Connect with us

Pregled

Perkoviću određen pritvor

Published

on

Bivšem djelatniku jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipu Perkoviću istražni sudac Vrhovnog suda Njemačke u Karlsruheu u subotu je odredio istražni pritvor, a Savezno državno odvjetništvo je najavilo podizanje optužnice u najkraćem mogućem roku.

“Savezno državno odvjetništvo privelo je danas Josipa Perkovića istražnom sucu pri Vrhovnom sudu Njemačke koji je odredio zadržavanje u istražnom pritvoru”, rekao je Hini glasnogovornik Saveznog državnog odvjetništva Marcus Koehler. Dodao je da se identitet istražnog suca ne objavljuje.

On je najavio i da će odvjetništvo uskoro podići optužnicu protiv Perkovića.

Josip Perković je u subotu zračnim putem iz Muenchena prebačen u Karlsruhe gdje se nalazi njemački savezni vrhovni sud te je po izricanju mjere vraćen u Muenchen.

Državno odvjetništvo Josipa Perkovića sumnjiči za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena.

Perković je u petak, nakon što je Ustavni sud Republike Hrvatske odbio njegovu žalbu na odluku suda o izručenju Njemačkoj, zrakoplovom iz Zagreba prebačen u Muenchen.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari