Connect with us

Pregled

Penava: Kolona sjećanja je neupitna, ali na prvom mjestu su ljudski životi

Objavljeno

-

Svečanim programom uz nastupe brojnih umjetnika u Vukovaru je u petak navečer bez nazočnosti građana otvoreno memorijalno područje “Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva” u sklopu kojega središnje mjesto zauzima obnovljeni Vodotoranj, simbol obrane grada u Domovinskom ratu.

Gost RTL-a Danas je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Danas nije bilo visokih uzvanika, a sve zbog pandemije.

“Prvotni plan nam je bio da napravimo veličanstvenu feštu u gradu i da okupimo cijelu Hrvatsku i hrvatsku dijasporu, ali korona nas je spriječila. Onda smo napravili tako da imamo signal koji će biti dostupan svima, da svi imaju jednaku priliku gledati otvorenje”, kazao je Penava.

Kolona sjećanja, ustvrdio je Penava, bit će održana i ove godine.

“To je neupitno, ali naravno da ćemo poslušati savjete Nacionalnog stožera i s njima se dogovoriti kako će to sve izgledati. Učinit ćemo sve da, osim toga da Kolona tog dana, kao i uvijek bude najvažnija, da nam životi i zdravlje sudionika budu na prvom mjestu”, izjavio je Penava.

Na Koloni sjećanja Penava bi se trebao susresti i s premijerom i predsjednikom.

“Susret ćemo se ili nećemo. Moje mišljenje je da trebaju biti ovdje, ali 18. studenog u Vukovaru nema mjesta za funkciju, politiku i imena”, rekao je Penava.

Osvrnuo se i na optužbe Plenkovića i Milanovića za širenje radikalizma.

“Imamo toliko ozbiljnog posla da ne mogu komentirati njihove izjave. To bi od mene bilo nerealno i neozbiljno. Ipak sam više usmjeren na događanja poput ovoga danas”; kazao je Penava.

Ivan Penava: Nema uvjeta za ćirilicu, to nije moje mišljenje, to su činjenice

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari