Pernara izbacili iz gimnazije: Htio održati predavanje pa doživio debakl

5

Imamo obrazovni sustav koji ne želi saborskog zastupnika na praktičnoj nastavi – izjavio je saborski zastupnik Ivan Pernar nakon neuspješnog pokušaja organizacije predavanja u javnoj zagrebačkoj gimnaziji.

Moguće je da saborski zastupnik nije upoznat s procedurom po kojoj je za predavanje u školi potrebna suglasnost odgovorne osobe (ravnatelja prvenstveno).

Kako je svoje gostovanje u gimnaziji dogovarao preko Facebooka s nekolicinom gimnazijalaca, a ne ravnateljem škole ili barem nastavnikom, Pernarovo gostovanje u gimnaziji u startu je bilo osuđeno na neuspjeh, piše Jutarnji list

Imamo obrazovni sustav gdje se u predmetu koji se tiče politike ne želi pozvati saborskog zastupnika, to je suluda logika. Nudi vam se najzanimljiviji zastupnik da vam dođe na sat, a profesor ne da – očitovao se o slučaju Pernar.

Da u prostor škole ne može “nitko naletjeti kad mu se prohtije”, objašnjava predsjednik Školskog sindikata Željko Stipić.

Nisu škole kolodvori da ulazi tko hoće. To se nikada nije moglo, čak ni u najrigidnije doba. Sjećam se vremena kada su u škole znali dovoditi oficire. Čak i tada to nije išlo bez plana, najave i organizacije.

Ne može sam učenik ili nastavnik nekoga dovesti, uvijek se o tomu odlučuje na nastavničkim vijećima, u dogovoru aktiva ili sličnim kolegijalnim tijelima, u skladu s nastavnim planom i programom – kaže Stipić.

Ako je riječ o dolasku na redoviti sat nastave, tada se to propisuje unaprijed godišnjim planom rada škole – nastavlja Stipić.

facebook komentari

 • Agromentum

  A o čemu bi on to govorio? Ako je mislio propagirati svoja politička stajališta, morao je znati da je to u školama zabranjeno.

 • bakran

  Krasno bi to izgeladalo kad bi u takvim javnim institucijama, kao što su škole i sveučilišta, neki daci i studenti u ‘prazne predavaonice’ pozivali bilo koga da trkelja o bilo čemu. Pa ja na ‘svom’ fakultetu ne smijem bez dozvole pročelnika zauzeti neku prostoriju za nenastavne, ili unaprijed dogovorene obveze; pa makar na 5 minuta. A ovaj bi imbecil ušetao u neku gimnaziju, kao da se radi o šumskom proplanku; i mladima prodavao svoje šuplje idiotarije.

 • Valentina Zdravka

  Hm pa donedavno smo imali FRLJIC performanse iiii od kako je procitan na scenu je stupila slijedeca MUSTERIJA …netko plati, a on ” IGRA” ko medvjed u cirkusu, samo skole i parlament nebi smjeli biti mjesta za predstave tog tipa.

 • EMINƎM

  u ovom slučaju mama ovog kr,tena je trebala je napraviti abortus

 • Sivooki

  Oj, sveta anarhijo, kako si slatka i nevina, a ipak, tako bolno lako rješiva…kad bi bilo volje!