Pratite nas

Politika

Penava odgovorio Plenkoviću: Poslije rata Vukovar je jedino dobio Memorijalno groblje i ćirilične ploče

Objavljeno

na

Jedino što je Vukovar dobio poslije Domovinskog rata, a nije imao u vrijeme SFRJ, su Memorijalno groblje jer je to tako sudbina htjela i ćirilične ploče, rekao je danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirajući izjavu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je rekao prilikom posjete Dubrovniku.

Podsjećamo kako je Plenković tada, komentirajući Penavine izjave, poručio vukovarskom gradonačelniku da prije nego što nešto kaže treba tri puta dobro udahnuti kako bi razmislio što će potom reći.

Plenković je tom prilikom ukazao na stvari koje je Vlada RH napravila za Vukovar do sada. – U studenom 2016. godine, za vrijeme sjedne Vlade RH u Vukovaru koja je tada bila na početku svoga mandata ukazao sam na goruće probleme Grada a to su broj radnih mjesta nekada i sada, BDP koji je prije rata bio 15 % iznad prosjeka RH, a sada je 300 % ispod toga prosjeka kao i popis stanovništva.

Sada je kraj mandata ove Vlade i volio bih da mi se odgovori koji je to tvornica i greenfield investicija u Vukovaru realizirano zaslugom Vlade kako bih se mogao zahvaliti. To su podaci iza kojih se nitko ne može skriti, a mislim i kako su oni nepovoljni te se postavlja i pitanje jesmo li ispunili svrhu i jesmo li bili dobri, rekao je Penava.

Dodao je i kako se poslije svega toga nije čuo s Plenkovićem iako su, kako je rekao, trebali jer su ipak članovi iste stranke i prijatelji. Zamjerio mu je i što je Plenković rekao kako mu je bizarno da popis stanovništva u Vukovaru provode DORH i SOA.

– Trebao me je nazvati i konzultirati se, a onda ako treba zvati koalicijske partnere. On je ovako svjesno ili nesvjesno pokazao da ne prepoznaje traume Vukovara i situaciju u Vukovaru.

Inače, u Vukovaru je danas Penava potpisao ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju Milanom Plećašom Ugovor o darovanju prema kojem je Grad Vukovar postao vlasnik sportskog objekta površine 475 kvadrata i sportskog igrališta površine 25.707 kvadrata ukupne vrijednosti 4,1 milijun kuna, prenosi Večernji list

Potpisivanju je nazočio i ministar državne imovine Mario Banožić koji je rekao kako se ne radi o nikakvom ciljanom posjetu Vukovaru s poklonima nekoliko dana prije unutarstranačkih izbora.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Milanović: DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina (arhiva)

Predsjednik Zoran Milanović boravio je u Sisku povodom Dana grada i tom je prilikom dao kratku izjavu vezanu uz DORH-ovu objavu.

Državno odvjetništvo na svojim je službenim stranicama reagiralo na izjave predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji su kritizirali njihov rad zbog akcije u kojoj je uhićena Josipa Rimac, ali svi oni “prebacuju lopticu”.

Naime, Plenković je uvjeren da se reakcija odnosila na Milanovića, dok je on uvjeren da se odnosila na Plenkovića.

“Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana”, rekao je Milanović za RTL i dodao:

“Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam.”

Inače, DORH se nakon izjava glasio na svojim službenim stranicama podsjećajući na članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu.

“Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Vlada razriješila dužnosti Rimac, Mandac i Njavro

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti u nekim agencijama i komisijama Josipu Rimac, Anu Mandac i Ružicu Njavro, koje su osumnjičene u “aferi vjetroelektrane”.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac, priopćeno je iz Vlade.

Na osobni zahtjev, razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ružica Njavro.

Ružica Njavro je, također na osobni zahtjev, razriješena i dužnosti članice Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Razriješene su dosadašnja članica Zajedničke komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Josipa Rimac te zamjenica članice te komisije Višnja Tafra.

Višnja Tafra imenovana je potom vršiteljicom dužnosti člana, a Sandra Pipunić vršiteljicom dužnosti zamjenika člana.

Vlada je također imenovala članove iz Hrvatske u Europski gospodarsko-socijalni odbor, savjetodavno tijelo Europske unije, za mandatno razdoblje od 21. rujna 2020. do 20. rujna 2025.

Članovima Europskog gospodarsko-socijalnog odbora imenovani su Davor Majetić, Dragica Martinović Džamonja, Violeta Jelić, Marija Hanževački, Anica Milićević Pezelj, Vilim Ribić, Danko Relić, Svjetlana Marijon i Lidija Pavić-Rogošić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari