Connect with us

Kolumne

PERNARIZAM: POPULIZAM ILI IDIOTIZAM!?

Objavljeno

on

U  emisiji „Otvoreno“ Mislava Togonala okupili su se parlamentarni  predstavnici stranaka, plus Denis Kuljiš kojemu je zapravo jedinom bilo mjesto u emisiji, jer emisija  se  umjesto najavljenog populizma bavila pernarizmom. Eto, nije potrebno zvati Pernara u emisiju, jer uvijek postoji opasnost da će emisiju napustiti u prve tri sekunde, ali njegov duh je sve prisutan bio on u emisiji ili ne. Činjenica je da ni jednu TV emisiju u Srbiji ili  RS-u Pernar nije naprasito napustio, a kako i bi kada su ga voditelji sladostrasno pustili da blati svoju vlastitu Domovinu. Domovinu ne poštuje ni u Hrvatskoj, ne diže se na intoniranje himne i ne diže se odati počast poginulim braniteljima, jer očito ne poštuje ni Domovinu ni one koji su je stvarali. A najmanje poštuje instituciju Hrvatskog sabora koji je iz „kokošinjca“ pretvorio u psihijatriju! U Hrvatskom saboru dominiraju neznalice, populisti, lažljivci i demagozi koji bez ikakvih skrupula i bez ijednog dokaza blate svoje saborske kolege i cijele političke strukture zajedno s njihovim biračkim tijelom i članovima.

Dakle u emisiji koja je trebala govoriti o populizmu jedini pravi gost je bio Denis Kuljiš, jer svi ostali bili su u sukobu interesa s obzirom da je pernarizam bio centralna tema, s obzirom da Pernar napada isključivo desnu stranu, a lijevoj nekritički podilazi. Uz Kuljiša su u emisiji trebali gostovati politolozi, sociolozi, psiholozi, psihijatri i oni bi dali pravi odgovor radi li se tu, kada je u pitanju Pernar,  o sociopatskom poremećaju ličnosti, radi li se tu o mogućem malignom obliku narcisoidnosti ili je možda ipak riječ o dobro smišljenom političkom projektu s jasno određenim i isplaniranim temama koje garantiraju rast rejtinga Živog zida bez obzira na cijenu te popularnosti, a Pernar je samo dobar glumac u dobro izrežiranom performansu. Ako je tako, tko to plaća?

Prvi i osnovni cilj svake političke stranke je ostati na političkoj sceni, a drugi je cilj sudjelovati u vlasti i donositi političke odluke u skladu sa svojim idejama i platformama. Da bi Živi zid ostao na političkoj sceni danas i da bi sutra participirao u vlasti ili osvojio vlast  jednostavno mora oslabiti konkurente i podijeliti biračko tijelo glavnih političkih snaga. Stvar je jednostavna! Za najvećeg neprijatelja Hrvatske kao cilj izabrali su HDZ! Nije im teško objasniti neopredijeljenim biračima, a pogotovo mlađim generacijama da je HDZ lopovska i pljačkaška zajednica, jer eto, oni su od 1990-te godine bili najduže na vlasti i oni su jedini odgovorni za propast Hrvatske o kojoj Pernar govori kada god mu se za to ukaže prilika. I to je Pernaru jedini realni argument! Nije slučajno da su izabrali HDZ kao isključivog krivca i metu, jer su se znalački naslonili na tsunami mainstrem medija koji su više od jednog desetljeća izmišljenim aferama pokušavali razbiti tu stranku do neprepoznatljivosti. Od poznate „detuđmanizacije“, preko slučaja Sanader, pa sve do Karamarka, Pernar je samo nastavio retoriku udbaških vladara Hrvatske, vladara neprofitnih udruga i vlasnika medija u Hrvatskoj. Potpuno je legitimno upitati se, nije li Pernar novi „treći put“ po ne znam koji put, novi udbaški projekt koji želi spriječiti obećavajuću stabilnost Hrvatske u kojoj se vladari Hrvatske ne bi osjećali stabilno. Znakovito je da je upravo Domagoj Margetić, taj notorni hrvatski veleizdajnik, izvor na kojega se poziva Pernar u svojim idiotskim eskapadama.

U trenutku kada je SDP u rasulu, kada je ljevica potpuno izgubila svoju vjerodostojnost zahvaljujući Milanovićevom srozavanju politike na politiku podjela na MI i ONI, a u toj podjeli MI je skraćenica za Milanović, u trenutku kada su ljevičarski napadi na HDZ potrošene floskule, kada nemaju više nikakvu težinu, odjednom se pojavljuje Pernar kao glasnogovornik klasičnog ljevičarskog populističkog idiotizma. On je mlad, on je novi, on postaje vjerodostojan arbitar svih recentnih političkih događaja i čini se govori istinu, a u stvari obmanjuje bez ijednog dokaza.

Demagogija, laž i cirkus kojemu svjedočimo svakodnevno  u Hrvatskom saboru temelji se isključivo na Pernarovim impresijama bez ijednog konkretnog dokaza, bez pravovaljanog znanja! Prazna priča! Nema dokaza da je Tuđman kriv za privatizaciju i pretvorbu, nema dokaza da je Sanader lopov, nema dokaza da je HDZ udružena zločinačka organizacija, nema dokaza da je Karamarko kriminalac i veleizdajnik, nema dokaza da je Karamarko bio u sukobu interesa!? Nema dokaza da HDZ kontrolira pravosuđe, Državno odvjetništvo, Ustavni sud ni Hrvatsku narodnu banku! Nema dokaza da je HDZ kriv za iseljavanje mladih, dužničko robstvo, deložacije i slučaj „franak“. Ali eto, Pernar to tvrdi, osvaja maloljetnike u školama, jer zna da će ti mladi obmanjeni ljudi za tri godine imati pravo glasa i samo je pitanje dana kada će Pernar ući u dječje vrtiće i početi dugoročno stvarati svoje političke sljedbenike ispirući im mozak . Pernar je spreman biti optužen i za pedofiliju kako bi dokazao da je žrtva HDZ-ovskog terora. On je idol mladih, jer je smotao joint pred Saborom, jer jede pizzu u saborskoj klupi, jer ne prihvaća autoritet, jer vrijeđa sve odreda, upada u riječ, ne poštuje poslovnik i namjerno, planira incident vlastitog izbacivanja iz sabornice isključivo zbog svoje samo promocije.

A istina je sasvim drugačija. Danas svjedočimo velikom rastu industrijske proizvodnje u Hrvatskoj od 15% u odnosu na prošlu godinu! Svjedočimo i konstantnom rastu BDP-a! Svi ekonomski stručnjaci, nezavisni i zavisni, odjednom 2008. godinu spominju kao referentnu točku i tvrde kako ni rast industrijske proizvodnje ni rast BDP-a danas nije dovoljan, jer potrebno nam je još barem tri godine kako bi dostigli rast jednog i drugog iz 2008. godine, zadnje godine prije svjetske ekonomske krize. Pitanje za ljevičarske populističke manipulatore na čelu kojih je Pernar je jednostavno! Tko je bio na vlasti od 2004. do te referentne 2008. godine. Na vlasti je bio Sanader i HDZ! Jesu li se od 2004-2011 godine mladi iseljavali iz Hrvatske? Koliko ja znam ne ili je iseljavanje bilo beznačajno. Tko je tih godina smanjio nezaposlenost na samo 8%, tko je povećao BDP na 5,5%, tko je povećao zaposlenost, izvoz i industrijsku proizvodnju koju danas svi ekonomski analitičari spominju kao primjer i referentnu točku.

Za slom hrvatske ekonomije i sve posljedice kojima danas svjedočimo kriva je svjetska ekonomska kriza iz 2009. godine koja je ostavila teške posljedice u brojnim europskim državama, a te posljedice mnoge države puno jače od Hrvatske trpe i dan danas. Hrvatska nije izuzetak! Hrvatska je imala i tu nesreću da je nakon Sanaderovih hedonističkih nepodopština na vlast došao drčni Milanović i svojim politikama podjela, na ideološkim razvalinama razvalio Hrvatsku do temelja, a umjesto ekonomije jedina opsesija bila mu je urušiti sve državotvorne institucije Hrvatske države kako bi sa svojom projugoslavenskom  partijom vladao vječno. Ta politika podjela i katastrofalno vođena ekonomska politika generirala je  novih 100 milijardi duga, generirala je pljačkom stoljeća u procesima pred stečajnih nagodbi, generirala je masovni egzodus mladih, generirala je gubitak 100 tisuća radnih mjesta i sve nedaće koje je naslijedio današnji HDZ. Mladi su se počeli iseljavati dvije godine nakon dolaska Milanovića na vlast!

Hrvatska je imala sreću što je imala Karamarka koji 5 puta zaredom u svim izbornim ciklusima „razguzio“ Milanovića, razvlastio Josipovića, a Plenković je svojim dolaskom samo „zakucao tricu“ i stavio točku na „I“ u tim procesima razobličavanja mentalno komunističke bande. I sada, ta ista ljevičarska bulumenta, u nedostatku mašte, u trenutcima kada se međusobno proždiru, optužuju i politički utapaju sami sebe, nalaze mladog, nadobudnog glasnogovornika Pernara, vjerojatno ga netko debelo plaća, a on  im svojim morbidnim demagoškim napadima na HDZ baca pojas za spašavanje, dok mu oni  titraju onu stvar.

Kandidatura Pernara za gradonačelnika Zagreba vijest je koja će ući u guinessovu knjigu rekorda političkih gluposti. Ta kandidatura bit će zapravo kraj političke karijere političkog klauna, a vjerojatno i kraj Živog zida, isti onakav kako ga je doživjela Mirela Holy i Orah. Orah je u jednom trenutku imao čak 19% popularnosti na političkoj pozornici, tu popularnost su napumpali isti oni koji to sada demagoški rade Pernaru i Živom zidu. Kada mentalno komunistička ljevica do kraja prožvače  Pernara ispljunut će ga kao što trenutno žele ispljunut svog  Judu Predraga Matića- Freda.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR