Pratite nas

Gluposti

Pernar objavio: Dragi prijatelji, dobio sam 2 mjeseca zatvora…

Objavljeno

na

Saborski zastupnik Ivan Pernar iznenadio je svoje pratitelje objavom da je osuđen.

Poznati član Živog zida redovito je aktivan na društvenim mrežama i često na razne načine privuče pozornost.

Sinoć je, pak, u sitnim satima imao iznenađujuću objavu. Pernar je obznanio da je osuđen na 2 mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana! U kratkoj poruci na svom Facebook profilu odmah je istaknuo da je proglašen krivim bez da je imao priliku iznijeti svoju obranu.  Ipak, nije objasnio detalje niti otkrio zbog kojeg slučaja je osuđen. Najavio je to objasniti sljedeći tjedan

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

VUČIĆ: Hrvati su nam spalili sve kuće, mi nijednu. Ako sam zbog toga četnik…

Objavljeno

na

Objavio

‘Ne uzbuđujem se zbog kampanje koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene’, rekao je srpski predsjednik.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uoči službenog posjeta Zagrebu dao je intervju za srpske Večernje novosti. Rekao je kako u Hrvatsku odlazi sa željom da zajednički učini nešto za budućnost te naglasio kako će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima.

‘Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi netko drugi bio zadovoljan’, rekao je Vučić te dodao: ‘Ne uzbuđujem se zbog kampanje koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene, moj posao podrazumijeva da ne reagiram osobno, već u interesu Srbije i njenih građana’, dodao je.

Ponovio je kako neće dozvoliti da netko ponižava Srbiju.

Neće se ‘dodvoravati hrvatskom vodstvu’

‘Ne dozvoljam i ne mogu da dozvolim, a i moja obaveza je da ne mogu da dozvolim da Srbija bude ponižavana. Ne dodvoravam se ni srpskom narodu, neću ni hrvatskom rukovodstvu. Moramo razmišljati o budućnosti, što možemo učiniti za budućnost naših građana’, rekao je Vučić.

Osvrt na naziv ‘bahati četnik’

Osvrnuo se na to što ga se naziv četnikom odnosno bahatim četnikom zato što je, kako kaže, rekao da je ‘priča o ratnoj odšteti priča o maču s dvije oštrice’.

‘Ako sam zbog toga četnik… Ni sa očeve ni sa majčine strane, slučajno se dogodilo, da nitko nije bio u četnicima. Ako pričaju o posljednjem ratu, moj otac je iz Čipuljića kod Bugojna, a Hrvati su nam spalili sve kuće, mi nijednu. Nama su sve kuće spaljene. Možda o uvredama i napadu koji netko organizira se ponajbolje vidi njegova slabost, a ne nekoga koga vrijeđate’, poručio je Vučić te dodao kako se ne boji protesta u Zagrebu te da ga to uopće ne zanima.

Danas je pak izjavio da u Zagreb dolazi s porukom mira i stabilnosti.

Srpski predsjednik stiže u ponedjeljak u nekoliko puta odgađani posjet Hrvatskoj, u vrijeme napetih odnosa između dviju država opterećenih teškim naslijeđem rata 1990-tih i osjetjlivim temama iz Drugog svjetskog rata.

Dan uoči dolaska u Zagreb, novinarima je rekao da “vjeruje u dobru namjeru” hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ga je pozvala u posjet.

“Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost… Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi drugi bio zadovoljan”, izjavio je Vučić.

Nije uplašen

Istaknuo je je da ga ne brine kampanja protiv njega i prosvjedi veteranskih udruga tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj.

“Ne plašim se. Vodit će računa o meni tamo, ne brinem se, to me uopće ne zanima. Moj posao je da brinem o narodu, a ne da narod brine o meni”, naglasio je Vučić i rekao kako njegov posao podrazumjeva da “ne reagira osobno, već da radi u interesu Srbije i njezinih građana”.

On će u Zagrebu razgovarati s hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima Srba, Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve u Hrvatskoj, a posebno je spomenuo susret s kardinalom Josipom Bozanićem kao “vrlo važan za unapređenje povjerenja katolika i pravoslavaca” te za bolji odnos dviju crkava.

Od bilateralnih tema naveo je neriješenu granicu, sudbinu nestalih u ratu, odnos obje države prema manjinama, jačanje ekonomskih odnosa i zajedničke infrastrukturne projekte.

Vučić je poručio kako se “nikome ne dodvorava, pa svakako neće ni hrvatskom vodstvu”, koje, a prije svih premijer Andrej Plenković, najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti, prenose beogradski mediji.

Nema tabu tema

Srpski predsjednik je naglasio da za Srbiju nema tabu-tema i najavio da će Plenković dobiti “odgovoran i ozbiljan odgovor”.

“Samo kažem da će on dobiti ozbiljan i odgovoran odgovor srpske strane i nemamo problem s otvaranjem bilo koje teme”, poručio je predsjednik Srbije.

Odgovarajući na pitanja o ozračju koje se u Hrvatskoj stvara uoči njegova posjeta, Vučić je odgovorio kako ide “vidjeti i čuti sve što treba”.

Vučić: ‘Grabar-Kitarović je bila velika zvijezda u Srbiji’

Na pitanje je li moguć ikakav dogovor u atmosferi koja vlada u Zagrebu, Vučić je zahvalio novinarki što je rekla da je riječ o atmosferi u Zagrebu, “jer u Beogradu takve atmosfere nije bilo kada je predsjednica Hrvatske dolazila na njegovu inauguraciju”, prenosi agencija Tanjug.

Vučić kaže da je Grabar Kitarović tada bila “velika zvijezda” i da to u Srbiji “nije smetalo, već smo bili zadovoljni što se naši susjedi dobro osećaju i donose poruku prijateljstva i mira”.

“Ono što sam rekao to i mislim – da Srbi i Hrvati u budućnosti nemaju prepreka za bolje odnose, a dnevno-politička situacija koja je nekome možda potrebna, meni nije, ni iz jednog razloga…”, naglasio je Vučić.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

Historićar Hrvoje Klasić: ‘Živo me zanima što je to bilo pozitivno u NDH?’

Objavljeno

na

Objavio

Historićar Hrvoje Klasić gostovao je u emisiji N1 Studio uživo. Historićar Hrvoje Klasić kritizira i vlast i oporbu zbog njihova odnosa prema arhivskoj građi.

“Pet ljudi radi u Državnom arhivu na suvremenoj povijesti, a samo dokumenti iz arhiva SKH su u 160.000 kutija!”, rekao je historićar Klasić koji ne nalazi opravdanja za to što HDZ sada obuhvat otvorene građe vraća s prosinca na svibanj 1990. godine.

Pita se kako će svoje arhive tretirati HDZ kada 2021. bude u obavezi predati Arhivu dokumente iz 1991. godine.

“Predlažem da usporedimo sve dobro i sve loše iz NDH i iz komunizma. Živo me zanima što je to bilo pozitivno u NDH.” pita se historićar Klasić.

facebook komentari

Nastavi čitati