Connect with us

Politika

Penava: Radit ćemo na micanju četničkih spomenika i uspostavi muzeja žrtava totalitarnih režima!

Objavljeno

-

Penava: Radit ćemo na micanju četničkih spomenika i uspostavi muzeja žrtava totalitarnih režima!

Stipo Mlinarić: Pozivam Milorada Pupovca preko medija da kaže jedan odgovor koji on vjerojatno zna: gdje je dr. Šreter? Čovjeku se gubi trag u osmom mjesecu 1991., do danas niti jedna koščica nije pronađena. Ako gospodin bude izabran, evo mu lokacija između Petrovaca i Negoslavaca gdje njegova stranačka kolegica stanuje.

Pronađena je masovna grobnica: nađene su tri potkoljenice i dvije lubanje. Čovjek koji se bavi ljudskim pravima trebao bi otići na takve lokacije, biti tamo, nadgledati to i dati odgovor na pitanje zašto netko šuti trideset i četiri godine i nije to rekao. Mi svoje branitelje nakon trideset i četiri godine pronalazimo kad neki poljoprivrednik ore njivu gdje su ih zakopali.

Što se tiče četničkih spomenika, na desetine ih je u Republici Hrvatskoj. Recite mi u kojoj državi na svijetu to postoji? Točno piše na spomenicima „poginuo za srpsku zemlju, sahranjen na srpskoj zemlji“. Takvi spomenici se nalaze na Lipovači, selu pokraj Vukovara, nalaze se na Banovini, nalaze se u Borovu Selu, gdje je notorni zločinac Šoškočanin na televiziji Novi Sad rekao da je ubio šest legalnih policajaca 2. 5. u Borovu Selu. MI tražimo ono što zapravo nikada nije ni trebalo biti. Nikad niti jedna vlast nije smjela dozvoliti da takvo što uopće postoji u Republici Hrvatskoj.

Što se tiče muzeja komunističkih zločina: naslušali smo se laži u 45 godina komunističke Jugoslavije. Od milijun i pol ubijenih u Jasenovcu, pa se smanjivalo i povećavalo kako im je odgovaralo. Mislim da je došlo vrijeme da imamo i muzej komunističkih žrtava.

Prije četiri mjeseca otkopano je tu u blizini Zagreba u Brdovcu 202 kostura. Njemačka država je radila iskapanje. Tamo su pronašli 5 svojih vojnika i dostojanstveno ih pokopali na njemačkom groblju na Mirogoju. Gdje je 198 drugih posmrtnih ostataka? Zašto ti ljudi ne bi imali pravo na dostojanstven grob kao i svatko drugi? To je temeljno pravo: da se ima pravo na grob, zaključio je Mlinarić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas