Connect with us

Politika

Penava: Za podizanje standarda osnovnoškolaca ove godine 4,6 milijuna eura

Objavljeno

-

Foto: Hina

U podizanje standarda osnovnoškolaca u Vukovaru ove će godine biti uloženo oko 4,6 milijuna eura, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak prigodom posjeta lani obnovljene OŠ Nikole Andrića u čije je dodatne sadržaje u međuvremenu uloženo više od 141.000 eura.

Osnovna škola Nikole Andrića otvorena je prošle godine s početkom školske godine kao posljednja obnovljena vukovarska osnovna škola nakon Domovinskog rata. Obnova je koštala 25 milijuna kuna, obnovljena je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja (80 posto) te Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Grad Vukovar je tijekom 2022. godine, kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara nastavio s ulaganjima te je od otvorenja škole uložio sredstva u asfaltiranje nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, uređenje blagovaone, izradu projektne dokumentacije za klimatizaciju škole i uređenje okolnog područja oko škole, kazao je Ivan Penava.

Podsjetio je kako je sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dodatno nabavljena i ugrađena vanjska urbana oprema – klupe, koševi za otpad, stalci za bicikle i sično, ugrađena je zaštitna ograda na školskom igralištu kao i ulazna ograda, pribavljeno je vanjsko spremište i radionica za domara te je ugrađen sustav video nadzora.

“Vrijednost navedenih ulaganja iznosi nešto više od 141.000 eura. Zbog tih pojačanih ulaganja prošle godine smo u osnovno školstvo na području grada uložili 3,8 dok će to u ovoj godini biti oko 4,6 milijuna eura, a sve u cilju podizanja učeničkog standarda u osnovnim školama”, kazao je gradonačelnik Penava.

Po riječima ravnateljice škole Josipe Kotromanović Sauka, Osnovnu školu Nikole Andrića pohađa 200 učenika, a pored dosadašnjih značajnih ulaganja još ima potrebe za nadogradnjom u određenim segmentima bitnima za normalno odvijanje nastave. Među prvima se nameće postavljanje klima uređaja u sve školske prostorije te uređenje okoliša koji nije saniran rekonstrukcijom i obnovom, osiguranje dodatne blagovaonice kao i adaptacija prostora produženog boravka. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari