Connect with us

Politika

Penava o Dežuloviću: Odgovara li itko za išta u Republici Hrvatskoj?

Objavljeno

-

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je za kolumnu Borisa Dežulovića o Vukovaru rekao da vrijeđa i omalovažava žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, upitavši odgovara li itko za išta u Republici Hrvatskoj.

“Notorna je činjenica da je u Hrvatskoj hrvatski narod birao političare iskrivljenih liberalnih vrijednosti gdje je sve dozvoljeno i gdje nitko za ništa ne odgovara. Živimo u vremenu neodgovornosti i pranja ruku”, rekao je Penava na konferenciji za novinare, komentirajući Dežulovićevu kolumnu za N1.

Istaknuo je kako se ovih dana vrlo često koristi sintagma “bura u čaši vode”, a tako će biti i s aktualnim događajima oko Vukovara. “Priča će trajati dva dana i što će se poslije dogoditi – apsolutno ništa”, kazao je.

Dežulovića je prozvao da se na grub način obrušio na vrijednosti Domovinskog rata.

“A odgovorni urednici i vlasnici poruče da oni nisu odgovorni. Tko je odgovoran u ovoj državi? Odgovara li itko za išta u Republici Hrvatskoj? Nema sankcija, nema posljedica, samo truli politički kompromis na račun hrvatskih vrijednosti”, poručio je Penava.

Vlada velikosrpsku politiku polako vraća u igru

Napomenuo je da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman porazio velikosrpsku politiku u Domovinskom ratu zajedno s hrvatskim narodom, građanima i hrvatskim braniteljima, a aktualna Vlada “tu velikosrpsku politiku polako vraća u igru”.

“Dakle, imamo s jedne strane vlast koja proglašava zakon i osjeća poseban pijetet prema Vukovaru, s druge strane u neposrednoj blizini štiti mauzolej četničkom vojvodi. Imamo vlast u Zagrebu koja se ‘ubija’ od pijeteta prema Vukovaru, a paralelno financira podizanje zvijezde petokrake po neboderima u Hrvatskoj – zvijezde koja je sravnila Vukovar sa zemljom”, naglasio je Penava.

Za Dežulovića je rekao da je kolumnist “srpskih, Pupovčevih ‘Novosti'” koje financirana hrvatska Vlada, a koja, ironije li, gaji poseban domovinski pijetet prema gradu Vukovaru.

Inače, Dežulović u kolumni pod nazivom “J*** vas Vukovar” među ostalim je napisao: “Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar – kao, uostalom, svaka riječ kad se trideset godina bez prestanka ponavlja – bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla, tek konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti”.

U utorak je, među ostalima, na taj tekst reagiralo i Ministarstvo hrvatskih branitelja te Dežulovića prozvalo da na “grub i primitivan način” vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu.

“Uoči 30. obljetnice najtežeg hrvatskog stradanja Boris Dežulović piše tekst kojim pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata. Ovaj nas je tekst uvjerio da moramo još ustrajnije promicati istinu o Domovinskom ratu, kroz koji su ostvarene stoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom stvorenom u zajedništvu Hrvata u domovini i svijetu”, priopćilo je Ministarstvo.(Hina)

HVIDR-a poručuje Dežuloviću: ‘Od*ebi iz Lijepe naše…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari