Connect with us

Vijesti

Penava: Ohrabrujuća je Junckerovova poruka o Vukovaru

Published

on

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je u petak kako djeluju ohrabrujuće riječi predsjednika Europske komisije Jean Claude-Junckera da trebaju “bolje pomoći hrvatskoj vladi u njezinim naporima obnove, oživljavanja i pomirbe u Vukovaru”.

Juncker, koji boravi radnom posjetu Hrvatskoj na konferenciji za novinare u Banskim dvorima poručio je, među ostalim: “Moramo dati veću potporu hrvatskoj Vladi u naporima rekonstrukcije i modernizacije i obnove Vukovara”. Penava je novinarima rekao kako su to za sada samo riječi, a ne djela, ali da puno znači kada ih “izgovara prvi čovjek Europe i koji zna za Vukovar”.

Penava zahvalio Vladi i premijeru”Ova izjava govori da smo na dobrom putu i ja se zahvaljujem, ponajprije Vladi Republike Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću”, kazao je Penava. Nada se, kaže, i kako će se “u što kraćem vremenu doći do pozicije da se pretvore te riječi u djela kroz zakonsko rješenje koje će omogućiti višestruko povećanje investicija u Vukovar, otvaranje radnih mjesta te vraćanje gospodarskog statusa Vukovara koji je mao prije rata”.

Gradonačelnik Penava smatra i kako je sada potrebno vidjeti tko će biti novi predsjednik Komisije i tko će biti povjerenici, ali kako je “važno istaknuti da je ono što je o Vukovaru kazao Juncker politika europskih pučana i politika koja bi trebala imati kontinuitet u Europskoj uniji”. Za očekivati je stoga, kaže Penava, da Junckerov nasljednik, tko god bio, bude na tragu te politke i takvih izjava.

Penava je također rekao kako Vukovarci očekuju da se kroz novi Zakon o obnovi i razvoju grada Vukovara, čije se donošenje očekuje, uvaži barem razina rate štete, koju je Vukovar pretrpio u Domovinskom ratu. “I to je minimum koji očekujemo”, poručio je Penava.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari