Connect with us

Politika

Peđa Grbin: Želimo graditi mostove prema centru i ljevici

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u subotu sa sjednice Glavnog odbora stranke kako žele graditi mostove prema sebi sličnim strankama na centru i ljevici, čime nastoji amortizirati štetu pričinjenu stranci nakon što je Viktor Gotovac raskinuo suradnju s Možemo u Zagrebu.

„Na konvenciji koju smo održali prije dva tjedna, poslali smo snažnu i važnu poruku da se u politici, ako želiš postići rezultate, mostovi moraju graditi, a ne rušiti. Mostovi prema onima s kojima možemo surađivati i raditi i s kojima želimo stvarati bolju Hrvatsku”, istaknuo je Grbin u uvodnom govoru.

Hrvatska danas nije onakva kakvu smo željeli i njena slika očituje se u institucijama koje su zarobljene u rukama HDZ-a, rekao je Grbin.  Kaže kako “u HAMAG-u HDZ-ovka krade da bi namjestila svojoj rodbini, a u Ini HDZ-ovac krade da bi novac završio u firmi Plenkovićevog prijatelja”.

To je realnost Hrvatske koju moraju promijeniti, ustvrdio je Grbin, dodajući da ju mogu promijeniti samo gradeći mostove prema njima bliskima s kojima dijele slična uvjerenja; “prema onima koji žele bolju, uspješnu, progresivnu Hrvatsku u kojoj se neće krasti, i u kojoj neće biti bitno koje stranke nosiš iskaznicu i nosiš li uopće iskaznicu neke stranke”, kazao je.

Dodao je kako su s konvencije poslali poruku da se moraju okrenuti onima koji rade i žive od svoga rada. Moramo osigurati da ljudi od svog rada mogu normalno i dostojanstveno živjeti, a da im država nije na grbači svojom krađom, nesposobnošću i neznanjem, rekao je Grbin.

Ne znamo gdje je završio plin, ali “znamo gdje je završila milijarda od tog plina – na računu firme Plenkovićevog prijatelja, deda Daneta i ostalih, a posljedica toga je da su nam računi za plin veći”, dodao je Grbin.

Ističe da je SDP spreman mijenjati Hrvatsku, ali su svjesni da to ne mogu učiniti sami, nego im trebaju partneri, a oni su u političkim strankama na centru i ljevici, ali i brojnim udrugama civilnog društva i građanima.

Sjednica SDP-ova Glavnog odbora održava se nakon što je sada već bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac raskinuo sporazum o suradnji s platformom Možemo! u Zagrebu, pa se očekuje da će to tijelo potvrditi odluku Predsjedništva o isključenju Gotovca iz stranke.

Time potpredsjednik koji je dobio najviše glasova na izborima, automatski do novih izbora postaje v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a, a to je Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Očekuje se i rasprava o novom sporazumu o suradnji SDP-a s Možemo! u Zagrebu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas