Connect with us

Politika

Ivan Penava najavio kandidatiru za predsjednika Domovinskog pokreta

Objavljeno

-

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je postao član Domovinskog pokreta (DP), izjavio je u utorak da će se kandidirati za predsjednika te stranke te da će, bude li izabran, biti otvoren za suradnju sa svim političkim strankama osim sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS).

Na konferenciji za novinare Penava je također rekao kako će ostati na dužnosti gradonačelnika Vukovara iako je svjestan da će većinu vremena, postane li predsjednik, morati provesti u Zagrebu kao centru političke moći.

”Ostajem definitivno u Vukovaru u smislu obnašanja funkcije gradonačelnika i oslanjanja na mehanizme koje imamo”, rekao je, ocjenjujući da se Domovinski pokret s vremenom pokazao kao stabilna stranka.

“Odjednom su prepoznati u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila veliki uspjeh na parlamentarnim izborima. Bez daljnjega, DP ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku. Bilo bi suludo praviti se da je DP neokrznut svim događajima koji su prethodili ovom današnjem”, istaknuo je Penava.

Rekao je i kako je s političkim istomišljenicima koje je okupio oko sebe posljednje izbore dobio isključivo iskrenim radom i zalaganjem, svjedočeći vrijednosti koje zastupa od početka. “Često smo zbog svojih vrijednosti znali baciti rukavicu u lice i vladama i autoritetima jer držimo da postoje vrijednosti koje su iznad nas”, dodao je.
“Za suradnju smo otvoreni prema svima koji će podržati programske osnove koje zastupam. Ni u primisli nisam naivan da će to biti uvijek sto posto, ali kad je riječ o koalicijama, postoje neke pozicije koje dogovorite i očekujem da se u budućnosti toga i držimo.”

Sve političke opcije, rekao je Penava, “osim onih koje nam se dijametralno kose sa svjetonazorom, a to je SDSS u ovakvom stanju u kakvom je – ne dolazi u obzir, što ne isključuje druge stranke i pojedince i sa srpskim predznakom unutar Hrvatske koje, naravno, uvažavamo, ali s jasnim određenjem da je ovo hrvatska država i da je Domovinski rat prvo slovo”, istaknuo je Penava.

Novinarima je odgovorio da se s Miroslavom Škorom nije čuo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas