Connect with us

Šport

Pehar i Kvesić prvaci Balkana, Serogina pobjednica ‘Top tena’

Objavljeno

-

foto HINA

Hrvatski karate reprezentativci reprezentativci osvojili su osam odličja na prvenstvu Balkana u karateu što se održava u Poreču,a zlatne medalje osvojili su Jelena Pehar (-50 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg).

U finalu Pehar je do najsjajnije medalje stigla sudačkim preglasavanjem protiv Srpkinje Jelene Milivojčević nakon što je borba završila 0-0, a Anđelo Kvesić u muškoj teškoj kategoriji u finalu je svladao Turčina Ridvana Kaptana sa 4-0.

Do srebra su stigli Mia Greta Zorko (-68 kg) i Ante Mrvičić (-84 kg), a broncu su osvojili Alessandra Hasani (-55 kg), Lucija Čatlak (-61 kg), Ivan Martinac (-75 kg) i Matija Relić (kate).

Hrvatska je u raznim dobnim kategorijama od najmlađih do veterana osvojila zasad 29 medalja (8+8+13). Posljednjeg natjecateljskog dana u središtu pozornosti su još ekipne borbe i kate u obje seniorske konkurencije. Sudjeluju 832 natjecatelja iz deset zemalja.

Istodobno, u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu održan je 19. međunarodni turnir “Top ten”, na kojem su nastupile natjecateljice iz Austrije, Češke, Ukrajine, Crne Gore i Hrvatske.

U završnoj borbi za naslov Ukrajinka Anita Serogina pobijedila je Crnogorku Marinu Raković 2-0. U istom danu Raković je osvojila naslov prvakinje Balkana u Poreču (-68 kg) i drugo mjesto na “Top tenu” u Zagrebu.

Naše su karatistice otišle najdalje do četvrtfinala. Anamarija Križan je najprije svladala Austrijanku Loru Ziller 3-0, a u nastavku ispala od Raković s 2-1. Lucija Čatlak koja je dan ranije bila brončana u Poreču, ispala je četvrtfinalnim porazom od Čehinje Martine Sachove s 3-1.

Katarina Jeličić u prvom nastupu ispala je od Austrijanke Lejle Topalović s 2-0, a Anita Tadić od kasnije pobjednice Serogine s 3-0.

Nastupila je još Crnogorka Milena Jovanović.

Hrvatske predstavnice u dosadašnjih 19 izdanja turnira osvojile su sedam naslova. Dva puta slavile su Ana Marija Čelan i Maša Martinović, jednom Jelena Kovačević i Petra Wolf, a posljednja koja je osvojila zagrebački “Top ten” bila je Ana Lenard prije tri godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas