će potpisivati referendumske zahtjeve samo u prostorijama državne uprave i lokalne samouprave, ne više na javnim mjestima.

I slijepcu je jasno da je u ovom prijedlogu riječ jedino o sabotiranju ustavnog prava na referendum, jer građani će svoj potpis na referendumske zahtjeve moći dati samo u radno vrijeme državnih ureda, dakle, u strogo kontroliranom okružju u kojem nedostaju samo nadzorne kamere, bar one vidljive.

„Tako će se u svakom trenutku znati koliko je potpisa skupljeno“, izjavio je Peđa Grbin i dodao: „Izuzetno je važno da građani znaju tko je i zašto podupirao neku inicijativu.“ Zastupnik ovih ideja, SDP-ov političar Peđa Grbin koji je i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav izborio se da se emitira samo njegova izjava i ništa drugo, što je cijelom ovom prijedlogu dalo dodatnu draž.

Najvjerojatnije su na HRT-u samo potvrdno klimnuli glavom i slegnuli ramenima na prijedlog da im Peđa Grbin sinoć uređuje dnevnik, koji je ionako ima gledanost manju i od Nove i od RTL-a. VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari