Connect with us

Vijesti

Penavi plaketa Udruge Mađara grada Vukovara

Objavljeno

-

U sklopu obilježavanja 15 godina rada, Udruga Mađara grada Vukovara u subotu je dodijelila plaketu gradonačelniku Ivanu Penavi na prigodnoj svečanosti u vukovarskom Dvorcu Eltz, izvijestili su iz Gradske uprave.

Plaketu je gradonačelniku uručila predsjednica Udruge Rozalija Jakumetović istaknuvši da je članovima udruge vrlo važna i vrijedna podrška Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave u svakodnevnom djelovanju i promicanju mađarske kulture i tradicije.

Zahvalivši se na plaketi, gradonačelnik Penava poručio je da će Grad Vukovar i dalje podupirati Udrugu Mađara grada Vukovara te im je čestitao na jubilarnoj obljetnici postojanja.

Udruga Mađara grada Vukovara od 2008. godine zastupa interese mađarske nacionalne zajednice u Vukovaru te čuva identitet i kulturu mađarske nacionalne manjine. Svojim redovitim djelovanjem i aktivnostima upoznaje širu javnost s mađarskom kulturom, običajima, gastronomijom, pjesmom, plesom i narodnim nošnjama, a već tradicionalno iz godine u godinu organiziraju i Mađarski bal.

Tijekom 15 godina, vukovarska Udruga Mađara može se pohvaliti bogatim djelovanjem, a najveće ostvarenje je izgradnja Mađarske kuće, koja je ujedno i muzej u kojemu se posjetitelji mogu pobliže upoznati s mađarskom kulturnom baštinom. Također, članovi Udruge Mađara grada Vukovara sudionici su brojnih manifestacija i programa u Vukovaru.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas