Pratite nas

Komentar

Peđa Mišić odgovorio Beljaku: Ono što je Ruža Tomašić za Hrvatsku, ti nećeš za tri života!

Objavljeno

na

Vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić odgovorio je na uvrede predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na Twitteru upućene Ruži Tomašić.

“KRENULO JE
Stvarno ne možeš ti popuštati koliko budala može zatezati.
Vrludajući lijevo desno izgubiš kontrolu.

Dok je ona trbuhom za kruhom bila u emigraciji, ti si krao kasetofone, toliko loše da su te uhvatili, čak niti u tom poslu nisi bio dobar.

E gle sad moralne vertikale.
Napadajući Ružu ,napadaš ljudsko dostojanstvo I inteligenciju ali kako bi ti to znao kad nemaš niti jedno niti drugo
Bojeći se institucije a Ruža to za tebe sigurno je, napadaš
A jedini razlog je bojiš se njene veličine, poradi toga sikter kazetofončiću

Ono što je Ruža Tomašić za Hrvatsku ti nećeš za tri života”,napisao je Predrag Mišić na svom facebook profilu.

Na uvrede predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na Twitteru reagirala je i sama Ruža Tomašić.

 

Sokol: Beljak već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davor Bernardić pohvalio Vladu HDZ-a, a da to ni sam nije shvatio

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što cijeli svijet ističe Hrvatsku kao primjer uspješne borbe protiv COVID-19, konačno stiže i Bernardićevo priznanje.

Sinoć na HRT-u u emisiji “1 na 1” gostovao je Davor Bernardić i pohvalio Vladu HDZ-a zbog poduzetih mjera u sprječavanju širenja koronavirusa, a da ni sam nije shvatio, dok mu to voditelj nije rekao. Na kraju je ostao zbunjen, kao i inače.. objavio je Davor Božinović na Facebooku

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jure Vujić: Žetonizacija desnice?

Objavljeno

na

Objavio

Uoči predstojećih izbora na desnici je gužva, bolje rečeno „zlatna groznica“, stampedo za mjesta na listama i saborskih klupa. Ne prođe jedan dan bez da iskoči u javnost novi spasonosni  joker, marketinški trik za dobitnu kombinaciju, pa se s pravom može reći da desnica podliježe orkestriranoj medijsko-političkoj kampanji žetonizacije, banaliziracije i diskreditacije, jer mjesec dana do izbora, još nitko ne govori o programima (koji bi trebali okosnice za koaliranje, a ne pojedinci koliko god oni bili medijski eksponirani),  o konkretnim mjerama za spašavanje hrvatskog gospodarstva u nadolazećoj recesiji.

Zbog toga, i za razliku od ljevice koja jena izgled discipliniranija od desnice, (i naviknuta na stranački „demokratski centralizam“)  zbog pomanjkanja političke kulture, isplivavaju svakakvi frikovi, kandidati koji se pojavljuju svaki krug parlamentarnih izbora,,vikend-kandidati, koji se naravno žele skrasiti u udobne saborske fotelje i sinekure.

Naravno, velika doza narcisoidnosti i megalomanije prevladava u redovima, samoproklamiranih „spasitelja nacije,“ instant-pučkih kolumnista, nerealiziranih znanstvenih štreberaša, rockerski vjeroučitelja, sveznalačkih kvizaša, lukavih komedijaša,  free-tradersa sa krunicom, raznih spletkaroša političkog podzemlja, i eksponenata „duboke države“ , svi naravno kao što to kaže Max Weber žele „ živjeti od politike a ne za politiku“, u smislu promicanja nacionalnih interesa općega dobra. Istina je da parlamentarizam u suštini pogoduje  negativnu selekciju i  otvara javni prostor raznim medijokritetima i oportunistima.

Desnica bez jasnih ideoloških načela i političkog profiliranog identiteta i izgrađenih kadrova,   prepoznatljiva je  po „negativnom  identitetu“ zajedničkog deklariranog HDZ-ovskog i  SDP-ovskog suparnika-neprijatelja, što čini njenu slabost,  jer  za ukidanje monopola tog duopola, treba i nešto znati i predložiti hrvatskom narodu ozbiljnu  alternativnu u obliku artikuliranog suverenističkog, političkog, socijalnog i gospodarskog programa.

Također, nije  alternativa između uglađene “kultivirane” desnice ili „prostačke desnice“ kako to pokušava nametnuti u javni prostor tragikomični sveznalački komentator Puhovski ( a poznato je kako je kultivirana titoistička  ljevica likvidirala 1945. i nadalje  sve što  je pripadalo građanskom „kultiviranom“ sloju), već je alternativa između one nacionalističke i suverenističke desnice, koja zaista želi prekinuti sa dosadašnjim lijevo-liberalnim establišmentom i globalističkim poretkom, i onih koji pod krinkom političko-korektnog liberalnog domoljublja će nastojati uz reformističko retuširanje i kompromisima, poslužiti kao „korisni idioti“ za održavanje „status quoa“ i koalirati sa sistemskim strankama .

Resuverenizirati  hrvatsku političku, gospodarsku i monetarnu sferu, podrazumijevati će radikalni zaokret, dovoljno znanja ali i hrabrosti i nepokolebivog uvjerenja, jer svaka ozbiljna desna alternativa će morati provesti ustavne promjene, tražiti redefiniciju temeljnih europskih ugovora putem kojih su transferirani u Bruxelles značajna područja državnog suvereniteta, i konačna prerezati pupčanu vrpcu koaliranja i trgovanja sa manjinskim frakcijama, i provesti nužnu redefiniciju i uvažavanje hrvatskog  državotvornog i nacionalnog političkog identiteta.

To su ozbiljni izazovi i  zadatci koji se nameću svim onim pojedincima i snagama koje sebe nazivaju „desnim „ili „konzervativnim“; jer njihova provedba iziskuje daleko više negoli obični pokeraški trik.

Jure Vujić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari