Connect with us

Hrvatska

Pelješki most bit će spojen za desetak dana!

Objavljeno

-

Za manje od dva tjedan ugradit će se zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta

S kineskim građevincima nema šale – prije svih rokova i očekivanja spajaju Pelješki most, a time napokon i Hrvatsku.

Zna se i datum tog povijesnog događaja: u srijedu 28. srpnja ugradit će se zadnji, 165 segment čelične konstrukcije čime će svih gotovo dva i pol kilometra mosta od Komarne do Brijesti biti spojena. Istodobno se radi i na 30-ak kilometara pristupnih cesta, a jučer je probijen je i tunel Polakovica, dug 1.240 metara kod Stona na Pelješcu.

RTL-ova reporterka Andrea Žarak saznala je kako su Kinezi uspjeli bez probijanja rokova završiti most te kako je koliko su vrijedno radili da spoje hrvatski teritorij.

Davor Perić iz Hrvatskih cesta kaže kako znaju da će gradnja konstrukcije biti gotova do kraja ovoga mjeseca za razliku od prijašnjih predviđanja koja su nagovještala završetak gradnje krajem listopada ove godine. “U ovom trenutku ostalo je za ugraditi još tri segmenta, a prvi od tri izgradit će se danas u večernjim satima”, rekao je.

“Mi smo sa suradnjom s našim kineskim kolegama izuzetno zadovoljni; brzo uče, mrljivi su, brzo se prilagođavaju našoj kulturi i isto vremeno i mi jako puno učimo od njih na obostrano zadovoljstvo”, zadovoljno je ispričao Perić.

Prvi promet na most pustit će se po završetku dijela pristupnih cesta do čvora Brijesta, a očekuje se da će to biti tijekom proljeća slljedeće godine.

“Važno je naglasiti da je jučer probijen treći tunel na projektu, koji je dug nešto više od 1.200 metara. Preostao je još jedan tunel na projektu za završiti što bi moglo biti u jesen ove godine, a kompletan završetak radova na projektu bi trebao biti na ljeto iduće godine”, objasnio je Perić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari