Connect with us

Gospodarstvo

Pelješki most – najduži tunel na pristupnim cestama probijen 74 dana prije roka

Published

on

Na Pelješcu je  danas  uspješno probijen tunel Debeli brijeg dužine 2.467 metara. U Hrvatskim cestama kažu da je taj jedan od najkompleksinijih objekata na pristupnim cestama Pelješkom mostu, unatoč koronakrizi, probijen 74 dana prije roka koji je bio postavljen 28. veljače iduće godine.

Radovi na probijanju tunela započeli su 7. travnja ove godine, Na probijanju tunela u prosjeku je dnevno radilo 100 ljudi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a ukupno je iskopano 113.959 kubnih metara materijala.

Za nas u Hrvatskim cestama ovo je velika stvar i jedan u nizu bitnih događaja i pobjeda u trci s vremenom koju svakodnevno vodimo zajedno s izvođačima i nadzorom.

Često govorimo o Pelješkom mostu pa građani možda nisu svjesni koliko je zahtjevan ovaj dio priče preko samog poluotoka, a samo ovaj tunel koji je danas probijen je peti najduži tunel u Hrvatskoj. Usprkos svim izazovima, od trajanja samog javnog nadmetanja do dobro poznatih komplikacija s pandemijom, mi smo na putu da maksimalno smanjimo odstupanje u rokovima između završetka mosta i ove dionice.

Čestitam svima i vjerujem da ćemo zadržati ovaj tempo jer pravo svjetlo na kraju tunela će biti tek kad ova, izrazito zahtjevna i bitna dionica bude gotova, kazao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić za Večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari