Connect with us

Pregled

Pernara izbacili iz gimnazije: Htio održati predavanje pa doživio debakl

Objavljeno

on

Imamo obrazovni sustav koji ne želi saborskog zastupnika na praktičnoj nastavi – izjavio je saborski zastupnik Ivan Pernar nakon neuspješnog pokušaja organizacije predavanja u javnoj zagrebačkoj gimnaziji.

Moguće je da saborski zastupnik nije upoznat s procedurom po kojoj je za predavanje u školi potrebna suglasnost odgovorne osobe (ravnatelja prvenstveno).

Kako je svoje gostovanje u gimnaziji dogovarao preko Facebooka s nekolicinom gimnazijalaca, a ne ravnateljem škole ili barem nastavnikom, Pernarovo gostovanje u gimnaziji u startu je bilo osuđeno na neuspjeh, piše Jutarnji list

Imamo obrazovni sustav gdje se u predmetu koji se tiče politike ne želi pozvati saborskog zastupnika, to je suluda logika. Nudi vam se najzanimljiviji zastupnik da vam dođe na sat, a profesor ne da – očitovao se o slučaju Pernar.

Da u prostor škole ne može “nitko naletjeti kad mu se prohtije”, objašnjava predsjednik Školskog sindikata Željko Stipić.

Nisu škole kolodvori da ulazi tko hoće. To se nikada nije moglo, čak ni u najrigidnije doba. Sjećam se vremena kada su u škole znali dovoditi oficire. Čak i tada to nije išlo bez plana, najave i organizacije.

Ne može sam učenik ili nastavnik nekoga dovesti, uvijek se o tomu odlučuje na nastavničkim vijećima, u dogovoru aktiva ili sličnim kolegijalnim tijelima, u skladu s nastavnim planom i programom – kaže Stipić.

Ako je riječ o dolasku na redoviti sat nastave, tada se to propisuje unaprijed godišnjim planom rada škole – nastavlja Stipić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari