Connect with us

Politika

Penava: Plenković je na raspravi o svom opozivu pokazao netrpeljivost prema Saboru

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je premijer Andrej Plenković tijekom saborske rasprave o povjerenju predsjedniku Vlade pokazao netrpeljivost i nepoštivanje prema instituciji Hrvatskog sabora.

Penava je konferenciji za novinare ustvrdio kako je jučerašnja saborska rasprava o opozivu Plenkovića bila legitiman put oporbe da mehanizmima kojima raspolaže propituje i ukazuje na stvari koje nisu dobre.

”Ono što ste jučer mogli vidjeti je nepoštivanje predsjednika Vlade Plenkovića prema Hrvatskom saboru kao najvišoj instituciji u Hrvatskoj. Smatram da je premijer morao biti cijelo vrijeme nazočan toj raspravi”, rekao je.

Penava kaže kako se iz Plenkovićevih istupa i odgovora osjetio “prijezir i netrpeljivost” prema instituciji koja predstavlja hrvatske građane, a na argumente oporbe nije imao suvisao odgovor.

Samo je ponavljao mantru da je riječ o lošem uratku, izbjegavajući sve relevantne izvore podataka, od Eurostata do Državnog zavoda za statistiku. Za Plenkovića niti jedan građanin nije odselio iz Hrvatske u potrazi za boljim životom jer je Hrvatska najprosperitetnija i u 15 najrazvijenijih država svijeta.

Penava kaže kako su za Plenkovića jaja u Konzumu očito još uvijek 10 kuna, a ne 22-24 kune, a režije koje građani plaćaju i dalje na razinama kakve su bile 2019.-2020. godine, kad smo imali rekordno niske cijene energenata na svjetskim burzama. To, poručio je, govori o poremećaju percepcije stvarnosti koja sprječava racionalnu prosudbu premijera.

Umjesto da Vlada vodi politiku očuvanja radnih mjesta, poglavito onih na periferiji i onih radno intenzivnih za koje je ionako sve manje interesa, umjesto da potičemo poljoprivredu i slične djelatnosti koje vežu veći broj ljudi i zadržavaju ljude, osobito u ruralnim prostorima, mi s ovakvom Vladom i ovakvim premijerom možemo samo maštati o tome da će oni te probleme riješiti, rekao je Penava.

Posebno je istaknuo “aferu Softver” i odnos Plenkovića prema bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac upozorivši kako je na to pitanje Plenković uredno izbjegavao odgovore. Opće je poznato, tvrdi Penava, da je Žalac ulazila na sporedne ulaze u zgradu Vlade na sastanak s Plenkovićem, a on ju je na tim sastancima uvjeravao da će “sve biti u redu s njenom kaznenom odgovornošću”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari