Pratite nas

Hrvatska

Pelješki most više ništa ne može zaustaviti!

Objavljeno

na

Hrvatska će iduće godine postati veliko gradilište zahvaljujući odlučnosti Vlade RH i znatno pojačanoj apsorpciji EU sredstava!

Već do sredine 2018. ugovorit ćemo s EU fondovima nove prometne projekte ukupne vrijednosti od milijardu i 150 milijuna eura!

Očekujemo velike uštede u postupku refinanciranja dugova cestarskog sektora!

Privatizacija Jadrolinije, našega nacionalnog ponosa, ne dolazi u obzir! * – istaknuo je, među ostalim, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju (tjedni prilog Spektar).

Intervju, koji je radio urednik Hrvoje Prnjak, prenosimo u cijelosti:

Nedavno je upravo u Slobodnoj Dalmaciji objavljeno da žalbe na natječaj za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta izravno utječu na odabir izvođača. Je li to točno i koliko bi sve moglo potrajati, vezano uz žalbe?

Natječaj za izgradnju Pelješkog mosta objavljen je u lipnju 2016. i provodio se u dva stupnja, a radi se o vrlo složenom i sveobuhvatnom procesu. U ovom trenutku, Hrvatske ceste privode kraju postupak odabira, a natječaj za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta odvojeni je postupak.

Kao što znate, o žalbama odlučuje Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, koja je neovisno tijelo, a ovakve postupke, s obzirom da se radi o velikom infrastrukturnom projektu sufinanciranom sredstvima EU, mora rješavati brzo, najduže u roku od 30 dana. Žalba je u takvim postupcima legitiman pravni lijek, koji može koristiti svaka zainteresirana strana, odnosno ponuđač, i na takve postupke ni ministar ni Vlada ne smiju i ne mogu utjecati.

Dakle, potpisivanje ugovora za gradnju mosta ne bi trebalo osjetnije kasniti?

Nakon odluke o odabiru, koja će se donijeti vrlo brzo, a na koju je isto tako moguća žalba Državnoj komisiji, slijedi potpisivanje ugovora za gradnju prve faze projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, odnosno Pelješkog mosta. Napominjem da Hrvatske ceste pripremaju i objavljivanje natječaja za drugu fazu projekta, odnosno za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac s kopnene strane i pelješke strane, u duljini od 12,04 kilometra.

Nakon potpisa ugovora za gradnju mosta, bit će potrebno određeno vrijeme za pripreme i uvođenje izvođača u posao, tako da će sam postupak odabira nadzora biti vremenski usklađen s početkom gradnje pa žalba na nadzor neće znatno utjecati na vremenski početak gradnje.

Mijenjaju li se rokovi planiranog dovršetka gradnje. Čitava nacija, pogotovo stanovnici krajnjeg juga Hrvatske jedva čekaju vidjeti bagere na radilištu, ovaj put “zapravo”, što bi se reklo?

Projekt Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, vrijednosti 420 milijuna eura, sufinancira se sa 85 posto sredstava EU. Projekt ima četiri faze i trebamo ga završiti do 2023. godine. Sami Pelješki most, koji predstavlja prvu fazu projekta, treba biti izgrađen u roku od tri godine od početka radova.

Napominjem još jednom da je proces natječaja vrlo složen i osjetljiv. Upravo je zato, prilikom njegovog provođenja i kontrole, potrebno voditi računa o svim, i najmanjim detaljima, kako bi se uklonili svi argumenti koji bi mogli ugroziti taj postupak. Stoga je potrebno još malo strpljenja da se taj postupak na ispravan način i završi. Pelješki most kreće i nitko ga više ne može zaustaviti.

Pojavila se i informacija da je upitno kako osigurati onih 15 posto, tj. naš dio investicije, koji ne dobivamo iz EU izvora, s obzirom da pristigle ponude premašuju procijenjenu vrijednost od 1,756 milijardi kuna bez PDV-a. Stoji li ta tvrdnja?

Vlada Republike Hrvatske je u veljači ove godine, prije odluke Europske komisije o financiranju projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, donijela odluku o financiranju projekta. To je bilo jasno određenje Vlade i poruka da nam je Pelješki most prioritet. Budući da je ovo tek prva faza projekta, a točno je da su pristigle ponude iznad procijenjene vrijednosti, u ovom trenutku ne možemo precizno reći koliki će biti udio sufinanciranja jer će nam slijediti i natječaji za druge faze.

Odnosno, kroz natječaje i za pristupne ceste i ceste preko Pelješca, ali i obilaznicu Stona, pokazat će se prava i ukupna vrijednost projekta. Dakle, moguće je da će ugovorene vrijednosti ostalih faza biti manje od procijenjenih i upravo zato, ponavljam, kad se provedu sve faze, imat ćemo i njihovu točnu ugovorenu vrijednost, a koja može biti i manja od trenutačno procijenjenih. Prema tome, ne treba ništa mistificirati. Stanovnicima krajnjeg juga Hrvatske u interesu je da taj projekt započne što prije i da Hrvatska konačno spoji svoj teritorij. A to ćemo i napraviti.

Jeste li, gledano iz perspektive vašeg ministarstva, zadovoljni nedavnim rebalansom, odnosno prijedlogom proračuna za 2018.?

Prije svega, moram reći da sam zadovoljan s prijedlogom Proračuna za 2018. Glavni ciljevi i programi ovog Ministarstva se nastavljaju i to je ono što nam je najvažnije. Nastavljamo financijsko i poslovno restrukturiranje cestarskog sektora u suradnji sa Svjetskom bankom. Tu, s jedne strane, očekujemo velike uštede u postupku refinanciranja, a s druge strane, tvrtke HAC, ARZ i HC želimo učiniti stabilnima i održivima. S obzirom na ukupan dug cestarskog sektora od 5,5 milijardi eura, a što predstavlja veliki uteg, završetak ovog procesa u sljedećoj godini je nužan.

Drugi veliki zalogaj nam je restrukturiranje svih željezničkih tvrtki, to je također u pripremi, a planovi restrukturiranja su napravljeni. Za provedbu svih započetih projekata, ali i onih koji bi trebali početi, osigurana su sredstva u Proračunu, a to znači da nas u 2018. očekuju velika gradilišta i još veća apsorpcija EU sredstava.

Kako stojite po pitanju povlačenje EU sredstava?

U 2017. potpisao sam čitav niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih prometu. Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora je oko 8 milijardi kuna, što je veliki iskorak u korištenju EU sredstava. Nabrojat ću samo neke od njih, kao što su Pelješki most, željeznička pruga Dugo Selo – Križevci i ugovor za željezničku dionicu Zaprešić – Zabok, koji sam potpisao ovih dana, te projekt Zračne luke Dubrovnik, nabave autobusa za gradski prijevoz i mnogi drugi.

Objavili smo EU natječaj za nabavu ukupno oko 170 autobusa za 9 gradova, a među njima i za Grad Split, s obzirom na trenutno stanje voznog parka u Splitu. Ukupno gledajući, do sredine sljedeće godine, planiramo ugovoriti projekte ukupne vrijednosti od milijardu i 150 milijuna eura, čime prelazimo 80 posto sredstava namijenjenih za promet iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Osim toga, aktivno koristimo i CEF – Instrument za povezivanje Europe, unutar kojeg su nam odobrena ukupno 32 prometna projekta, ukupne vrijednosti od 422,8 milijuna eura, čime smo dostigli 93 posto iskorištenosti CEF Instrumenta za promet. Iz tog Instrumenta financiramo most Svilaj, projekte u riječkoj luci, a osigurali smo i sredstva za prugu od Križevaca do mađarske granice.

U prošlom broju Spektra Slobodne Dalmacije, čelnik Jadrolinije David Sopta, pohvalio se rekordnim ovosezonskim brojkama, kazao je i da Jadrolinija u budućnosti ne treba isključiti niti mogućnost širenja svoje poslovne djelatnosti izvan Jadrana. Vidite li i vi daljnji razvoj Jadrolinije kao državne kompanije ili je poželjan proces privatizacije?

Jadrolinija predstavlja nacionalni ponos i jedan je od najvećih svjetskih linijskih brodara. O Jadroliniji, njezinoj opstojnosti i snazi, kao i o jačanju te tvrtke u budućnosti, ovisi i kvaliteta života na otocima, koja će potaknuti ljude da na otocima ostanu živjeti. Njezina primarna zadaća ostaje javni obalni putnički prijevoz, a mogućnost širenja izvan Jadrana podržavam. Sa 70-godišnjim iskustvom i činjenicom da se priprema modernizacija i nabavka novih brodova, otvara se mogućnost i takvih poduhvata. Privatizacija Jadrolinije, koje je društvo od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku, ne dolazi u obzir. To nije opredjeljenje ove Vlade.

Je li se intervencija Vlade u krizi Agrokora pokazala opravdanom? I kako to argumentirate, pogotovo s obzirom na kritike iz oporbe koje govore o “nacionalizaciji” koncerna i najavljuju negativan utjecaj krize Agrokora na gospodarstvo?

Vlada je učinila sve kako bi stabilizirala stanje u Agrokoru i sačuvala radna mjesta. Moramo biti svjesni da, kada su stigle informacije od agencije Moody’s, Vlada nijednim potezom nije napravila ništa što bi pogoršalo odnos Agrokora na tržištu. U tom trenutku bilo je nekoliko opcija.

Vlada je mogla nacionalizirati kompaniju, mogla je pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona. Vlada se odlučila na donošenje Zakona o sistemskim kompanijama, koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bile odluke bivšeg vlasnika, Zakon i ne bi mogao biti primijenjen. Dakle, nema riječi ni o kakvoj „nacionalizaciji”, što uporno ponavlja neodgovorni dio oporbe.

Uostalom, Europska komisija povećala je procjenu rasta hrvatskog BDP-a s 2,9 na 3,2 posto – na stopu veću nego prije izbijanja krize u Agrokoru! Ocjena da restrukturiranje Agrokora nije negativno utjecalo na gospodarstvo najveća je moguća pohvala našoj Vladi! I ujedno najbolji odgovor na svakovrsne neutemeljene kritike. I ostali argumenti Komisije potvrda su Vladina predanog rada: snažni porast industrijske proizvodnje, potrošnje i dolazaka turista; pad nezaposlenosti i rast zaposlenosti; povećanje plaća; povoljni kreditni uvjeti; oporavak izvoza…

Više od 10 godina bili ste prvi čovjek lokalne samouprave u Novom Vinodolskom. U tom kontekstu, pozdravljate li veće ovlasti koje će u javnosti prozvani “lex šerif” donijeti lokalnim čelnicima? Neki pak upozoravaju da je pitanje decentralizacije važnije za funkcioniranje jedinica lokalne samouprave od ovlasti lokalnih čelnika? Kakvo je vaše iskustvo?

U ovom Nacrtu zakona vidim upravo suprotno, jačanje predstavničkog tijela u odnosu na čelnike. Naime, čitav niz ovlasti čelnika prenesen je na predstavničko tijelo, poput kreiranja proračuna, osnivanja i raspuštanja kotareva i mjesnih odbora. Vezano uz proračun, on se u praksi iz temeljnog financijskog dokumenta pretvorio u institut izazivanja prijevremenih izbora, što nije njegova svrha.

Ovim prijedlogom motiviraju se čelnici i predstavnička tijela na dijalog i kohabitaciju, kako bi se donio proračun koji jamči razvoj, a izbjeglo politiziranje. Dakle, ove izmjene vidim kao jačanje suradnje što će rezultirati kvalitetnijim proračunom i znatno manjim brojem izvanrednih izbora.

Što se pak tiče decentralizacije, naglašavam da se izmjenom Zakona o financiranju lokalne samouprave, koje je pripremilo Ministarstvo financija, a koji će stupiti na snagu s 1.1. 2018., svi prihodi od poreza na dohodak prepuštaju jedinicama lokalne samouprave. Tom će zakonskom izmjenom, u odnosu na dosadašnje stanje, županije, gradovi i općine dobiti oko milijardu i pol kuna. To će jedinicama lokalne samouprave omogućiti veću financijsku stabilnost i velik doprinos u pripremi i provedbi projekata, socijalnih programa i općenito funkcioniranja.

I jedno “stranačko” pitanje, s obzirom da ste i potpredsjednik HDZ-a – iako je Primorsko-goranska županija godinama smatrana “utvrdom” SDP-a, na prošlim lokalnim izborima vaša je stranka ostvarila dosad najbolje rezultate u više sredina. Je li to i limit HDZ-a u toj sredini ili…?

Činjenica je da HDZ u Primorsko-goranskoj županiji bilježi kontinuirani rast, kako u broju glasova tako i u broju gradova i općina u kojima smo dobili povjerenje građana. HDZ obnaša ovlast u 13 gradova i općina, što predstavlja povijesni rezultat. Imamo više gradonačelnika i načelnika nego SDP!

Dopustite mi malo i lokalpatriotizma: naša je stranka pobijedila, i to u 1. krugu, u sva četiri grada u Hrvatskom primorju – u Bakru, Kraljevici, Crikvenici i mome Novom Vinodolskom! To proizlazi i iz činjenice da je SDP dugo vremena obnašao vlast u toj županiji, kao i da su mnogi veliki infrastrukturni projekti zaustavljeni u vrijeme SDP-ovih vlada. Primorsko-goranska županija, s obzirom na potencijale koje ima, može i mora puno bolje.

Vlada RH, na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, otvorila je i nastavlja otvarati veliki investicijski ciklus, posebno u prometu i energetici. Mnogi od tih projekata vezani su upravo za Primorsko-goransku županiju, poput LNG terminala, velikih željezničkih projekata na europskom koridoru.

Neosporiva je činjenica da se u svim tim gradovima i općinama u kojima HDZ obnaša vlast, događaju veliki projekti, što je zasluga, prije svega, gradonačelnika i načelnika. Sve to jamstvo je rasta rejtinga stranke, čime se otvara mogućnost da HDZ na slijedećim lokalnim izborima osvoji i Županiju i Grad Rijeku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Iz Vukovara Hrvatska vojska neće nikada otići!

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ured Predsjednice RH

U Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru u četvrtak je u povodu Dana državnosti svečano promovirano 153 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr Franjo Tuđman“, časnika i dočasnika kopnene vojske, mornarice i zrakoplovstva, od kojih su njih 130 pripadnici Oružanih snaga RH, a 21 polaznik iz savezničkih ili partnerskih zemalja.

Svečanosti u Memorijalnom centru nazočili su predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar- Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić te visoki vojni i civilni dužnosnici, članovi vojno-diplomatskog zbora predstavnici braniteljskih I stradalničkih udruga

U ime Zapovjedništva Hrvatskog vojnog učilišta prijavak predsjednici i vrhovnoj zapovjednici Grabar-Kitarović, pred postrojenim polaznicima vojnih škola, predao je brigadir Ljubomir Udiljak.

„Čestitam vam na završenom školovanju i veseli me što to obilježavamo u Vukovaru. Simbolika održavanja ove svečanosti u gradu heroju u kojem je obranjena Hrvatska za sve pripadnike oružanih snaga RH snažna je i jasna. Žrtva ovoga grada, junaštvo njegovih branitelja od kojih su mnogi položili život za Hrvatsku, svima vama je trajna obveza i poticaj na bespogovornu odanost domovini kroz uzornu vojnu službu ispunjenu spremnošću na žrtvu za Hrvatsku“, poručila je polaznicima vojnih škola predsjednica.

Istaknuvši da se danas slavi završetak izobrazbe polaznika vojnih škola, naglasila je da se oni već sutra moraju nastaviti s usavršavanjem kako bi napredovali kao ljudi i hrvatski vojnici. Dodala je kako je iz vukovarskog primjera vidljivo da se sila ne mjeri po brojnosti već po ljudima, po odvažnosti, znanju i motiviranosti svakog pojedinog vojnika, dočasnika i časnika. Istaknula je kako je vukovarska vojarna stavljena u funkciju te izrazila zadovoljstvo što „…u gradu heroju  naše oružane snage nisu prolazni gosti na svečanostima nego stalni stanovnici, a iz Vukovara Hrvatska vojska više nikada neće otići“.

Ministar obrane Krstičević, u svoje i u ime premijera Plenkovića  čestitao je  pripadnicima HV-a  i partnerskih oružanih snaga  na trudu u stjecanju novih znanja, a njihovim obiteljima poručio da vojni poziv nije lagan te da nastave biti podrška “jer bez potpore obitelji nema jakih vojnika i jake vojske”.

„Ponosan sam što smo prošle godine ovu svečanost vratili u Vukovar jer nema časnijeg mjesta za dodjelu diploma hrvatskim vojnicima .Vukovar je gravitacijsko središte HV-a, simbol stradanja i naše borbe za slobodu, a Domovinski rat temelj je moderne Hrvatske u kojem smo pod vodstvom prvog predsjednika RH Franje Tuđmana obranili i oslobodili domovinu“, rekao je Krstičević

Povratak HV-a u Vukovar  i druge gradove, dio je plana i zadaće koju smo postavili. Osim u Vukovaru ona je u Sinju, uskoro u Varaždinu, Puli i Pločama. MORH i HV napravili su iskorak u opremanju i modernizaciji, jačaju  sve grane vojske, a ponosni smo na odluku Vlade o nabavi borbenih aviona F16 kojima osiguravamo dugoročnu budućnost HRZ-a“, rekao je ministra obrane.

Ocijenio je da današnje izazove ne može samostalno rješavati ni jedna država pa tako ni Hrvatska te je osim operativnih sposobnosti jednako važno i  izgradnja savezništva i jačanje partnerstva s drugim državama. „Zato su tu i polaznici nama prijateljskih država. Zajedno smo jači i spremniji“, rekao je ministar Krstičević.

Čestitke je uputio i načelnik GS OS general Šundov izrazivši ponos što u Vukovaru HV promovira polaznike svih razina školovanja, što je i prilika da se iskaže zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su dali  živote kao zalog miru i slobodi.

Naglasio je da raste broj polaznika hrvatskih vojnih škola iz partnerskih i savezničkih zemalja što govori da su te škole prepoznate i izvan domovine. Istaknuo je da je u suradnji sa zagrebačkim Sveučilištem prije četiri godine Hrvatsko vojno učilište pokrenulo studijske programe vojnog inženjerstva i vojnog vođenja i upravljanja, a od ove godine u suradnji sa splitskim Sveučilištem uvodi se studijski program vojnog pomorstva kao petogodišnjeg studija. Zahvalio je na potpori sveučilištima u razvoju vojnih studija.

Na svečanoj promociji podijeljene su diplome i svjedodžbe za 153 polaznika od kojih je 130 pripadnika OS RH, a njih 21 iz stranih zemalja – devet iz BiH, dva iz Crne Gore, dva s Kosova, jedan iz Njemačke, četiri iz Makedonije, dva iz Slovenije i jedan iz Srbije.   Izobrazbu su završile i 24 žene što je 16 posto od ukupnog broja polaznika u časničkim i dočasničkim školama.

Nagrade predsjednice Grabar- Kitarović

Predsjednica Republike nagradila je četvero pripadnika OS RH  poručnika bojnog broda Stipe Mornara- najboljeg polaznik 26. naraštaja intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe u Zapovjedno-stožernoj školi “Blago Zadro”,  vojnika Dražena Čarapara,  najboljeg polaznika 17. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe u Časničkoj školi “Andrija Matijaš Pauk”;  vojnikinju Anamariju Ćurković, najbolju polaznicu (vojni pilot) 21. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe HRZ i  stožernu narednicu Lidiju Luksu, najbolju polaznicu 16. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran”

Osim njih nagrađeni su i narednik Damir Sertić iz 38. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe, skupnik Igor Acketa iz 12. naraštaja za razvoj vođa, nagrada je uručena i naredniku Deanu Čikvaru kao najboljem instruktoru u školskoj godini 2017/2018,

Poručniku bojnog broda   zapovjedniku raketne topovnjače „Petar Krešimir IV“ Stipi Mornaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je plaketu grada i novčanu nagradu od 5.000 kuna koju je on prepustio jednoj vukovarskoj obitelji u potrebi.

Nakon svečanosti ministar Krstičević je u izjavi novinarima naglasio je ponos što je u vukovarsku vojarnu vraćena Hrvatska vojska za sada jedna inženjerisjka satnija, a do kraja 2020.  cijela inženjerijska bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a da se korak po korak u suradnji sa gradom i Vladom radi na tome da se vojnicima u Vukovar dovedu i smjeste obitelji. Izrazio je zadovoljstvo što je danas HV bogatija za 87 časnika i časnica koji su stekli vrhunsko obrazovanje, od kojih je šest pilota, među njima i pilotkinja helikoptera poručnica Anamarija Ćurković, a od jeseni, kako je najavio, upisat će se na školovanje 12 mladih za zanimanje pilota te da interes za to zanimanje raste.

(Hina)

 

Foto: Ured Predsjednice

 

Foto: Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica dodijelila 86 činova poručnika/poručnika korvete pripadnicama i pripadnicima OSRH

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović je u povodu Svečane promocije polaznika vojnih škola na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Dr. Franjo Tuđman”, koja se u četvrtak održava u Vukovaru, ukupno dodijelila 86 činova poručnika/poručnika korvete pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH, te je nagradila četvero pripadnika OS RH.

Odluke o dodjeli činova poručnika/poručnika korvete i nagradama za najbolje polaznike vojnih škola, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, predsjednica Republike donijela je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike.

Ukupno je dodijeljeno 86 činova poručnika/poručnika korvete pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, odnosno 21 časnica i 65 časnika Oružanih snaga RH.

Također nagrađeno je ukupno četvero pripadnika Oružanih snaga RH ručnim satom s posvetom vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH i to: poručnik bojnog broda Stipe Mornar, najbolji polaznik 26. naraštaja intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe u Zapovjedno-stožernoj školi “Blago Zadro”; vojnik Dražen Čarapar, najbolji polaznik 17. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe u Časničkoj školi “Andrija Matijaš Pauk”; vojnikinja Anamaria Ćurkovuć, najbolja polaznica (vojni pilot) 21. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva; i stožerna narednica Lidija Luksa, najbolja polaznica 16. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran”, navodi se u priopćenju.

(Hina)

 

U Vukovaru svečana promocija polaznika vojnih škola HVU „Dr. Franjo Tuđman“

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori